Fungsi Cap Jari Lain pada Telefon Pintar Yang Kurang Digunakan!

Tidak keren jika sensor cap jari pada telefon pintar hanya digunakan untuk membuka kunci telefon pintar. Untuk menjadikannya lebih keren, mari cuba kaedah menarik untuk menukar fungsi sensor cap jari dari JalanTikus!

Sejak Apple memperkenalkan teknologi Touch ID pada iPhone 5s, trend sensor cap jari untuk mengamankan telefon pintar juga meningkat. Malah kini banyak telefon pintar yang murah dilengkapi dengan sensor cap jari.

Tidak dapat dinafikan, cap jari pada telefon pintar memang memberikan nilai lebih dan menjadikannya kelihatan keren. Tetapi adakah anda tahu fungsi sensor cap jari yang lain pada telefon pintar?

BACA JUGA
  • Cara Hebat untuk Mengubah Kamera Telefon Android Anda menjadi Sensor Cap Jari
  • Aplikasi Terbaik untuk Mengunci Aplikasi di Android (Sokongan Cap Jari)

Fungsi Sensor Cap Jari pada Telefon Pintar

Sama ada di bahagian belakang badan atau di depan dengan menggabungkannya bersama-sama dengan butang Utama di telefon pintar, sensor cap jari pada telefon pintar hanya digunakan untuk membuka kunci skrin. Beberapa telefon pintar memberikan kemampuan sensor cap jari untuk mengambil gambar, mengambil telefon dan banyak lagi. Piawai!

Walaupun anda mahu, sensor cap jari telefon pintar anda boleh dibuat lebih canggih! Adakah anda ingin tahu bagaimana?

Cara Membuat Sensor Cap Jari Telefon Pintar Lebih Canggih

Tanpa root dan tidak ribut, anda boleh menukar sensor cap jari pada telefon pintar anda dengan lebih canggih. Pixel Imprint yang canggih dimiliki oleh Google Pixel yang dapat digunakan untuk mengendalikan panel pemberitahuan dan menatal. Kaedahnya adalah:

  • Muat turun dan pasang aplikasi Fingerprint Gesture .
Produktiviti Aplikasi TH Games DOWNLOAD
  • Setelah dipasang, segera buka dan aktifkan perkhidmatan Fingerprint Gesture pada telefon pintar anda.
  • Kemudian anda boleh mula menetapkan fungsi apa yang akan dijalankan dengan cap jari apabila anda mengetuk sekali, ketuk 2 kali atau sapu. Anda boleh menetapkannya untuk menggantikan butang Daya, membuka aplikasi, togol kawalan dan media, atau perkara menarik lain.
LIHAT ARTIKEL
  • Khusus untuk mematikan layar telefon pintar menggunakan sensor cap jari, anda mesti memberi akses root ke aplikasi Fingerprint Gesture.
  • Oh ya, anda boleh menggunakan Fingerprint Gesture untuk akses cepat ke pelbagai aplikasi kegemaran dengan menggunakan menu Ikon Panel Sentuh . Kemudian pilih aplikasi apa yang akan ditambahkan ke jalan pintas.

Mudah dan sejuk, bukan? Jadi, bagi anda yang mempunyai telefon pintar dengan sensor cap jari, cubalah menjadikan telefon pintar anda lebih canggih!

Artikel Berkaitan