7 Aplikasi untuk Membeli Tiket Pawagam Dalam Talian Terbaik 2020 & Cara Memesannya | Tonton Ini Tidak Menggunakan Ribet!

Tidakkah anda tahu cara memesan tiket pawagam secara dalam talian melalui telefon bimbit anda? Di sini, cadangan untuk permohonan tempahan tiket pawagam dalam talian terbaik pada tahun 2020, mudah dan bebas dari masalah!

Kesal kerana perkhidmatan penstriman filem haram, seperti IndoXXI, ditutup? Baiklah, sudah tiba masanya anda beralih kepada menonton filem secara sah di pawagam.

Selain menyokong dunia filem, tentu anda akan merasakan sensasi yang berbeza ketika menonton filem. Terutama jika ia dilakukan dengan keluarga atau rakan anda.

Sekarang anda tidak perlu bersusah payah menunggu untuk mendapatkan tiket filem! Masalahnya ialah anda boleh menggunakan barisan aplikasi untuk membeli tiket pawagam secara dalam talian yang akan disemak di bawah.

 • CGV CINEMAS
 • Cinepolis Indonesia
 • Aplikasi Membeli Tiket Pawagam Lain ...
 • Koleksi Permohonan Tiket Beli Bioskop Terbaik Dalam Talian 2020 (Lebih Praktikal!)

  Ramai orang percaya bahawa tempat duduk pawagam terbaik adalah sekitar dua pertiga tempat duduk, atau di sekitar barisan CF dengan bilangan tempat duduk di tengah-tengah studio, kumpulan itu.

  Nah, untuk mendapatkan perlawanan yang pantas, anda boleh menggunakan aplikasi pesanan tiket pawagam dalam talian untuk menempahnya.

  Terutama pada masa ini terdapat juga banyak filem yang mengadakan tempahan tiket alias pra-penjualan lebih awal sebelum tarikh tayangan Sebut saja seperti barisan filem MCU, seperti Avengers: Endgame.

  Ingin tahu apakah cadangan permohonannya? Ayo, lihat lebih banyak lagi untuk mendapatkan tempat duduk terbaik anda, geng!

  1. Pawagam 21

  Pertama terdapat aplikasi Cinema 21 alias M-Tix yang menyediakan tempahan tiket untuk Cinema XXI, The Premier XXI, dan IMAX XXI, kumpulan itu.

  Aplikasi tiket pawagam ini mempunyai antara muka yang sederhana, di mana anda dapat memeriksa jadwal filem pawagam terbaru, senarai teater, dan harga tiket pawagam di seluruh rangkaiannya di Indonesia.

  PerincianPawagam 21 - Rasmi
  Pemaju PT. Nusantara Sejahtera Raya
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 5.3MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Cinema 21 di sini:

  Apps Entertainment Cinema21 MUAT TURUN

  Untuk cara memesan tiket pawagam melalui Cinema 21 atau M-Tix, anda boleh mengikuti langkah-langkah seperti berikut:

  • Pastikan anda telah membuat akaun M-Tix menggunakan nombor telefon dan isikan PIN yang didaftarkan.
  • Kemudian pastikan anda mempunyai baki M-Tix yang mencukupi yang dapat ditambahkan melalui transfer bank, Tokopedia, atau Indomaret.
  • Kemudian di halaman utama anda hanya perlu memilih tajuk filem, lokasi pawagam, waktu tayangan, jumlah tempat duduk, dan denah lantai yang akan dipesan.
  • Kemudian ketik Confirm Order untuk mula membuat pesanan dan masukkan PIN untuk membuat pembelian dengan ketuk Buy.
  • Secara automatik baki akan ditolak mengikut harga tiket ditambah dengan pentadbir biasa IDR 1,500, - / tiket.
  • Akhirnya anda akan mendapat kod tempahan dan kod QR yang berfungsi untuk menukar tiket di pawagam nanti melalui aplikasi M-Tix, SMS, atau e-mel berdaftar.

  2. CGV CINEMAS

  Rangkaian pawagam kedua terbesar di Indonesia, CGV juga mempunyai perkhidmatan tempahan tiket pawagam dalam talian melalui aplikasi yang disebut CGV CINEMAS .

  Berlainan dengan Cinema 21, di sini anda boleh membuat akaun menggunakan akaun Facebook atau Gmail. Anda juga tidak perlu mengisi aplikasi untuk memesan tiket pawagam.

  Lebih-lebih lagi, pilihan studio CGV lebih lengkap, mulai dari Regular, Velvet, 4DX, dan Satin.

  PerincianCGV CINEMAS INDONESIA
  Pemaju Pawagam CGV
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 8.3MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi CINEMAS CGV di sini:

  Aplikasi Hiburan CGV blitz MUAT TURUN

  Bagi anda yang ingin membeli tiket pawagam secara dalam talian melalui aplikasi CGV Cinemas, ikuti langkah-langkah di bawah.

  • Daftar untuk akaun CGV CINEMAS menggunakan akaun Facebook atau Gmail anda dan log masuk ke aplikasi.
  • Pilih tajuk filem yang ingin anda tonton dan ketik butang Pesan Sekarang.
  • Kemudian pilih pawagam, jenis studio, dan tunjukkan waktu mengikut tempat tinggal di mana anda ingin menonton filem itu
  • Ketuk butang Pilih Tempat duduk untuk memilih lokasi tempat duduk dari denah lantai yang ditampilkan, untuk terus tinggal, ketuk Seterusnya.
  • Pilih kaedah pembayaran dan buat pembayaran mengikut harga tiket ditambah dengan bayaran pentadbir sebanyak IDR 5,000 / transaksi.
  • Sekiranya pembayaran berjaya, anda akan dihantar ID Pemesanan dan Kunci Lulus, yang akan ditukar dengan mesin tiket sendiri yang terdapat di pawagam CGV.

  3. Cinepolis Indonesia

  Kemudian ada Cinepolis Indonesia atau yang dulu disebut Cinemaxx , yang menurut Jaka mempunyai kelebihan menonton harga tiket yang relatif lebih terjangkau jika dibandingkan dengan Cinema XXI atau CGV.

  Di sini anda boleh memesan tiket pawagam melalui aplikasi rasmi. Sayangnya Cinepolis Indonesia sehingga kini hanya menunaikan pembayaran melalui kad kredit dan menambah baki OVO sahaja, geng.

  Walaupun begitu anda akan dimanjakan dengan potongan harga seperti cashback yang ditunjukkan di muka depan.

  PerincianCinepolis Indonesia
  Pemaju PT. Cinemaxx Global Pasifik
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 16MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 3.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Cinepolis Indonesia di sini:

  Aplikasi Hiburan PT. Cinemaxx Global Pacific DOWNLOAD

  Untuk cara memesannya, boleh ikuti langkah-langkah seperti ini.

  • Kali pertama, anda mesti membuat akaun atau log masuk ke aplikasi Cinepolis Indonesia.
  • Pada tab Sekarang Menunjukkan, anda boleh memilih tajuk filem yang ingin anda tonton dan ketuk Beli Tiket.
  • Kemudian anda hanya memilih tarikh, teater, dan masa penyiaran. Kemudian pilih tiket dan jumlahnya dengan mengetuk denah lantai pada skrin, kemudian ketuk Confirm Seat.
  • Akhirnya anda hanya membayar dengan menggunakan kad kredit atau OVO harga tiket dengan tambahan IDR 5,000 / tiket sebagai bayaran admin.
  • Sekiranya berjaya, anda akan mendapat pengesahan transaksi yang akan dihantar ke aplikasi atau melalui e-mel.

  Aplikasi Membeli Tiket Pawagam Lain ...

  4. TIX ID

  Sekiranya anda sering menggunakan dan mengisi aplikasi DANA, maka aplikasi pembelian tiket pawagam dalam talian yang disebut TIX ID boleh menjadi pilihan yang tepat.

  TIX ID adalah aplikasi pesta apabila memberi tumpuan kepada melayani tempahan tiket untuk rangkaian pawagam seperti CGV dan Cinema XXI.

  Kelebihan TIX ID adalah adanya banyak promosi, seperti baucar "beli 1 dapatkan 1 percuma", kos potongan dengan kaedah pembayaran tertentu, dan lain-lain.

  PerincianTIX ID
  Pemaju PT. Nusantara Elang Sejahtera
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 31MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Penarafan 4.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi TIX ID di sini:

  Apps Entertainment PT Nusantara Elang Sejahtera DOWNLOAD

  Untuk membuat pesanan melalui TIX ID, langkahnya cukup mudah, geng. Anda boleh melakukan beberapa langkah mudah seperti ini.

  • Muat turun aplikasi TIX ID dan daftar bagi anda yang belum melakukannya. Dianjurkan untuk menyambungkan akaun DANA dengan mengetuk butang Aktifkan dan mengikuti langkah seterusnya.
  • Pastikan anda mempunyai baki DANA yang mencukupi dan kemudian pilih filem, lokasi, jenis pawagam, tarikh dan waktu siaran, kemudian ketuk Beli Tiket.
  • Pilih tempat duduk yang anda mahukan dan ketuk Ringkasan Pesanan untuk membuat proses pembayaran.
  • Periksa semula butiran pembayaran di mana anda perlu membayar jumlah tiket ditambah dengan bayaran pentadbir sebanyak Rp1,500 / tiket. Sekiranya anda yakin, ketik Bayar Sekarang.
  • Sekiranya anda menggunakan DANA, masukkan PIN anda dan baki DANA akan ditolak secara automatik dan pemberitahuan pembelian yang berjaya akan dinaikkan.
  • Akhirnya, anda dapat melihat tiket pawagam dalam talian yang anda pesan di tab Tiket dan mengandungi kod tempahan yang boleh ditukar di pawagam yang akan anda lawati.

  5. BookMyShow

  BookMyShow juga merupakan aplikasi tempahan tiket pawagam pihak ketiga yang boleh anda gunakan dan telah bekerjasama dengan sejumlah teater, seperti CGV, Cinepolis, Flix, Lotte Cinema, dan lain-lain.

  Selain memeriksa jadual filem dan menempah tiket, BookMyShow juga menyediakan pilihan untuk membeli makanan ringan, terutama untuk teater CGV yang dapat anda bawa ke studio. Praktikal, bukan?

  PerincianBookMyShow - Tiket Pawagam dan Acara
  Pemaju Bigtree Entertainment Pvt. Ltd.
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 28MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 3.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi BookMyShow di sini:

  Aplikasi Hiburan Bigtree Pvt. Ltd. MUAT TURUN

  Jadi bagi anda yang ingin memesan tiket pawagam melalui telefon pintar melalui BookMyShow, cubalah ikuti langkah-langkah ini.

  • Pastikan anda telah memasang dan log masuk menggunakan akaun anda di aplikasi BookMyShow.
  • Di halaman utama, anda hanya memilih filem yang ingin anda tonton dan ketuk Tiket Buku untuk mula membuat pesanan. Jangan lupa juga memilih jenis studio, ya!
  • Kemudian pilih tarikh, lokasi pawagam, dan waktu tayangan. Kemudian pilih jumlah tempat duduk yang ingin anda pesan dan ketuk Teruskan.
  • Pilih denah panggung wayang dan ketuk Bayar untuk meneruskan proses pembayaran. Sebelum ini anda boleh memilih untuk membeli makanan ringan pawagam atau tidak.
  • Periksa semula perincian pembelian dengan kos tiket ditambah dengan bayaran pentadbir sebanyak IDR 5,000 / tiket. Sekiranya anda pasti, ketik Bayar.
  • Di sini anda boleh memilih kaedah pembayaran seperti melalui transfer bank, kad kredit, Aja Link, atau Doku Wallet.
  • Akhirnya, jika tempahan berjaya, anda akan mendapat ID Pemesanan dan Kunci Lulus yang anda hanya perlu menukar dengan tiket di teater yang akan anda lawati.

  6. GoTix

  Sejak pertama kali dilancarkan, Gojek memang telah memproyeksikan aplikasinya menjadi aplikasi super yang menyediakan berbagai konten di dalamnya.

  Termasuk untuk memesan tiket pawagam dalam talian melalui ciri yang disebut GoTix . Anda juga dapat menikmati pelbagai potongan promo selama anda menggunakan dan menambah geng GoPay, geng.

  PerincianGojek - Ojek Pengangkutan, Penghantaran, Pembayaran
  Pemaju PT. Aplikasi Karya Anak Bangsa
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 62MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi GoTix di sini:

  Aplikasi Hiburan DOWNLOAD PT GO-JEK INDONESIA

  Untuk cara memesan tiket pawagam secara dalam talian melalui GoTix, langkah-langkahnya adalah seperti berikut!

  • Buka aplikasi Gojek yang dipasang pada telefon pintar anda. Pilih menu Lagi di skrin utama dan cari perkhidmatan GoTix.
  • Kemudian pilih filem yang ditayangkan di kawasan anda, kemudian pilih tarikh tayangan dan lokasi pawagam kegemaran anda, seperti CGV, Cinepolis, dan Flix.
  • Kemudian pilih waktu udara dan anda akan segera dialihkan untuk memilih tempat duduk. Sekiranya demikian, anda hanya ketik Teruskan.
  • Sahkan pesanan anda dengan melihat butiran pembayaran tiket dan bayaran pentadbir sebanyak IDR 3.000 / tiket. Di sini anda boleh membayar menggunakan GoPay dan kad kredit kemudian ketik Pesan Sekarang.
  • Sekiranya tempahan berjaya, anda akan mendapat kod tempahan yang kemudiannya akan ditukar di pawagam tempat anda menonton.

  7. Traveloka

  Siapa yang tidak kenal dengan Traveloka ? Aplikasi ini diketahui terlibat dalam tempahan tiket penerbangan dalam talian dan perkhidmatan penginapan hotel.

  Traveloka tidak ketinggalan memperluas ciri-ciri, salah satunya adalah menempah tiket pawagam untuk CGV, Cinepolis, Flix, dan lain-lain.

  Sayangnya untuk perkhidmatan ini, Traveloka hanya menyediakan kaedah pembayaran melalui transfer bank dan kad kredit sahaja, geng.

  PerincianTraveloka: Tempahan Tiket, Hotel, Perjalanan & Kulinari
  Pemaju Traveloka
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Traveloka di sini:

  PT Traveloka Indonesia Apps Utilities DOWNLOAD

  Untuk cara membeli tiket pawagam secara dalam talian melalui Traveloka, anda boleh mengikuti kaedah berikut.

  • Muat turun dan log masuk ke aplikasi Traveloka, kemudian di halaman utama anda memilih menu Filem.
  • Pastikan bandar yang anda pilih adalah lokasi di mana anda ingin menonton dan pilih tajuk filem.
  • Pilih pawagam di mana anda mahu menonton dan kemudian tentukan tarikh, jenis studio, dan masa tontonan. Kemudian ketik Pilih Tempat duduk.
  • Tentukan rancangan kerusi filem yang ingin anda pilih dan ketuk Teruskan untuk membuat pembayaran.
  • Kemudian pilih kaedah pembayaran di mana anda akan mengesahkan harga tiket ditambah dengan bayaran pentadbir sebanyak IDR 5,000 / tiket. Sekiranya anda sudah mengetuk Bayar dengan Pindahan.
  • Sama seperti aplikasi pembelian tiket pawagam dalam talian yang lain, jika transaksi berjaya, anda akan dihantar ID tempahan melalui aplikasi atau e-mel.

  Nah, itulah cadangan aplikasi pembelian tiket pawagam dalam talian terbaik dan paling dipercayai pada tahun 2020. Kini anda tidak perlu bersusah payah menunggu sebaris dan sebaliknya menyesal kerana tidak mendapat tempat kegemaran anda!

  Ada pengalaman menarik semasa memesan tiket pawagam dengan cara di atas? Ayuh, bagikan pendapat anda di ruangan komen di bawah dan sampai jumpa di artikel JalanTikus yang lain!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan