11 Mod GTA V Terbaik Yang Harus Anda Cuba, Boleh Jadi Kakak Go-Jek!

Adakah anda bosan dengan permainan GTA V? Cuba pasang 11 mod GTA V yang disyorkan oleh Jaka!

Kita harus mengakui bahawa Grand Theft Auto V adalah salah satu permainan terbaik sepanjang masa dengan genre aksi-pengembaraan.

Permainan ini dilancarkan pada tahun 2013 untuk pelbagai platform seperti PC, PlayStation, dan Xbox. GTA V juga merupakan salah satu permainan terlaris dalam sejarah.

Berkat popularitinya, banyak orang yang melakukan pengubahsuaian pada permainan atau sering disebut sebagai Mod sahaja. Jadi, Mod apa yang harus anda cuba untuk permainan GTA V?

 • Mod Ironman
 • Mod Game of Thrones
 • Mod GTA V yang lain. . .
 • Mod GTA V Terbaik

  Jaka telah mengumpulkan beberapa MOD GTA V terbaik yang boleh anda mainkan. Dijamin, permainan akan lebih menarik!

  Melaporkan dari pelbagai sumber, berikut adalah senarai MOD GTA V terbaik yang mesti anda cuba!

  1. Mod Dragon Ball

  Sumber foto: YouTube

  Peminat anime legenda tahun 90an, Dragon Ball ? Sekiranya ada, cuba pasang Mod yang satu ini.

  Dicipta oleh JulioNIB , anda boleh berubah menjadi watak anime kegemaran Son Goku yang lengkap dengan segenap kekuatannya.

  Anda boleh berubah menjadi saiyan super, melemparkan Kamehameha, teleport, dan banyak lagi.

  2. Mod Ironman

  Sumber foto: YouTube

  Salah satu pahlawan super paling popular sepanjang masa adalah Iron Man , terutama setelah kematiannya yang heroik dalam filem Avengers: Endgame.

  Oleh itu, adalah wajar bahawa terdapat Iron Man Mod dalam permainan GTA V. Nama Mod ini adalah Ironman yang dibuat oleh modder bernama JulioNIB .

  Dengan Mod ini, anda boleh berkeliling kota dengan kostum Iron Man Mark 50 penuh, lengkap dengan kemampuan terbang, menembak peluru berpandu, dan sebagainya.

  3. Mod Game of Thrones

  Sumber foto: YouTube

  Mungkin anda kecewa dengan musim ke-8 siri Game of Thrones yang berakhir pada April lalu. Cuma, Jaka pasti anda masih berminat dengan Mod yang satu ini.

  Ada Mod yang menjadikannya seekor naga raksasa yang dapat kita menerangi untuk mengelilingi kota.

  Naga ini mampu menyemburkan api dari mulutnya, menjemput orang, dan sebagainya. Sebenarnya, ada orang yang membuat kostum Daenerys sehingga anda dapat merasa seperti Khaleesi.

  Mod GTA V yang lain. . .

  4. Diubah suai

  Sumber foto: GTA5-Mod

  Ingin merasakan sensasi hidup di persekitaran di mana orang ganas dan suka keganasan? Cuba pasang Mod Pedestrian Chaos yang satu ini.

  Di sini, semua orang akan mengamuk secara tidak terkawal, kereta sembrono, penembakan antara orang, dan kekecohan lain yang kita harap tidak akan berlaku di dunia nyata.

  Sekiranya anda berada dalam keadaan tertekan, bermain Mod ini dapat membantu anda meluangkan masa untuk seketika.

  5. Mod RPG Mod

  Sumber foto: GTA5-Mod

  Peminat permainan RPG? Rupanya ada mod yang dapat membuat anda merasakan sensasi bermain permainan RPG gaya GTA !

  Sama seperti permainan RPG pada umumnya, mod ini mempunyai unsur dialog, penyesuaian watak, naik level, hingga beberapa ciri RPG lain.

  Dengan Mod ini, anda akan merasa seolah-olah anda bermain permainan seperti Far Cry atau Fallout.

