7 Aplikasi ini Membebaskan Perkhidmatan Premiumnya Semasa Wabak Corona

Hasil daripada virus Corona, aplikasi ini membebaskan perkhidmatan premium sehingga dapat dinikmati oleh lebih banyak pengguna. Aplikasi apa itu? Adakah terdapat salah satu kegemaran anda?

Setelah wabak virus Corona merebak (Covid-19) , pelbagai jenis sekatan sosial dan fizikal dilakukan untuk mencegah penularan virus yang lebih luas.

Akibatnya, banyak pejabat, kampus dan sekolah ditutup. Pekerja, pelajar, dan pelajar terpaksa melakukan semua aktiviti dari dalam rumah.

Oleh itu, pelbagai aplikasi dan laman web bersaing untuk memberikan perkhidmatan terbaik untuk menarik pengguna, salah satunya ialah membebaskan perkhidmatan premium .

 • Bilik guru
 • Akademi Kemahiran
 • Google Meet
 • iflix
 • Kelab Latihan Nike
 • Pornhub
 • Aplikasi yang Membebaskan Perkhidmatan Premium Semasa Corona Wabak

  Bagi anda yang merasa bosan dan kurang produktif semasa jarak fizikal , serangkaian aplikasi dan laman web telah menjadikan perkhidmatan premium mereka percuma dan dapat diakses dalam jangka waktu tertentu.

  Ingin tahu aplikasi dan laman web mana yang melaksanakannya? Lihat ulasan Jaka berikut!

  1. Pad memasak

  Bagi anda yang mempunyai hobi memasak atau hanya menatal resipi makanan mesti mengetahui aplikasi yang satu ini.

  Kerana pandemi virus Corona semakin berleluasa, Cookpad memutuskan untuk membuka fitur resipi yang telah diuji (Cookpad Premium) secara percuma selama 30 hari .

  Perkhidmatan ini berlaku untuk semua pengguna lama dan baru yang mendaftar sebagai pelanggan ciri Cookpad Premium mulai 24 Mac 2020 melalui aplikasi Android / iOS.

  Program percuma selama 30 hari ini diharapkan dapat menjadikan pengguna lebih produktif di rumah, mengurangkan risiko kegagalan memasak, dan juga mendorong pengguna memasak sendiri di rumah.

  2. Ruangguru

  Ruangguru , aplikasi pembelajaran dalam talian terbaik dan terbesar di Asia Tenggara mengumumkan rancangannya untuk menyediakan bilik belajar dalam talian percuma, percuma dan kuota kepada semua pelajar sekolah.

  Ini disebabkan oleh pandemi virus Corona yang memaksa aktiviti pengajaran dan pembelajaran di beberapa kawasan ditutup atau dihentikan buat sementara waktu.

  Dengan kerjasama beberapa penyedia internet seperti Telkomsel , pelajar boleh mengambil bahagian dalam pembelajaran Free Ruangguru Online School bermula jam 08.00-12.00 WIB .

  Di samping itu, Ruangguru menyediakan 15 saluran pengajaran langsung yang terdiri daripada semua mata pelajaran mengikut kurikulum kebangsaan dari sekolah rendah darjah 1 hingga sekolah menengah kelas 12. Program ini berlangsung dari 18 hingga 31 Mac 2020 .

  3. Akademi Kemahiran

  Tidak mahu ketinggalan, Skill Academy , platform latihan dalam talian dan luar talian yang merupakan bahagian dari Ruangguru, juga membuka kelas latihan dalam talian percuma selama 14 hari.

  Berlangsung dari 23 hingga 31 Mac 2020 , anda dapat memanfaatkan kelas dengan topik berkualiti seperti pengembangan diri, reka bentuk, pemasaran, pengaturcaraan, kewangan, hingga teknik keusahawanan dari pakar terbaik.

  Semua itu dapat diperoleh dengan menukar Baucar CLASS setelah anda selesai memasang aplikasi Skill Academy, geng.

  Hebat sekali lagi, setelah anda mendapat latihan eksklusif secara dalam talian, anda akan mendapat sijil tamat pengajian yang dapat dimanfaatkan dalam tenaga kerja. Jadi tunggu apa lagi?

