Terungkap, Inilah Rahsia Besar antara Master Hacker dan 127.0.0.1!

Dalam dunia penggodam, pasti anda pernah mendengar istilah "Tidak ada tempat seperti 127.0.0.1". Adakah anda tahu maksudnya? Nampaknya ayat ini ada kaitan dengan penggodam induk rahsia. Ingin tahu? Mari kita lihat di JalanTikus!

Penggodam adalah profesion impian bagi aktivis IT. Untuk dapat mencapai kedudukan penggodam yang benar-benar dikenali, tahapnya sangat sukar. Terutama jika anda berhasrat untuk menjadi peretas induk, tentu lebih sukar lagi.

Dalam dunia penggodam, pasti anda pernah mendengar istilah "Tidak ada tempat seperti 127.0.0.1". Adakah anda tahu maksudnya? Nampaknya ayat ini ada kaitan dengan penggodam induk rahsia. Ingin tahu? Mari lihat rahsia seperti berikut!

BACA JUGA
  • Cara Anda Harus Bersedia Untuk Menjadi Peretas Profesional
  • Penggodam Yang Diakui Tetapi Tidak Dapat Menebak 10 Watak Seterusnya?
  • Cepat Muat turun! 19 e-Buku HACKER Topi Putih Lengkap secara Percuma!

Rahsia Besar Antara Penggodam Utama dan 127.0.0.1

Sumber gambar: Gambar: Big Time Teez

Sebelum mendedahkan apa rahsia antara penggodam utama dan 127.0.0.1, ada baiknya anda memahami maksud 127.0.0.1. 127.0.0.1 atau juga dapat disebut localhost, adalah alamat IP lalai komputer yang menggunakan protokol IP .

Kadang-kadang ada yang menyebutnya IP tempatan. Tetapi pada dasarnya, ini adalah alamat IP yang digunakan oleh komputer kita. Oleh itu, jika anda mengakses atau menggodam dan yang lain ke 127.0.0.1, ini bermaksud gelung ke komputer anda sendiri.

Sumber foto: Gambar: Tetap Tenang-o-Matic

Jadi, apa rahsia antara penggodam utama dan 127.0.0.1? Rupanya 127.0.0.1, adalah amalan terbaik untuk penggodam . Ditambah dengan penggodaman ke 127.0.0.1, tentu sangat sah.

Dengan menggodam 127.0.0.1, ini bermaksud bahawa anda akan berlumba dengan diri sendiri. Sangat pandai menguji serangan siber dan pertahanan siber. Untuk contoh apa yang hendak digodam 127.0.0.1, anda boleh melihat video Tech Box berikut.

LIHAT ARTIKEL

Jadi itulah hubungan rahsia antara penggodam utama dan 127.0.0.1. Rupa-rupanya ini adalah tempat di mana master hacker dilahirkan. Apa pendapat anda mengenai perkara ini, adakah pengalaman menarik berkaitan dengan 127.0.0.1?

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan Hack atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas .

Sepanduk: Stok Shutter

Artikel Berkaitan