5 Harvest Moon Salin Permainan Android, Adakah Anda Bermain?

Berikut adalah beberapa cadangan permainan peniru Harvest Moon pada Android dengan permainan yang serupa dengan Harvest Moon.

Siapa yang tidak tahu mengenai permainan Harvest Moon , simulasi perkebunan yang disertai dengan aktiviti sosial dengan penduduk kampung yang disajikan dengan romantik. Permainan ini telah menjadi kegemaran para pemain dari awal kemunculannya hingga sekarang.

Sebenarnya, Harvest Moon diluncurkan untuk Android, tetapi untuk beberapa alasan permainan ini hilang dari Play Store regional di Indonesia . Tetapi jangan risau, ada permainan alternatif yang boleh menjadi pengganti anda bermain di telefon Android anda. Lihat ulasan 5 permainan Android terbaik yang serupa dengan Harvest Moon di bawah.

BACA JUGA
  • Gadis Cantik di Bulan Panen yang Pasti Membuat Anda Tergoda
  • Harvest Moon: Kembali ke Alam di Android (Indonesia)
  • 5 Laman Muat turun Permainan PS1 2019 Terbaik (100% PERCUMA!)

Permainan Android Harvest Moon Copycat

1. Master Harvest: Farm Sim

Di sini anda akan menjadi watak yang diberi warisan ladang, terdengar serupa dengan permulaan jalan cerita Harvest Moon , tunggu sehingga anda mengetahui kejutan bahawa paman watak utama anda juga mewarisi hutangnya .

Jadi, misi utama anda adalah membina semula ladang ini dan mendapatkan wang dari sana untuk melunaskan hutang bapa saudara anda.

Selebihnya, semuanya kelihatan sama dengan Harvest Moon, seperti bertani, memelihara ternakan, memancing, dan bersosial dengan masyarakat setempat. Permainan ini boleh anda beli di Play Store dengan harga yang cukup murah, iaitu 10,000 rupiah.

2. Kehidupan Negara: Hari Penuaian

Main sebagai watak utama bernama Derek, di mana dia diberi warisan ladang dan ladang oleh bapanya yang sudah meninggal. Ayahnya berharap agar Derek dapat memulihkan ladang tua yang subur. Cerita seterusnya, Derek jatuh cinta dengan anak perempuan ketua kampung bernama Tida.

Tidak seperti permainan Harvest Moon , di mana anda boleh memilih wanita yang anda suka di kampung untuk menjadi isteri anda, berikut adalah kisah romantis di mana sebagai Derek anda harus menjadi pengusaha ladang yang berjaya untuk melamar Tida yang 4 tahun kemudian akan kembali ke kampung setelah sambung belajar di bandar.

3. Pertanian

Mengambil kawasan pedesaan di Amerika pada tahun 1930-an, Farm Up sebenarnya mempunyai permainan yang sama dengan FarmVille dan permainan serupa.

Di mana anda akan membeli tanaman, menanamnya, menuainya, dan menjualnya. Di samping itu, anda juga memelihara ternakan, menjaga haiwan, dan menjaga bangunan.

Sebenarnya permainan ini juga mempunyai jalan cerita yang sedikit dan narasi lucu, tetapi tidak sepenuhnya menguasai permainan. Sekiranya anda sukar bermain, anda boleh menggunakan Pembelian Dalam Aplikasi yang boleh anda beli dalam permainan.

4. Kehidupan Ladang: Pengembaraan Alam

Ringkasnya, permainan mengenai pertanian ini diilhamkan oleh siri Harvest Moon: Friends of Mineral Town . Sebelum mula bermain, anda boleh menyesuaikan watak utama anda, bermula dengan jantina dan penampilan. Selain itu anda juga boleh menamakan ladang anda dan memilih binatang peliharaan.

Secara umum permainannya hampir sama, di mana anda harus berjuang untuk membuat ladang dan ladang anda berjaya, kemudian bersosial dengan penduduk kampung dan cari pasangan untuk berkahwin. Apa yang menarik jika anda sudah berkahwin, pasangan anda dapat menolong anda mengusahakan ladang.

5. Penuaian Poket

Ini adalah salah satu permainan peniru Harvest Moon yang ketagihan yang dibuat oleh pemaju Kairosoft . Permainan simulasi untuk pengurusan ladang dan ladang disertai dengan sistem perniagaan yang sangat kompleks.

Anda diminta untuk membina ladang yang besar dan berjaya dengan mengambil pekerja ladang. Terdapat juga sistem pelaburan dan periklanan di sini sebagai usaha untuk mencari dana tambahan untuk membangun dan menjadikan ladang anda lebih besar dan berjaya.

Ya itulah 5 permainan Android terbaik yang serupa dengan Harvest Moon . Semoga senarai di atas dapat menjadi rujukan anda bagi yang benar-benar ketinggalan untuk bermain permainan Harvest Moon .

Artikel Berkaitan