MENGHILANGKAN! Ini 7 Permainan Seram Android yang Memiliki Ketakutan Langsung

Nah, kali ini Jaka telah mengumpulkan ** 7 permainan seram Android yang mempunyai ketakutan lompat paling menakutkan **. Lihat ulasan di bawah!

Ketakutan, kegelisahan, dan ketakutan yang ada di fikiran kita ketika bermain permainan seram. Banyak teknik dari setiap permainan seram untuk menakut-nakutkan para pemain, salah satunya adalah lompat menakutkan, teknik mengejutkan pemain dengan penampilan hantu atau sesuatu.

Jump scare itu sendiri juga merupakan teknik yang sering digunakan dalam permainan seram di platform Android. Nah, kali ini Jaka telah mengumpulkan 7 permainan seram Android yang mempunyai ketakutan lompatan yang paling menakutkan . Lihat ulasan di bawah!

BACA JUGA
  • 13 Permainan Seram dengan Grafik HD Terbaik di Android
  • 7 Momen Paling Menakutkan yang Pernah Dalam Permainan Seram
  • 5 permainan seram Android paling menyeramkan yang boleh dimainkan tanpa internet

7 Permainan Android Seram yang Mempunyai Ketakutan Lompat Paling Menakutkan

1. Lima Malam di Freddy's Series

Sudah tentu Five Night at Freddy's dalam topik ini, menjadi permainan pertama yang terlintas di fikiran. Permainan ini benar-benar bergantung sepenuhnya pada keseronokan permainan dengan menggunakan teknik jump scare.

Kisah latar belakang adalah bahawa pemain akan menjadi penjaga malam di restoran . Daripada menjaga malam, pemain harus bertahan dari Animatronics ganas yang dapat hidup pada waktu malam dan dahagakan darah manusia.

2. Wilayah Paranormal

Adakah anda pernah menonton filem Paranormal Activity ? Sekiranya demikian, maka anda akan menyukai permainan ini. Wilayah Paranormal cuba menyajikan pengalaman ghaib dengan hantu di sebuah rumah, seperti dalam filem Paranormal Activity.

Sudah tentu melompat ketakutan adalah penyebab utama dari segi menakutkan. Permainan ini juga mempunyai grafik kelas konsol, yang dapat diatur dari tahap rendah hingga tinggi.

3. Ketakutan: Rumah Menjerit Menyeramkan

Berusaha berbeza dari yang lain, The Fear: Creepy Scream House cuba mengambil tema cinta dan diubah menjadi permainan seram yang penuh dengan seram. Kisah ini berkisar tentang balas dendam bekas isteri yang telah mati kepada suaminya yang berkahwin semula.

Ketakutan lompat yang diterapkan dalam permainan ini cukup berani dan gila . Hanya lima minit memasuki permainan, seorang wanita yang kelihatan hantu akan terkejut dan membuat hati anda berhenti seketika.

4. Hospital Mental V

Kejayaan keuntungan pada platform Android, AGaming + kembali keuntungan populariti dari terkenal permainan seram buatan sendiri Mental Hospital V . Dalam siri kelima ini, mereka membawa pemain dari ketakutan, tetapi seram.

Dengan grafik yang setara dengan konsol, anda akan merasakan sensasi lompat menakutkan seolah- olah nyata . Suasana dalam permainan juga dibuat begitu gelap . Lebih-lebih lagi, permainan ini menggunakan mod First Person Shooter yang akan memberi peluang kepada lebih ramai pemain untuk menatap hantu secara langsung.

5. SCP-087-B

Terletak dalam kisah fiksyen di laman web SCP Foundation , SkyMidnight Labs cuba membawanya ke dalam permainan simulasi video. Ceritanya adalah mengenai eksperimen tempat misteri, tangga yang menuju ke bawah yang nampaknya tidak ada akhir.

Di sini anda akan menjadi objek percubaan yang akan turun dan meneroka tempat misteri . Anda akan mengesan setiap langkah dan lorong, semakin banyak anda turun, semakin banyak anda akan diganggu oleh makhluk ghaib. Sejauh mana anda berani turun?

6. Slendrina: The Cellar

Permainan seram yang satu ini juga menimbulkan kegemparan di dunia permainan di platform Android. Slendrina: Cellar berjaya membuat banyak pemain jantung yang dibuat oleh hantu Sadako yang sangat, sangat mengerikan.

Sebenarnya tugas anda cukup mudah dalam permainan ini, anda hanya perlu mencari 8 buku untuk menyelesaikan tahapnya. Tetapi Slendrina tidak akan diam, dia akan terus memburu anda dan menangkap anda hidup-hidup.

7. Hospital Seram 3D

Tema hospital yang ditinggalkan adalah kegemaran dalam permainan seram. Horror Hospital 3D juga menggunakan ini untuk mewujudkan suasana yang sangat tegang.

Anda akan ditugaskan untuk mencari rakan anda yang terperangkap di hospital. Dengan hanya lampu kilat bergerak, anda akan menjelajah hospital dan menghadapi hantu yang mengerikan.

Itulah 7 permainan seram Android yang mempunyai ketakutan lompatan yang paling mengerikan . Jadi yang mana yang paling menakutkan? Tuliskan di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan