Cara Root OPPO F1 Plus tanpa PC

OPPO F1 Plus sememangnya telefon pintar terbaik untuk selfie. Biarkan telefon pintar ini lebih sejuk, mari kita selesaikannya! Bagaimana cara root oppo f1 plus? dengan cara berikut

Bagi pencinta selfie, OPPO F1 Plus adalah salah satu telefon pintar selfie terbaik. Bagaimana tidak, dengan fokus membawa konsep Kamera Telefon , OPPO melengkapkan F1 Plus dengan kamera depan 16MP dan kamera belakang 13MP. Bukan hanya itu, telefon pintar ini juga mempunyai sensor cap jari dan dikuasakan oleh RAM 4GB .

Adakah anda salah satu pengguna OPPO F1 Plus? Dengan semua spesifikasi yang hebat, mari menjadikan OPPO F1 Plus lebih hebat dengan melakukan rooting telefon pintar ini tanpa PC. Bagaimanakah cara membuat root Oppo F1 Plus tanpa PC?

BACA JUGA
  • Hands On OPPO F1 Plus: King Selfie dengan Kamera Depan 16MP
  • 10 Sebab Mengapa Oppo F1 Plus jauh lebih baik daripada Oppo F1
  • Ulasan Oppo F1 Plus: Telefon Pintar Selfie Hebat Terbaik 2016

Cara Root OPPO F1 Plus

Sebelum melakukan rooting OPPO f1 Plus, ada baiknya anda mengetahui spesifikasi OPPO F1 Plus terlebih dahulu. Spesifikasi utama OPPO F1 Plus adalah:

SpesifikasiOPPO F1 Plus
Rekaan Logam; 151.8 x 74.3 x 6.6 mm; 145 g
OS Android Lollipop 5.1
CPU Mediatek MT6755 Helio P10


Octa-Core (4x2.0 GHz Cortex-A53 & 4x1.0 GHz Cortex-A53)

Ram 4GB
Ingatan 64GB; memori luaran hingga 256GB
Kamera 13MP, Lampu LED


16MP

Sensor Cap Jari

Dilengkapi dengan chipset Mediatek , OPPO F1 Plus adalah salah satu Android yang mudah di-root. Sebenarnya, OPPO F1 Plus dapat di-root dengan mudah tanpa PC!

Cara Root OPPO F1 Plus tanpa PC

Salah satu kelebihan rooting Android tanpa PC adalah anda tidak perlu membuka kunci bootloader, jadi tidak akan menghapus data. Tetapi ingat, jika pemuat but tidak dibuka, anda tidak dapat memasang ROM tersuai. Langkah-langkah untuk membasmi OPPO F1 Plus adalah:

  • Muat turun fail root OPPO F1 Plus . Jangan mengekstrak, simpan di memori luaran dan di luar folder supaya senang dicari.

  • Sekarang, masukkan Mod Pemulihan pada OPPO F1 Plus. Anda melakukannya dengan mematikan OPPO F1 Plus, kemudian tekan butang Kuasa dan kelantangan turun serentak selama beberapa saat.

  • Dalam Mod Pemulihan, anda memilih Pasang Dari SD . Kemudian cari fail root OPPO F1 Plus yang anda muat turun lebih awal.
  • Tunggu proses selesai. Kemudian periksa sama ada SuperSU telah dipasang atau tidak. Sekiranya kejayaan harus dipasang secara langsung SuperSU dan setelah diperiksa dengan Root Checker akan berjaya.
DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Joeykrim

Itulah cara untuk root OPPO F1 Plus tanpa PC. Ia mudah, bukan? Jadi sekarang anda boleh menjadikan OPPO F1 Plus lebih canggih dengan mudah tanpa kerumitan.

Artikel Berkaitan