Dedahkan! Ini adalah Tokoh Tentera Siber Muslim Peretas Asal

Adakah anda ingin tahu siapa kedai di belakang Tentera Siber Muslim ini? Bagi anda yang ingin tahu dan tidak tahu, kali ini Jaka akan dikupas sepenuhnya. Tanpa berlama-lama, mari kita lihat seperti berikut ...

Baru-baru ini, di Indonesia sangat sibuk kes penggodaman atas nama Tentera Siber Muslim. Pasukan penggodam ini berulang kali mencampuri urusan politik di Indonesia.

Adakah anda ingin tahu siapa watak di sebalik Tentera Siber Muslim ini? Bagi anda yang ingin tahu dan tidak tahu, kali ini Jaka akan dikupas sepenuhnya. Tanpa berlama-lama, mari kita lihat seperti berikut ...

BACA JUGA
  • Cara Melakukan 9999999 Menipu di Joss Permainan PC Ini!
  • SELAMAT! 7 Atlet E-Sukan Peringkat Dunia Ini Ditemui Menipu Ketika Bersaing
  • Dipukul hingga ke ambang kematian dan bahaya lain yang menjadi sasaran ketika anda menipu dalam permainan

Aksi 'Muslim Cyber ​​Army' Gabungan di Indonesia

Sumber gambar: Gambar: Alaynonymous

Salah satu kes Tentera Siber Muslim di Indonesia yang paling biasa adalah masalah laman web BBC Indonesia yang diretas. Tetapi yang melucukan adalah ternyata laman web palsu, maka penggodam adalah pemiliknya sendiri. Jaka berani memberi jaminan, ini adalah Tentera Siber Muslim palsu.

Lucunya, seseorang mengaku sebagai wakil Tentera Cyber ​​Muslim. Dia bernama Budi , dia mengatakan bahawa mereka juga memiliki akaun Instagram . Hmmm, Jaka fikir saya lebih baik membuat konsert sahaja. Bukan hanya Jaka, tetapi banyak senior di forum bawah tanah juga mentertawakan ini.

Versi Islam Asli Tanpa Nama

Sumber gambar: Gambar: Laman Mangsa Muslim Tentera Siber Asli

Tentera Siber Muslim yang asli, telah wujud sejak tahun 2010 . Namun, kerana anggotanya mula sibuk dengan urusan masing-masing, akhirnya pada tahun 2014 mulai hilang. Pada masa itu salah seorang anggotanya yang paling terkenal mempunyai kod nama Bill Gate .

Umat ​​Islam Tentera Siber boleh dikatakan sebagai anggota Anonymous, tetapi kebanyakan anggotanya beragama Islam. Kegiatan penggodaman mereka umumnya ditujukan ke laman web pemerintah, tetapi mereka tidak pernah mencampuri urusan politik. Tidak seperti yang palsu, hanya berlumpur suasana politik di Indonesia.

Sangat menyedihkan ada orang bodoh yang mengaku sebagai Tentera Cyber ​​Muslim di Indonesia. Kesunyian mereka bermula dari langsung di Instagram, menambal laman KPU yang bocor dan akhirnya menggodam laman itu sendiri. Ramai rakan sekerja forum bawah tanah sedih dengan perkara ini, begitu bodoh.

Senarai Anggota dan Korban Tentera Siber Asli Muslim

Bagi anda yang ingin mengetahui siapa ahli Tentera Siber Muslim, berikut adalah senarai ...

Int3rn3t Troj3N - Mr.Multi Hack - TH3_D @ RK_V0RT3X - 3v! L GeN! Us - BillGate - TH3 * BL @ CK * C0D3 - || v || 4sT3r X-Unikc00deR - Hacker Bulka - penyusup - w3b_dRft-Dragon-Dragon-THR-Dragon HusseiN98D -TheMask

Salah satu contoh laman web yang diretas oleh Tentera Siber Muslim, anda boleh melayari laman web berikut ...

Lawati: Tapak Kerajaan Mangsa Negara Libya MCA

Catatan: Terimakasih kepada seluruh senior forum underground yang tidak bisa disebutkan satu per satu terkait dengan informasi ini.

LIHAT ARTIKEL

Lebih menyedihkan, malangnya, banyak orang yang mempercayai Tentera Siber Muslim palsu. Akibatnya, kita sebagai orang Indonesia telah memerangi domba. Untuk itu anda mestilah menyaring maklumat yang sangat bijak, semoga bermanfaat!

Oh ya, pastikan anda membaca artikel yang berkaitan dengan Penggodam atau penulisan menarik lain dari 1S.

Sepanduk: Esquire

Artikel Berkaitan