  6. Mod Atlantis

  Sumber foto: YouTube

  Adakah anda ingin mengalami permainan GTA V seperti Aquaman? Cuba pasang Atlantis Mod yang satu ini. Dengan Mod ini, bandar Los Santos akan berada di bawah air.

  Anda boleh berenang untuk mengetahui bagaimana bandar ini tenggelam. Sekiranya anda melihat dari udara, anda akan seolah-olah menonton filem mengenai bencana alam.

  Anda boleh menyesuaikan tahap air mengikut keperluan anda. Namun, jika anda mengatur ketinggian air secara berlebihan dapat menyebabkan permainan hancur.

  7. Mod Polis

  Sumber foto: YouTube

  GTA V dianggap permainan yang mengajar pemain untuk menjadi penjahat berbahaya.

  Sekiranya demikian, mengapa anda tidak memasang Mod Polis ini? Dengan Mod ini, anda akan menjadi pegawai polis yang mesti membasmi jenayah.

  Anda boleh membawa kenderaan polis termasuk helikopter. Apabila terdapat laporan jenayah, anda akan mendapat laporan dan dapat meluncur ke lokasi dengan segera.

  8. Rumah Mewah Mod

  Sumber foto: GTA5-Mod

  Sekiranya anda adalah jenis gelandangan yang malas untuk berjalan-jalan dalam permainan GTA V, Mod Luxury Safehouse yang satu ini akan sangat sesuai dengan anda.

  Dengan Mod ini, anda akan mempunyai tempat penyimpanan barang yang sangat mewah dengan pelbagai kemudahan seperti tempat letak kereta untuk 30 kereta, helipad, pesawat pendaratan, dan sebagainya.

  Anda juga akan mempunyai bar yang boleh mengadakan pesta mewah. Itulah sebab mengapa anda memerlukan tempat letak kenderaan yang besar, jadi tetamu yang dijemput mempunyai tempat untuk meletak kereta!

  9. Pandangan Realistik Mod

  Sumber foto: GTA5-Mod

  Permainan GTA V sebenarnya sudah mempunyai grafik yang cukup untuk merosakkan mata. Namun, jika anda tidak berpuas hati, cuba pasang Mod NaturalVision Remastered .

  Penampilan bandar Los Santos akan menjadi lebih realistik dan kelihatan seperti bandar California Selatan, Amerika Selatan.

  Mod ini juga menawarkan resolusi 4K yang tidak sedap dipandang. Istilahnya, grafik dalam Mod ini menjadi fotorealistik.

  10. Mod Psikokinetik

  Sumber foto: GTAV-Mod

  Keupayaan untuk mengawal objek dengan fikiran adalah impian banyak orang. Anda kini boleh melakukannya dalam permainan GTA V.

  Dengan Mod Psikokinetik ini, anda boleh menjadi manusia super. Anda boleh membuat orang di sekitar anda terbang.

  Bukan itu sahaja, anda juga boleh mengangkat kereta ke trak sehingga menyebabkan letupan besar. Kehabisan kenderaan untuk membuang? Anda juga boleh membuang bola api dari tangan anda!

  11. Mod Go-Jek

  Sumber foto: GTA5-Mod

  Yang terakhir ini boleh dikatakan paling berkaitan dengan kehidupan kita, kerana kita boleh menjadi saudara Go-Jek dengan mod ini!

  Selepas anda memuat turun mod ini, anda akan dapat mengambil penumpang yang tersebar di seluruh bandar. Anda mesti dapat membawa penumpang untuk sampai ke destinasi mereka.

  Oh ya, sebelum memulakan misi, pastikan anda mempunyai kenderaan anda terlebih dahulu. Untuk lebih menghargai peranannya, gunakan motosikal, geng!

  Penggunaan Mod ini sendiri telah diberi lampu hijau oleh Rockstar Games sebagai pembangun GTA V, asalkan hanya digunakan dalam mod luar talian.

  Hanya saja, jika anda terperangkap menggunakan Mod untuk mod permainan dalam talian, maka bersiaplah untuk disekat dari permainan. Oleh itu, berhati-hatilah dalam menggunakan GTA V Mod ini ya, geng!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan