7 Permainan yang Hanya Boleh Dimainkan oleh Orang-orang IQ Tinggi

Selain dapat menjadi hiburan, permainan juga dapat mengasah kecerdasan. Jaka mempunyai 7 cadangan permainan yang hanya boleh dimainkan oleh orang yang mempunyai IQ tinggi.

Permainan sering menjadi pilihan orang untuk mengisi masa lapang atau mencari hiburan. Selain hiburan, permainan juga dapat mengasah kecerdasan anda , kawan-kawan . Beberapa permainan dibuat untuk mengasah seberapa pintar dan kreatif anda.

Jaka mempunyai cadangan permainan yang menarik bahawa anda harus mencuba bermain. Berikut adalah 7 permainan yang hanya boleh dimainkan oleh orang yang mempunyai IQ tinggi .

BACA JUGA
  • 10 Permainan Terbaik Ini Masih Menjadi Kegemaran Pemain Walaupun Dilancarkan Berulang Kali
  • 10 Permainan Terbaik yang Disyorkan untuk Jalan Mouse dialu-alukan pada tahun 2018
  • 10 Teaser Otak Terbaik untuk Android 2019 | Jadi Jadilah Lebih Pintar!

7 Permainan yang Hanya Boleh Dimainkan oleh Orang-orang IQ Tinggi

Permainan ini tersedia secara percuma di Google Play Store , jadi anda boleh memuat turun tanpa perlu risau. Mari kita periksa seberapa pintar anda dengan permainan ini!

1. Cari Jalan: Teka-Teki Ketagihan

Find a Way mempunyai permainan yang mudah tetapi memerlukan IQ yang tinggi untuk memainkannya. Tugas anda adalah menyambungkan semua titik tanpa kehilangan apa-apa. Semakin tinggi tahapnya, semakin banyak halangan yang akan ada. Permainan ini mempunyai mod malam , jadi ketika memainkannya pada waktu malam tidak perlu risau tentang silau kerana latar belakang permainan ini yang putih.

2. Titik Otak

Tugas anda hanya satu, lukis garis untuk membawa titik (titik) berwarna merah jambu dan titik biru berwarna . Anda dibenarkan untuk menarik lebih daripada satu baris. Semakin tinggi tahapnya, maka anda boleh memilih alat lukisan baru. Dari pensil, pen, hingga berus.

LIHAT ARTIKEL

3. Puzzlerama - Koleksi Teka-teki Terbaik

Puzzlerama mempunyai banyak koleksi permainan teka-teki untuk menguji IQ anda. Bermula dari menghubungkan titik, menyusun paip, membuka blokir, tangram, dan shikaku. Setiap jenis permainan mempunyai tahap kesukaran dari Mudah , Sedang , Maju , Keras , dan Pakar . Grafik warna penuh benar-benar merosakkan mata.

4. Paperama

Sekiranya anda menyukai origami atau seni melipat kertas dari Jepun, Paperama adalah untuk anda. Anda akan diminta untuk membuat pelbagai bentuk origami, tetapi ada batasan pada lipatan yang mesti anda temui untuk lulus ke peringkat seterusnya. Semasa melipat kertas, anda juga akan memainkan muzik yang boleh santai.

LIHAT ARTIKEL

5. Gelung Infiniti

Infinity Loop juga mempunyai permainan yang sederhana, anda diminta untuk menyambung setiap talian sehingga semuanya tersambung. Untuk menyambungkannya, anda hanya perlu mengetuk corak yang anda mahu ubah kedudukannya. Permainan ini akan menguji kreativiti dan kepintaran anda.

6. Otak Hidup!

Otak Hidup! ia mempunyai sedikit persamaan dengan Titik Otak . Anda diminta melukis corak atau garis untuk menyelesaikan misi yang diberikan. Permainan ini akan menguji kepintaran dan IQ anda untuk menyelesaikan masalah dengan berkesan.

LIHAT ARTIKEL

7. Hokus

Hokus akan benar-benar menguji tumpuan anda kerana ilustrasi 3D dapat mengelirukan mata kita. Tugas anda adalah mengarahkan kubus merah ke lubang kosong. Anda boleh mengarahkannya dengan melakukan slaid atau ketik. Ilustrasi luar biasa ini hanya dapat dimainkan oleh orang yang mempunyai IQ tinggi .

Itu sahaja, kawan, cadangan Jaka mengenai 7 permainan yang hanya boleh dimainkan oleh orang yang mempunyai IQ tinggi . Cuba bermain dan lihat betapa tinggi IQ anda untuk dapat menyelesaikan semua misi!

Baca juga artikel mengenai Permainan atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan