Cara Memecahkan WiFi di Android Menggunakan WPSApp

Kali ini Jaka akan memberitahu anda mengenai pemecahan WiFi di Android menggunakan WPSApp. Lihatlah!

Tidak dapat dinafikan, sambungan WiFi adalah salah satu perkara penting untuk kehidupan seharian anda yang tidak dapat dipisahkan dari internet, bukan? Terutama jika rancangan data internet anda hampir habis. Anda pasti mencari sambungan WiFi. Tetapi, tentu saja, kebanyakan WiFi memerlukan anda memasukkan kata laluan untuk dapat mengaksesnya.

Seperti yang dikatakan Jaka dalam catatan sebelumnya, Jaka masih mempunyai banyak perisian yang membolehkan anda menyambung ke WiFi walaupun anda tidak mengetahui kata laluannya. Kali ini Jaka akan memberitahu anda tentang memecahkan WiFi di Android menggunakan perisian bernama WPSApp .

BACA JUGA
 • Jangan Lakukan 5 Perkara Berbahaya Ini Semasa Menggunakan WiFi Percuma
 • WiFi Lebih Penting Daripada Seks? Inilah buktinya!
 • Ternyata WiFi tidak membahayakan kesihatan, ini bukti!

Cara Memecahkan WiFi di Android Menggunakan WPSApp

Cara masuk ke dalam WiFi menggunakan aplikasi ini adalah mudah dan cepat, seperti menggunakan perisian AndroDumpper dan WPS Connect . Yang perlu anda lakukan ialah memuat turun dan memasang aplikasinya, kemudian baca petua Jaka hingga akhir. Ayuh, mari kita lihat ulasan penuh!

 • Pertama sekali, muat turun WPSApp di Google Play Store . Pasang seterusnya seperti biasa.

 • Setelah proses pemasangan selesai, jalankan aplikasi lebih awal, kemudian seperti di bawah .

 • Sebelum ini, pastikan anda berada di lokasi yang tersedia oleh rangkaian WiFi.
 • Klik ikon SCAN seperti yang ditunjukkan di bawah ini, sehingga WPSApp dapat mengimbas rangkaian WiFi yang tersedia.
 • Sekiranya anda telah menemui rangkaian WiFi, klik pada nama WiFi sasaran , maka beberapa pilihan akan muncul.
LIHAT ARTIKEL
 • Ingat! Sekiranya telefon pintar anda telah di-root, maka anda boleh memilih CONNECT WITH PIN (ROOT) . Tetapi jika telefon pintar anda tidak di-root , maka anda boleh memilih NO ROOT . Di sini Jaka menggunakan ROOT kerana telefon pintar Jaka telah di-root.
 • Setelah memilih, proses untuk mengesan kata laluan akan dimulakan dengan segera. Biasanya proses ini mengambil masa 20 hingga 50 saat . Anda hanya menunggu sehingga prosesnya berjaya, jika gagal, cuba lagi sehingga berjaya.
 • Tahniah! Sekarang anda telah berjaya memasukkan kata laluan WiFi menggunakan WPSApp. Kata laluan juga dapat muncul di layar telefon pintar anda seperti gambar di bawah.

Nah, perbezaan antara penggunaan kaedah ROOT dan NO ROOT adalah seperti yang ditunjukkan di atas. Sekiranya anda memilih ROOT , kata laluan akan muncul di skrin. Sementara itu, jika anda memilih NO ROOT , kata laluan tidak muncul di layar, tetapi anda akan segera disambungkan secara automatik di rangkaian WiFi.

Bagaimana? Mudah bukan caranya? Apa pendapat kamu? Jangan lupa berkongsi dengan rakan anda sehingga mereka juga tahu dengan cara ini. Selamat mencuba!

Artikel Berkaitan