  4. Google Meet

  Wabak virus Corona yang berleluasa di seluruh dunia telah menyebabkan banyak syarikat melaksanakan dasar Work From Home (WFH) . Untuk kekal produktif, syarikat menggunakan aplikasi mesyuarat dan bekerja dalam talian.

  Satu aplikasi yang boleh disyorkan ialah Google Meet . Lebih-lebih lagi, aplikasi ini menjadikannya percuma untuk perkhidmatan mesyuarat dan persidangan dalam talian.

  Perkhidmatan premium ini akan diberikan percuma sehingga 1 Julai 2020 . Di sini, pengguna boleh menjemput hingga 250 peserta , dengan keupayaan streaming langsung yang dapat diikuti oleh sehingga 100,000 penonton , geng!

  Untuk dapat menggunakan layanan ini, perusahaan kemudian akan membuat akun khusus di G Suite , setelah itu, perusahaan akan diminta untuk memasukkan nama perniagaan, jumlah karyawan, dan data admin.

  Setelah selesai, pentadbir akan mendapat akses premium percuma ke e-mel perniagaan, persidangan video, penyimpanan dalam talian berkapasiti besar.

  5. iflix

  Siapa yang tidak mengetahui aplikasi streaming filem ini? Berita baik, iflix mengumumkan dasar akses VIP secara percuma semasa wabak Corona.

  Dengan menggunakan kod baucar DIRUMAHAJA , anda boleh maraton mana-mana filem yang anda mahukan dari rumah, anda tahu! Nah, tempoh percuma ini sah selama satu bulan dari 25 Mac 2020 .

  Untuk had masa pertukaran voucher sendiri, iflix hanya memberikan tarikh akhir sehingga 24 April 2020 . Oleh itu, jika anda mahu menggunakan baucar, gunakan sebelum 24 April, ya!

  Kemudian, anda akan mendapat akses VIP yang dihubungkan secara khusus dengan filem terbaik dari Indonesia dan luar negara.

  6. Kelab Latihan Nike

  Bagi pengguna aplikasi senaman mesti biasa dengan aplikasi yang satu ini. Nike Training Club (NTC) adalah aplikasi latihan seluruh badan yang lengkap kerana merangkumi kecergasan dan kelenturan sukan.

  Aplikasi NTC ini merangkumi latihan selama 15, 30 atau 45 minit yang terdiri daripada 115 sesi . Selain itu, aplikasi ini juga membantu anda memberikan rujukan mengenai pakaian terbaik yang boleh dipakai semasa bersenam.

  Sekarang, semasa wabak virus Corona, NTC memutuskan untuk membebaskan perkhidmatan premium untuk jangka waktu yang tidak terbatas.

  Maksudnya, anda boleh menggunakan aplikasi ini untuk isi hati anda, geng! Jadi, tidak ada lagi alasan untuk bermalas-malasan semasa jarak fizikal dan sosial, ya!

  7. Pornhub

  Hayo, siapa yang suka membuka laman web ini? Laman web dewasa Pornhub ini telah memperpanjang tempoh perkhidmatan premium percuma di semua negara!

  Ini dilakukan bersamaan dengan masa penutupan akibat pandemi Corona yang berlaku di beberapa negara, seperti Itali dan England, serta di Perancis dan Sepanyol.

  Perkhidmatan premium itu sendiri membolehkan pengguna menikmati video tanpa jeda iklan dengan kelajuan muat turun yang lebih pantas, dan kualiti video yang lebih tinggi.

  Sudah tentu laman web ini tidak dapat dinikmati di negara-negara yang menyekatnya, termasuk Indonesia. Namun, semua dapat dilakukan dengan bergantung pada VPN , bukan?

  Itu adalah rangkaian aplikasi dan laman web yang menghilangkan perkhidmatan premium untuk wabak virus Corona, kumpulan itu.

  Apa pendapat kamu? Tuliskan, ya! Jaga kesihatan dan kebersihan diri, dan sampai jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan