6 Permainan Kontroversi Disekat oleh App Store tetapi Lulus di Google Play Store

Telah diketahui bahawa ada banyak aplikasi dan permainan yang telah diterima oleh Play Store dengan baik tetapi tidak dapat diterima oleh App Store dengan pelbagai alasan. Oleh itu, melalui artikel berikut, kami akan memberitahu anda

Sistem operasi yang berbeza, tentu tempat yang berbeza di mana kami akan memuat turun aplikasinya. Sekiranya Android memiliki Google Play Store sebagai ujung tombak, maka Apple memiliki App Store yang juga menyediakan banyak aplikasi dan permainan. syarikat yang berbeza, tentu saja, juga akan membuat perbezaan dengan peraturan yang dikenakan pada setiap aplikasi dan permainan yang akan dipasang di dua kemudahan kedai.

Telah diketahui bahawa ada banyak aplikasi dan permainan yang telah diterima oleh Play Store dengan baik tetapi tidak dapat diterima oleh App Store dengan pelbagai alasan. Oleh itu, melalui artikel berikut, kami akan memberitahu anda permainan apa yang disekat oleh Apple App Store tetapi berjaya melarikan diri dari Google Play Store .

BACA JUGA
  • 7 Permainan Android Paling Bercanggah Disekat oleh Google Play Store
  • Telefon Pintar Paling Canggih Anda? Uji Kebolehan Anda dengan Permainan ini
  • 10 Permainan Penembak Android Terbaik Februari 2016

6 Permainan Kontroversi Dicekal oleh Apple App Store Tetapi Lulus di Google Play Store

1. Hidup

OnLive sebenarnya bukan permainan tetapi platform untuk bermain permainan berasaskan awan. Dengan menggunakan permainan awan , anda dapat memainkan permainan melalui berbagai perangkat seperti PC, Android, dan peranti lain. Namun, sayangnya Apple belum meluluskan aplikasi dengan platform seperti ini, jadi permainan awan masih terhad hanya pada beberapa peranti.

2. Lori Penyeludupan

Smuggle Truck adalah permainan yang mengambil tema penyeludupan manusia sebagai cerita utama. Permainan ini menghendaki anda memandu trak yang dipenuhi pendatang yang ingin masuk secara haram ke Amerika Syarikat. App Store, tentu saja, bertindak ketika menerima permainan ini dari pembangun. Manakala pemaju berpendapat bahawa Smuggle Truck diciptakan sebagai media untuk memprotes peraturan imigresen AS yang terlalu sukar dipatuhi jika diambil secara sah.

3. Endgame: Syria

Permainan ini cukup inovatif kerana Endgame: Syria menjadikan berita masa nyata sebagai permainan. Permainan ini berbentuk seperti permainan perdagangan dengan tema perang di Syria. Terdapat dua fasa yang mesti dilalui dalam permainan ini, iaitu fasa politik dan fasa ketenteraan. Tema ini masih terlalu sensitif dan dianggap kurang sesuai untuk dimasukkan ke dalam App Store.

4. Kisah Telefon

Permainan berjudul Phone Story dianggap kontroversial kerana memaparkan kisah bagaimana telefon bimbit bergerak, dari pembuatan hingga diterima di tangan pelanggan. Yang menyedihkan ialah permainan ini menceritakan kisah pekerja yang terpaksa bekerja untuk melombong besi di Kongo, kepada pekerja Foxconn yang memilih untuk mengakhiri hidup mereka. Sudah tentu Apple tidak senang dengan permainan bertema seperti ini.

5. Dalam Negeri Simpan Kekal

Dalam Negeri Simpan Kekal juga merupakan salah satu permainan yang tidak dapat diterima oleh App Store. Permainan surealis ini mengisahkan tujuh pekerja yang pernah bekerja di syarikat Foxconn dan akhirnya bunuh diri kerana beban kerja yang terlalu sukar. Sebenarnya permainan ini mempunyai niat baik kerana ia cuba menyindir keadaan pekerja di China yang tenaganya habis.

6. Sweatshop

Akhirnya ada Sweatshop . Permainan, yang diserahkan ke App Store dengan nama Sweatshop HD , menceritakan kisah sebuah kilang yang mempekerjakan pekerja dari semua peringkat umur sebagai pekerja. Permainan ini menghendaki anda memilih sama ada anda mahu menggunakan kanak-kanak sebagai buruh atau orang dewasa. Masing-masing mempunyai kemahiran yang berbeza, bergantung pada pengalaman. Tentunya permainan ini telah menimbulkan kontroversi kerana cuba mengangkat cerita dengan tema buruh manual yang buruk. Walaupun permainan ini ditolak oleh Apple App Store , anda masih dapat menemukan Sweatshop sebagai permainan Flash di Internet. Alat Pembangun Aplikasi xmodgames MUAT TURUN

Artikel Berkaitan