Inilah Cara Bermain Permainan Nintendo Wii di Windows Anda!

Adakah anda terlepas permainan di konsol Nintendo Wii? Jika ya, sekarang anda boleh mengenang permainan tersebut. Bagaimana untuk? Anda hanya merujuk pada artikel JalanTikus berikut.

Nintendo Wii adalah konsol yang dibuat oleh generasi kelima Nintendo . Pertama kali dikeluarkan pada tahun 2006, setakat ini boleh dikatakan telah berlalu. Walaupun bukan era, masih banyak permainan yang meninggalkan kenangan khas untuk pemain.

Adakah anda terlepas permainan di konsol Nintendo Wii ? Jika ya, sekarang anda boleh mengenang permainan tersebut. Bagaimana untuk? Anda hanya merujuk pada artikel Jaka berikut, iaitu mengenai cara bermain permainan Nintendo Wii di Windows.

BACA JUGA
  • Nintendo Switch Tracing Pengilang Cina?
  • Dengan menggodam 3DS, Nintendo akan membayar anda 250 juta lebih
  • Wah! Harga Nintendo Switch Hanya 3.3 Juta

Ingin Main Permainan Nintendo Wii di Windows? Boleh Digunakan Dengan Cara Ini

Adakah anda peminat Nintendo? Sekiranya ada, pasti anda tahu konsol yang dipanggil Nintendo Wii . Konsol yang menawarkan pengalaman bermain yang unik pada waktunya. Adakah anda mahu memainkannya lagi? Sekiranya ada, mari ikuti kaedah Jaka berikut untuk bermain permainan Nintendo Wii di Windows .

Langkah-langkah untuk Bermain Nintendo Wii Games di Windows

Langkah 1

Yang pertama ialah anda harus memuat turun perisian yang dipanggil Dolphin Emulator . Anda boleh memuat turunnya melalui pautan JalanTikus berikut .

Projek Produktiviti Dolphin Emulator MUAT TURUN

Langkah 2

Jika ya, sekarang anda perlu membuat fail ISO dari permainan asal anda . Walaupun menggunakan emulator, itu tidak bermaksud bermain permainan cetak rompak, kawan.

Langkah 3

Apabila semuanya sudah siap, pasang dan buka perisian Dolphin Emulator. Kemudian paparan akan muncul seperti di bawah .

Sumber gambar: Foto: Simply Austin

Langkah 4

Klik menu "Tetapan" , kemudian pilih tab "Laluan" , maka paparan akan muncul seperti di bawah.

Sumber gambar: Foto: Simply Austin

Dalam kotak "Direktori ISO" , masukkan jalur folder permainan ISO anda. Contohnya, Jaka's seperti ini.

C:\Users\GamerTron\Desktop\DOLPHIN TEST GAMES

Sekiranya demikian, klik "Ok" . Kemudian paparan seperti di bawah akan keluar.

Sumber gambar: Foto: Simply Austin

Langkah 5

Sebenarnya sehingga di sini anda sudah boleh bermain permainan anda. Kaedahnya sangat mudah, iaitu dengan mengklik dua kali pada tajuk permainan. Tetapi cuba klik pertama pada "Pengawal Pengawal" . Kerana walaupun permainan berjalan dengan baik, jika pengawal anda tidak berjalan dengan baik maka permainan juga tidak dapat dimainkan. Lihat gambar supaya lebih jelas.

Sumber foto: Foto: Simply Austin Sumber foto: Foto: Simply Austin

Apabila anda selesai membuat konfigurasi, klik "Ok" .

Langkah 6

Ia sudah selesai, dan anda dapat menikmati permainan Nintendo Wii anda hanya dengan mengklik dua kali pada tajuk permainan. Hasilnya kira-kira seperti gambar di bawah .

Sumber gambar: Foto: Simply Austin

Nah, itu hanya artikel Jaka mengenai cara bermain permainan Nintendo Wii di Windows . Semoga bermanfaat untuk anda yang ingin mengenang, semoga berjaya!

Sepanduk: WCCF Tech

Artikel Berkaitan