14 Permainan Android Simpan Memori pada Smartphone 256MB RAM (Bahagian 2)

Bagi anda pengguna telefon pintar yang ingin bermain permainan di telefon pintar anda, tetapi dibatasi oleh memori, beritahu saya senarai permainan Android yang menyimpan memori. Ya, ya!

Seperti yang telah dibincangkan sebelum ini, sesiapa sahaja yang suka bermain permainan, termasuk anda yang masih menggunakan telefon pintar dengan memori terhad. Sebelumnya, Jaka telah membincangkan permainan Android yang menyimpan memori yang dapat dimainkan pada RAM Android 256MB, dan di bahagian 2, Jaka akan membincangkan yang lain.

Adakah benar-benar permainan yang boleh dimainkan pada telefon pintar dengan spesifikasi memori yang sempit? Sebenarnya ada. Jangan percaya? Yu, lihat bersama 14 permainan penjimatan memori yang dapat dimainkan pada RAM 256MB telefon pintar Android (bahagian 2) .

BACA JUGA
  • 5 Cara Mengubah Android Dengan Keren Tanpa Root
  • Ocean King: Fishing Arcade, Permainan Terkini yang Mempunyai Banyak Hadiah Hebat
  • 7 Permainan FPS Android Bertema Zombie Terbaik 2017

14 Permainan Android Simpan Memori pada Smartphone RAM 256MB (Bahagian 2)

8. Hari Hay

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Hay Day adalah rilis permainan pertama SuperCell yang dilancarkan pada tahun 2012 dengan tema pertanian. Sesuai dengan temanya, anda akan dijemput untuk mengurus pertanian dan penternakan dengan segala yang ada di dalamnya, seperti binatang peliharaan, mengurus alam sekitar, menjual tanaman, dan lain-lain yang akan membuat anda merasa selesa dan kecanduan.

Sumber foto: Foto: Simulasi Supercell Permainan Gedung Google Play DOWNLOAD

9. Bahaya Dash

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Danger Dash adalah permainan Android yang menyimpan memori dengan tema larian tanpa henti seperti Subway Surfer dan Temple Run . Seperti temanya, dalam permainan ini kita hanya mengawal pemain yang terus berlari dan kadang-kadang mengumpulkan duit syiling dan memasuki tempat-tempat misteri yang pastinya akan menambah kegembiraan permainan ini.

Sumber foto: Foto: Permainan Gedung Google Play Arcade Gameloft DOWNLOAD

10. Bebas Aliran

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Permainan ini adalah permainan Android yang menyimpan memori . Selain anda boleh mendapatkan sisi yang menyeronokkan ketika bermain, juga dapat mengasah cara berfikir untuk menyelesaikan setiap tahap.

Sumber foto: Foto: Google Play Store LIHAT ARTIKEL

11. Penduduk bandar

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Bagi anda yang sering atau pernah bermain Simcity pasti mudah untuk menyesuaikan diri dengan permainan Townsmen ini . Warga kota pada dasarnya sama dengan permainan Simcity kerana anda berdua ditugaskan untuk membangun kawasan sehingga penduduknya sejahtera dan maju. Tetapi bezanya, Penduduk Kota mengambil latar belakang di tengah era Revolusi Perancis dengan ekonomi yang sedang membangun dan penduduk yang bahagia.

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Mata pencarian penduduk ini meliputi perlombongan, hutan, pertanian dan perikanan , hasilnya digunakan untuk kepentingan penduduk.

DOWNLOAD Permainan Simulasi HandyGames

12. Reaper: Kisah Pedang Pucat

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Game Reaper: Tale of the Pale Swordsman adalah salah satu permainan Android yang menyimpan memori dengan tema RPG. Dalam permainan ini, anda akan bermain sebagai pendekar pedang yang mesti membunuh semua musuh dalam usaha untuk menjadi pedang sejati.

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Permainan ini dilengkapi dengan platform 2D yang hebat, penuh dengan elemen pengembaraan. Permainan ini mempunyai ciri cerita yang luas dengan sistem meratakan yang unik. Malangnya, anda perlu membayar untuk meneruskan permainan.

Permainan Arcade Hexage DOWNLOAD

13. Colossatron

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Colossatron adalah permainan di mana anda akan bermain makhluk asing yang menyerang bumi. Alien ini berbentuk seperti ular besi raksasa dengan badan modular sehingga dapat dihubungkan atau dipisahkan pada bila-bila masa.

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Ular gergasi ini akan menjadi gila dan memusnahkan apa sahaja yang dilalui. Bahagian badan modularnya hanyalah kenderaan yang boleh menembak dan disebut powercore dalam permainan ini.

14. Siri Inotia

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Penutupan artikel ini adalah permainan siri Inotia , yang mempunyai 4 siri setakat ini, tetapi hanya tinggal 4 siri lagi di Play Store, Inotia 4: Assassin of Berkel . Permainan ini mempunyai tema RPG dengan total 6 kelas yang boleh anda pilih untuk menjadi kelas Kiyan, watak utama, iaitu Black Knight, Warlock, Assassin, Ranger, Priest, Warrior . Masing-masing mempunyai status binaan dan permulaan yang berbeza.

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Apa yang menjadikan Inotia 4 berbeza dari kebanyakan permainan RPG android, di sini anda boleh berpesta dari 3 hingga 6 orang , jadi ini akan membantu anda menyelesaikan setiap misi.

Itulah permainan yang boleh dimainkan pada Android yang mempunyai RAM 256MB . Sudah tentu, semua permainan yang telah disampaikan oleh Jaka di bahagian sebelumnya dan bahagian ini telah dicuba oleh Jaka sendiri. Hasilnya, ia cukup halus , walaupun ada yang kadang-kadang ketinggalan ketika memainkannya untuk waktu yang lama. Sekiranya anda mengetahui permainan Android yang menyimpan memori selain daripada yang disebutkan oleh Jaka di atas, sila kongsi di ruangan komen.

Artikel Berkaitan