Cara menggunakan internet secara percuma menggunakan Mod Pesawat (100% Berfungsi)

Adakah anda percaya jika telefon bimbit anda masih boleh melayari walaupun anda telah menggunakan mod kapal terbang? Jadi, inilah cara menggunakan internet secara percuma menggunakan mod kapal terbang (100% berfungsi)

Agar gelombang elektromagnetik dari telefon pintar tidak mengganggu prestasi enjin pesawat, kita diminta mematikan telefon pintar semasa penerbangan. Tetapi berkat teknologi yang semakin maju, kita dapat menggunakan Mode Pesawat .

Dengan mengaktifkan Mod Pesawat, secara automatik semua fungsi rangkaian seperti data mudah alih, WiFi, dan Bluetooth pada telefon pintar anda akan mati.

Tetapi tahukah anda, nampaknya anda masih boleh internet menggunakan Mod Pesawat? Adakah anda ingin tahu cara melayari dalam Mod Pesawat? Lihat ulasan di bawah!

Cara melayari Internet Gunakan Mod Pesawat

Dengan mematikan semua fungsi rangkaian menggunakan Mod Pesawat, bateri telefon pintar anda akan jauh lebih efisien.

Masalahnya ialah tidak ada lalu lintas data yang ditransfer oleh telefon pintar, bahkan Anda tidak dapat mengakses internet.

Tetapi, anda boleh melayari Internet dalam Mod Pesawat dengan cara berikut:

Langkah 1 - Pastikan sambungan data dihidupkan

  • Sebelum memasuki Mod Pesawat, pastikan sambungan data telefon pintar anda aktif. Seterusnya, sila masukkan Mod Pesawat.

Langkah 2 - Taipkan kod rahsia

  • Pada pendail telefon pintar anda, sila ketik * # * # 4636 # * # * . Sekiranya berjaya, kod rahsia telefon pintar akan membuka menu Uji Peranti pada telefon pintar. Kemudian pilih Maklumat Peranti .

Langkah 3 - Pilih hidupkan radio

  • Pada menu Maklumat Peranti, semua maklumat masa nyata peranti anda akan muncul. Tatal ke bawah dan cari pilihan Turn On Radio , kemudian klik sehingga berubah menjadi Turn Off Radio .

Langkah 4 - Pilih ujian yang sedang berjalan

  • Setelah radio dihidupkan, tatal ke atas dan klik Run Ping Test . Ini untuk membuktikan bahawa radio benar-benar aktif.

Langkah 5 - Selesaikan

  • Voila, anda boleh melayari Mod Pesawat! Untuk membuktikannya, sila buka laman web mana pun atau tidak Google Play Store untuk memuat turun sesuatu.

Mudah, betul bagaimana melayari menggunakan Mod Pesawat ini !? Jadi sekarang anda boleh menunjukkan kepada rakan kerana anda boleh melayari dalam kedudukan Mod Pesawat.

Note: Saat dicoba di beberapa smartphone, cara ini tidak bisa digunakan di smartphone yang menggunakan operator Indosat. Tapi, silakan dicoba sendiri.

Maka timbul persoalan, adakah benar menggunakan Mode Pesawat di dalam pesawat benar-benar selamat? Kerana dengan cara ini ternyata pada kedudukan Mode Pesawat walaupun kita masih boleh melayari.

Oleh itu, jangan cuba menggunakan internet dalam mod kapal terbang ini di kapal terbang! Kerana impaknya belum diketahui fungsi mesin pesawat.

Baca juga artikel mengenai Mod Pesawat atau artikel lain dari Epi Kusnara .

Artikel Berkaitan