Canggih! Ini adalah Cara Mengubah Fungsi Telefon Pintar Android ke dalam Komputer

Mungkin ada di antara anda yang menginginkan telefon pintar Android mempunyai Menu Mula dan Bar Tugas seperti sistem operasi komputer desktop?

Telefon pintar Android hari ini telah menjadi teman setia yang selalu menemani kami di mana sahaja dalam keadaan apa pun. Namun, kadang-kadang timbul rungutan apabila menggunakan beberapa aplikasi, pengguna telefon pintar mesti terus menekan butang minimalkan pada telefon pintar Android mereka ketika menukar aplikasi.

Mungkin ada di antara anda yang menginginkan telefon pintar Android mempunyai Menu Mula dan Bar Tugas seperti sistem operasi komputer desktop? Sekarang, untuk menjawab keluhan dan pertanyaan ini, kali ini saya akan membincangkan gabungan dua aplikasi yang dapat mengubah peranti telefon pintar Android menjadi komputer desktop. Ingin tahu mengenai penampilan kedua-dua aplikasi yang saya maksudkan? Tidak perlu bangkit lagi, selepas perbincangan.

BACA JUGA
 • Cara Mengubah Paparan Telefon Pintar Android Menjadi Seperti Komputer
 • Cara Mengubah Paparan Android Canggih seperti Komputer
 • Cara menjadikan Android sebagai monitor kedua pada komputer riba

Cara Mengubah Fungsi Telefon Pintar Android Ke dalam Komputer

 • Perkara pertama yang perlu anda lakukan untuk mengubah fungsi telefon pintar anda seperti komputer desktop ialah memuat turun aplikasi yang dipanggil Leena Desktop UI di Google Play Store.
 • Setelah selesai, terus pasang aplikasi dan jalankan aplikasi pada telefon pintar Android anda dengan segera.

 • Setelah anda menjalankan Leena Desktop UI, anda akan melihat bahawa paparan telefon pintar Android anda secara automatik akan diubah menjadi mod lanskap penuh.

 • Selanjutnya, di sudut kanan atas layar, terdapat ikon Tetapan di sebelah ikon bateri. Akses ikon dan aktifkan ciri yang anda perlukan, mulai dari menyesuaikan ukuran teks, bar status, bar pelancar, animasi, dan sebagainya.
 • Sekiranya demikian, anda boleh mencuba mengakses aplikasi pada telefon pintar Android. Kemudian semasa mengakses aplikasi, anda akan melihat tetingkap yang terbuka untuk aplikasi yang anda jalankan. Contohnya saya membuka Pengurus Fail sebagai aplikasi pertama.
 • Seterusnya, sila buka aplikasi lain yang ingin anda jalankan, misalnya YouTube. Sekarang di sini, anda akan melihat bahawa aplikasi pertama yang dibuka lebih awal tidak akan diminimumkan. Sebaliknya, tetingkap aplikasi pertama ( Pengurus Fail ) akan tetap terbuka dan sistem akan membuat tetingkap baru untuk aplikasi kedua ( YouTube ) seperti ciri berbilang tetingkap pada peranti komputer desktop.
 • Sekiranya anda ingin membuat tetingkap aplikasi yang anda jalankan memenuhi layar, yang harus anda lakukan hanyalah mengetuk ikon Luaskan di sudut kiri atas setiap tetingkap.
 • Sehingga di sini, ada satu perkara lagi yang kurang, iaitu Start Menu dan Taskbar. Untuk mendapatkan Menu Mula dan Taskbar seperti pada komputer desktop, anda perlu memasang aplikasi bernama Taskbar .

 • Selanjutnya, setelah memasang, menu Start dan Taskbar aplikasi ini akan diaktifkan secara automatik.

 • Anda dapat mengubah aplikasi yang akan masuk ke daftar aplikasi di Menu Start dengan mengubahnya di bahagian Edit Start Menu , kemudian Edit Start Start Item .
 • Setelah selesai, paparan di skrin telefon pintar anda akan seperti ini.

Itulah cara mengubah fungsi telefon pintar menjadi seperti komputer desktop, semoga anda semoga berjaya dan semoga berjaya. Dengan menggunakan kombinasi kedua aplikasi ini, Anda dapat merasakan pengalaman menggunakan telefon pintar Android seperti menggunakan komputer desktop anda sendiri.

sampai jumpa dan pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan