Penyelesaian untuk Masalah Ralat Penyimpanan Tidak Memadai dan Ruang Tidak Cukup pada Peranti Android

Mengalami Masalah Penyimpanan Tidak mencukupi dan Ruang Tidak Cukup pada Peranti Android? Inilah jalan penyelesaian terbaik untuk mengatasi masalah ini.

Sebilangan pengguna telefon bimbit Android pasti mengalami kesalahan semasa memuat turun "Aplikasi". Ruang pada peranti tidak mencukupi atau dalam Kesalahan Indonesia semasa memuat turun "Aplikasi". Tidak cukup ruang pada peranti . Dalam artikel ini, JalanTikus akan membincangkan penyelesaian untuk mengatasi masalah ralat Android.

BACA JUGA
  • Cara Mengatasi Kesalahan Permainan Google Play dalam Clash of Clans Terkini
  • [KEMASKINI] Cara Memperbaiki Sambungan Gedung Google Play dengan Mudah
  • Cara memperbaiki Kesalahan RPC Gedung Google Play pada Android HP

Ruang pada peranti tidak mencukupi - Ruang pada peranti tidak mencukupi

Mengapa perkara ini berlaku?

Masalah penyimpanan yang tidak mencukupi pada telefon pintar atau tablet Android biasanya disebabkan oleh kekurangan ruang penyimpanan untuk pemasangan aplikasi kerana terlalu banyak cache dan fail yang tidak diperlukan disimpan di Android.

Sekiranya Android menghadapi masalah Tidak cukup ruang pada peranti tentu anda tidak akan dapat mengemas kini atau memuat turun aplikasi dan permainan yang anda mahukan.

Sebilangan orang telah cuba menghapus fail atau memindahkan ke memori luaran, tetapi masalahnya masih timbul.

Cara Mengatasi Masalah Ralat Penyimpanan Tidak mencukupi dan Ruang tidak mencukupi pada peranti

Cara terbaik untuk mengatasi masalah Ralat Tidak Menyimpan Penyimpanan yang Ada dan Tidak cukup ruang pada peranti adalah dengan membersihkan cache dan fail yang tidak diperlukan yang tersimpan di Android.

Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan aplikasi Cache Cleaner - 1Tap Clean berikut . Aplikasi tidak memerlukan akses root semasa digunakan.

  • Muat turun Aplikasi Cache Cleaner - 1Tap Clean.

    Produktiviti Aplikasi INFOLIFE LLC DOWNLOAD
  • Buka aplikasi dan aplikasi ini akan mengimbas secara automatik untuk mencari cache dan fail lain yang tidak digunakan.

  • Apabila pengimbasan selesai, anda boleh memilih menu Hapus Semua untuk menghapus semuanya sekaligus.

  • Setelah dipadamkan, anda boleh mencuba memuat turun atau mengemas kini aplikasi dan permainan dari Play Store.

  • Anda dapat mengaktifkan menu Selang Hapus Auto pada menu Tetapan untuk jangka waktu tertentu, sehingga aplikasi ini dapat berfungsi secara otomatis tanpa Anda membukanya.

Selain daripada Ralat Tidak Menyimpan Penyimpanan Yang Ada dan Tidak cukup ruang pada peranti, terdapat juga kesalahan lain seperti: Tidak cukup ruang. Padamkan item yang tidak diperlukan seperti perisian, gambar, video dan dokumen yang dimuat turun. atau * Tidak cukup ruang, hapus item yang tidak diperlukan seperti perisian, gambar, video dan dokumen yang dimuat turun. *

Sekiranya kaedah di atas masih tidak dapat dilakukan, anda boleh melakukan tetapan semula kilang untuk menjadikan Android seperti baru lagi. Anda dapat membaca kaedahnya dalam artikel berikut: Cara Mengatur Semula Android ke Kilang

Artikel Berkaitan