Cara Bermain 2 Akaun Clash Royale Bersama dalam 1 Android

Clash Royale akhirnya dapat dimainkan di Android. Untuk memainkan Clash Royale lebih menarik, Jaka mempunyai cara untuk memainkan 2 akaun Clash Royale secara serentak pada 1 Android.

Setelah lama menunggu yang membuat pengguna Android semakin cemburu dengan pengguna iOS, akhirnya permainan Clash Royale buatan Supercell dapat dinikmati oleh pengguna Android. Hayo mengaku, kamu mesti bermain permainan ini juga kan? Tidak hairanlah, kerana dalam permainan, Clash Royale adalah permainan yang menjanjikan kesenangannya sendiri.

Untuk memainkan Clash Royale lebih menarik, JalanTikus akan memberikan banyak petua Clash Royale. Kali ini Jaka akan menyediakan cara untuk memainkan 2 akaun Clash Royale secara serentak pada satu Android tanpa menukar akaun .

BACA JUGA
  • Cara Bermain Clash Royale di Android dengan Versi APK Terkini
  • Cara Membuat Clan Clash Royale di Android dan iOS
  • Perbezaan antara King Tower dan Arena Tower di Clash Royale

Daya tarikan Clash Royale

Sama dikembangkan oleh Supercell, Clash Royale hadir dengan watak lama Clash of Clans (ditambah banyak watak baru), dan dilengkapi dengan permainan yang lebih segar. Tidak hairanlah jika permainan Tower Defense ini dapat segera menarik perhatian banyak pengguna telefon pintar Android. Clash Royale untuk Android belum dapat dimuat turun secara langsung dari Google Play, tetapi anda boleh memuat turun apk Clash Royale dari pautan yang disediakan Jaka.

DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

Cara Bermain 2 Akaun Clash Royale dalam 1 Telefon Pintar Android

Kegembiraan permainan Clash Royale akan terasa jika anda sudah memiliki klan. Kerana anda dapat saling membantu dengan anggota klan yang lain untuk saling menguatkan kad. Adakah anda ingin bergabung atau membuat klan di Clash Royale? Baca artikel Cara Membuat Clan Clash Royale di Android dan iOS .

Jadi, untuk lebih menarik, anda boleh menggunakan 2 akaun Clash Royale pada 1 telefon pintar Android . Tujuannya adalah agar anda dapat saling membantu dengan akaun Clash Royale anda, sehingga anda dapat dengan cepat beralih ke tahap yang lebih tinggi. Adakah anda ingin tahu bagaimana? Ia mudah

  • Untuk dapat memainkan 2 akaun Clash Royale secara serentak pada 1 Android, anda hanya memerlukan aplikasi super ringan yang disebut Parallel Space . Muat turun apk Parallel Space dari pautan yang disediakan Jaka, kemudian pasang seperti biasa.
Alat Pembangun Aplikasi Ruang Selari DOWNLOAD
  • Seterusnya, sila buka aplikasi Parallel Space. Tugas anda di sini adalah untuk menambahkan aplikasi Clash Royale yang sudah terpasang di Android anda, sebagai aplikasi yang akan berjalan secara selari oleh Parallel Space, sehingga anda dapat memainkan 2 akun Clash Royale secara serentak. Tekan tanda Plus (+), kemudian cari aplikasi Clash Royale.

  • Setelah aplikasi Clash Royale ditambahkan ke Parallel Space, sila buka ikon aplikasi Clash Royale. Untuk makluman, semua aplikasi yang ditambahkan di Parallel Space kemudian akan berfungsi sebagai aplikasi 'kloning', sehingga tidak terikat pada aplikasi terpasang utama.

  • Pada penampilan awal Clash Royale yang anda buka, seperti biasa prosesnya akan muncul untuk masuk ke Permainan Google Play. Ikuti prosesnya, kemudian log masuk menggunakan akaun Google anda yang lain.

  • Setelah log masuk, berikan akses kepada Clash Royale untuk menggunakan akaun Gmail anda. Kemudian pilih akaun yang baru anda tambahkan sebelumnya. Akaun ini akan digunakan untuk menyimpan semua data permainan anda seperti biasa.

  • Selesai. Kini anda boleh memainkan 2 akaun Clash Royale secara serentak pada 1 Android tanpa perlu menukar akaun.

Seberapa mudah bermain 2 akaun Clash Royale secara serentak? Selain itu, anda boleh memainkannya dengan bebas tanpa perlu menukar akaun Google antara satu sama lain. Oleh itu, anda boleh saling membantu antara satu akaun anda dengan akaun anda yang lain untuk naik level dengan cepat.

Oh ya, anda boleh menggunakan Parallel Space untuk menjalankan aplikasi lain juga, selain Clash Royale. Pada hakikatnya, dengan Ruang Selari ini anda akan dapat menjalankan 2 akaun aplikasi secara serentak pada 1 telefon pintar. Menarik kan?

Artikel Berkaitan