Cara Pantas untuk Meningkat di Clash Royale, Newbie WAJIB Baca!

Adakah anda bermain Clash Royale? Sekiranya ada, JalanTikus mempunyai banyak petua mengenai Clash Royale. Nah, kali ini Jaka akan memberikan petua untuk menaikkan Clash Royale dengan cepat.

Setelah sebulan secara rasmi dalam versi beta untuk pengguna iOS, Supercell akhirnya melancarkan permainan soft launch Clash Royale untuk pengguna Android. Hampir seminggu sejak diumumkan, permainan Clash Royale telah banyak dimainkan oleh pengguna Android.

Beberapa petua yang berkaitan dengan Clash Royale sudah tersedia di JalanTikus. Oleh itu, anda boleh mengetahui dan mempelajari semua perkara mengenai Clash Royale walaupun tidak berafiliasi dengan Clash Royale JalanTikus. Nah, kali ini Jaka akan memberi anda petua untuk menaikkan Clash Royale dengan cepat.

BACA JUGA
  • Cara Bermain Clash Royale di Android dengan Versi APK Terkini
  • Cara Bermain 2 Akaun Clash Royale Bersama dalam 1 Android
  • Cara Membuat Clan Clash Royale di Android dan iOS

Cara Menaikkan Clash Royale

Sebaik sahaja anda bermain Clash Royale, Jaka dapat menjamin anda pasti akan ketagihan bermain. Bukan kerana permainan ini dibuat oleh Supercell, tetapi ada 8 sebab mengapa orang bermain Clash Royale. Salah satu sebabnya ialah anda boleh mempunyai tahap yang lebih tinggi daripada yang lain. Untuk itu, penting bagi anda untuk segera naik level. Muat turun apk Clash Royale terkini dari pautan berikut.

DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

1. Jalan Pantas untuk Menunggang Arena Aras Clash Royale

Sekiranya anda bermain Clash of Clans, anda pasti biasa dengan Dewan Bandaran, yang akan menjadi penanda aras bagi anda dalam mendapatkan pasukan atau bangunan, serta mantra baru. Di Clash Royale, anda akan menemui sesuatu yang serupa dengan Dewan Bandaran di sebuah sektor yang bernama Arena . Di setiap Arena, anda akan mendapat Kad Bangunan, Kad Paksa, dan Kad Ejaan yang berbeza. Semakin tinggi tahap Arena, semakin kuat kad yang anda akan dapat.

Untuk naik ke arena dengan cepat, anda hanya perlu menambah jumlah Trofi . Anda melakukan ini dengan terus memenangi setiap pertempuran yang anda lakukan. Sekiranya anda kalah, Trofi anda akan diambil oleh orang lain. Setiap Arena memerlukan jumlah Trofi yang berbeza untuk dimasukkan. Jadual berikut adalah jumlah Trofi untuk memasuki Arena tertentu.

ArenaJumlah Trofi
Arena 1 0-400
Arena 2 401-800
Arena 3 801-1100
Arena 4 1101-1400
Arena 5 1401-1700
Arena 6 1701-3000
Arena 7 3000 ke atas

Ingat: Jumlah Trofi menentukan musuh yang anda hadapi dalam setiap pertempuran. Kerana perjodohan Clash Royale mengambil kira jumlah Trofi dalam mencari lawan untuk bermain dalam talian.

2. Cara Pantas untuk Meningkat Raja

Selain level Arena, anda juga harus memperhatikan level King . Manakah antara berikut yang menentukan tahap Menara Raja anda. Semakin tinggi tahap Raja anda, semakin tinggi Hitpoint dan Kerosakan dari Menara Raja dan Menara Arena yang anda miliki. Ketinggian King Tower mempengaruhi tahap kesukaran lawan dalam mengalahkan anda. Jadi, semakin tinggi tahap Raja anda, semakin kuat anda.

Clash Royale peringkat Raja ditentukan oleh bilangan EP yang anda kumpulkan. Sekarang, untuk mempercepat tahap, anda dapat mengumpulkan EP dengan menaik taraf kad anda atau dengan membuat sumbangan kad di klan. Oleh itu, mempunyai klan di Clash Royale sangat penting.

Untuk menaikkan King Tower dengan cepat, anda boleh membeli kad di kedai dengan mudah untuk menaik taraf dengan cepat untuk mendapatkan EP. Setiap hari selalu ada 3 kad baru yang boleh anda beli dengan Emas. Dan jangan lupa, setiap hari Ahad terdapat 6 kad terbuka yang boleh anda beli dengan Emas.

Atau, anda boleh meminta kad ahli kad anda untuk mempercepat proses menaik taraf kad anda. Oh ya, anda juga boleh mendapatkan EP serta-merta setiap kali anda membuat sumbangan di klan. Semakin kuat kad yang anda sumbangkan, semakin banyak EP dan emas yang anda dapat.

Mudah bukan cara cepat untuk menaikkan tahap Clash Royale? Bukan hanya memerlukan kita belajar mempertahankan dan menyerang, tetapi juga mengajar betapa pentingnya bekerja dengan anggota klan. Ayuh muat turun apk Clash Royale terkini dan tingkatkan tahap anda dengan cepat!

Artikel Berkaitan