Cara Menyimpan Video Tik Tok ke Galeri HP | 100% berjaya

Ingin membuat video tiktok lucu tetapi tidak mahu menerbitkannya? Bolehkah anda menyimpannya di galeri? Inilah cara menyimpan video tick tock di galeri dengan mudah.

Dari berjuta-juta aplikasi yang tersedia untuk pengguna Android Anda, ada beberapa aplikasi yang memiliki jumlah unduhan tertinggi kerana mereka menjadi tren dan diminati.

Salah satunya ialah Tik Tok. Seperti yang kita tahu Tik Tok adalah aplikasi video yang sangat popular di kalangan remaja masa kini.

Tetapi banyak persoalan yang datang ke Jaka bagaimana memuat turun video Tik Tok terus ke galeri?

Baik kali ini, Jaka akan memberikan jawapannya. Berikut adalah petua cara menyimpan video Tik Tok ke galeri tanpa telefon pintar diterbitkan dengan mudah.

 • Cara Menyimpan Video Tik Tok ke Galeri Telefon Pintar
 • Cara Menyimpan Video Tik Tok Tanpa Menerbitkan

  Jaka akan memberitahu anda cara menyimpan video dengan mudah dalam aplikasi Tik Tok. Tetapi sebelum itu, Jaka ingin mengulas sedikit mengenai aplikasi Tik Tok itu sendiri.

  Berikut adalah sedikit penjelasan mengenai aplikasi Tik Tok bagi anda yang mungkin belum mengetahuinya.

  Permohonan Tik Tok

  Tik Tok adalah aplikasi video muzik yang dibuat oleh BYTEMOD PTE.LTD . Aplikasi ini membolehkan pengguna menjadikan telefon pintar Android sebagai studio berjalan.

  Ya, aplikasi ini memberikan pelbagai kesan khas yang menarik dan senang digunakan oleh pengguna untuk membuat video muzik kecil.

  Bagi mereka yang belum memuat turun, anda boleh memuat turun aplikasi terlebih dahulu di sini:

  Aplikasi Video & Audio TikTok Pte. Ltd. MUAT TURUN

  Bukan hanya itu, aplikasi Tik Tok juga membolehkan pengguna berkongsi video yang dibuat dengan rakan dan orang lain dalam aplikasi tersebut. Apa yang belum diketahui, aplikasi yang kini menjadi salah satu aplikasi paling popular di Android juga memungkinkan kami menyimpan video yang membuat anda tahu!

  Terus menonton artikel ini untuk mengetahui cara menyimpan video di Tik Tok.

  Cara Menyimpan Video Tik Tok ke Galeri Telefon Pintar

  Adakah anda mahu video muzik karya anda di Tik Tok disimpan ke galeri pada telefon pintar anda? Anda boleh melakukannya dengan mudah. Ikuti langkah demi langkah cara menyimpan video Tik Tok ke galeri di bawah:

  Langkah 1 - Buka aplikasi Tik Tok

  • Buka aplikasi Tik Tok pada telefon pintar Android anda, kemudian pilih ikon profil yang terletak di kanan bawah skrin.

  Langkah 2 - Pilih video

  • Pilih salah satu video dalam profil Tik Tok anda. Pilih yang anda mahu simpan ke galeri.

  Langkah 3 - Klik ikon

  • Setelah memilih video, teruskan dengan menyentuh ikon tiga titik di sebelah kanan skrin.

  Langkah 4 - Pilih simpan secara tempatan

  • Dari banyak menu yang tersedia, pilih Simpan secara tempatan untuk memproses video anda untuk disimpan di galeri telefon pintar.

  Langkah 5 - Selesaikan

  • Video Tik Tok kini disimpan di galeri dan anda boleh menontonnya pada bila-bila masa tanpa perlu membuka aplikasinya, terutama dalam keadaan tertentu seperti tidak tersambung ke internet lagi.

  • Selain menyimpan, anda juga boleh menghapus video Tik Tok jika pada bila-bila masa anda merasakan video tersebut tidak begitu bagus atau anda mahu diganti dengan video baru yang lebih sejuk. Anda melakukannya dengan memilih Padam .

  Itulah cara menyimpan video Tik Tok ke galeri telefon pintar dengan mudah, cepat, tanpa memerlukan aplikasi tambahan. Sekarang anda boleh menyimpan dan menangkap video muzik dari karya anda di galeri telefon pintar.

  Anda juga boleh menontonnya bila-bila masa tanpa perlu membuka aplikasi Tik Tok.

  Bagi anda yang ingin menggunakan aplikasi Tik Tok dengan cara yang berbeza, anda boleh membaca artikel di bawah:

  LIHAT ARTIKEL

  Semoga berjaya dan terus bekerja di Tik Tok!

  Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan