5 Game Hack and Slash Terbaik di Android yang Wajib Kamu Mainkan

Lebih seru dari game petualangan, Inilah 5 game Hack and Slash terbaik di Android yang bisa bikin kamu ketagihan saat memainkannya.

Suka bermain game di Android? Pasti kamu sudah tidak asing lagi dengan game dengan genre Hack and Slash (Hack n' Slash, Hack & Slash) . Game-game berikut ini memberi pengalaman berbeda daripada game petualangan pada umumnya. Game Android dengan genre Hack and Slash biasanya memiliki jalan cerita yang tidak rumit serta item yang tidak terlalu banyak sehingga tidak membuat bingung para pemainnya.

Permainan Hack dan Slash juga memaparkan banyak adegan kejam, seperti bahagian badan terbelah, darah memercik, dan banyak lagi. Apakah permainan genre Hack and Slash terbaik yang boleh dimainkan pada telefon pintar atau tablet Android? Berikut adalah ulasan penuh:

BACA JUGA
  • 10 Permainan Android Luar Talian Percuma Untuk Kepulangan, Tidak Lagi Perjalanan!
  • 5 Permainan Gimbot Legenda yang Kini Anda Boleh Mainkan di Android

1. Pemburu Legion

Legion Hunters adalah permainan Action RPG yang membawa sistem pertempuran Hack n Slash. Permainan ini masih cukup segar, Anda tahu, kerana baru saja diluncurkan pada bulan Jun 2016 ke berbagai pelosok negara, dan yang menarik ialah permainan ini dilancarkan oleh salah satu penerbit terkemuka di Indonesia, Maingames .

Permainan ini mengisahkan seorang Pemburu yang mempunyai misi untuk mengalahkan Deathlord dan seluruh tenteranya. Anda akan ditemani oleh Legions , iaitu memanggil monster yang akan memberi anda kemahiran dan pelbagai Kombo untuk membantu anda sepanjang perjalanan anda.

Mengapa anda perlu mencuba Legion Hunters? Walaupun ia adalah Scrolling Sisi 2D seperti kebanyakan permainan Android, Legion Hunters menghadirkan kesan visual dan kesan bunyi yang sangat keren! Selain itu Legion Hunters mempunyai sistem PVE yang menyeronokkan kerana setiap musuh mempunyai mekanisme yang berubah-ubah, sehingga pertarungan antara anda dan musuh anda akan terasa sangat sengit. Bagi anda yang keliru tentang cara mengalahkan BOSS, anda boleh membaca artikel berikut:

  • Cara Mengalahkan Boss Akhir Bab 1 dalam Legion Hunters
  • Cara Mengalahkan Boss Akhir Bab 2 dalam Legion Hunters

Oh ya, jangan terlepas ciri PVP, anda juga boleh melawan pemain lain dalam masa nyata, anda tahu! Hack n Slash untuk bertemu dengan PVP masa nyata nampaknya merupakan kombinasi yang tidak boleh kita lewatkan.

Pautan Muat Turun: Pemburu Legion

RPG Maingames Games DOWNLOAD

2. Penuai

Reaper adalah permainan yang dikeluarkan oleh HEXAGE . Sama seperti permainan pada umumnya, Reaper juga masih menggunakan sistem Side Scrolling. Jadi, apa yang menjadikan Reaper ini salah satu permainan Hack n Slash RPG yang mesti dicuba?

Reaper boleh dimainkan di TV anda menggunakan pengawal permainan seperti MOGA, Shield, Nyko, dan lain-lain. Jadi bagi anda yang tiba-tiba ketagih dengan permainan ini, wajib mencuba bermain permainan ini dari TV anda.

Selain itu dari segi permainan, Reaper mempunyai ribuan pencarian yang nampaknya tidak berkesudahan. Ini tentunya bertujuan untuk menjadikan pemain lebih akrab dengan jalan cerita dan dunia Reaper. Di samping itu, terdapat juga banyak variasi kemahiran, peralatan, dan senjata yang dapat anda gunakan.

Terdapat satu titik penting yang dibuat oleh HEXAGE, iaitu paparan skrin sederhana ketika bermain yang membolehkan kita melihat hampir setiap perincian yang muncul semasa pengembaraan kita di dalamnya. Ayuh!

Pautan Muat Turun: Reaper

Permainan Arcade Hexage DOWNLOAD

3. Arcane Legends

Arcane Legends mungkin merupakan permainan Hack n Slash Action RPG yang berbeza berbanding permainan lain, kerana selain Arcane Legends berani membawa visual 3D, Arcane Legends juga berani menerapkan sistem Cross Platform!

Mungkin ada di antara anda yang tidak pernah mendengar mengenai Arcane Legends? Arcane Legends pada awalnya adalah permainan yang dikeluarkan oleh SpaceTime Studios untuk PC Browser Games. Tetapi seperti tidak mahu kalah dengan penerbit permainan lain, Arcane Legends berani membuat platform silang dari PC ke Android / iOS! Oleh itu, tidak ada alasan untuk tidak bermain permainan ini semasa dalam perjalanan.

Untuk permainan juga cukup menarik, di awal permainan, anda akan diberi peluang untuk memilih Haiwan Peliharaan untuk menemani anda, mereka mempunyai pelbagai sifat dan kemahiran, Haiwan peliharaan juga akan membantu anda untuk mengambil barang Loot dari musuh yang telah anda kalahkan.

Anda juga akan diminta untuk memilih salah satu dari 3 Kelas yang ada, iaitu Warrior, Rogue, dan Sorcerer. Di mana setiap kelas mempunyai kemahiran yang juga pelbagai dan dapat disesuaikan dengan gaya permainan anda.

Satu perkara lagi, jangan mengharapkan Sistem Serangan Auto, buat kesempatan ini untuk mengadu tentang kemahiran bermain permainan Action RPG dengan rakan anda!

Pautan Muat Turun: Arcana Legends

Permainan RPG Spacetime Studios DOWNLOAD

4. Pengkritik: Kesatria Putih

Critic: The White Knights adalah permainan RPG Aksi Berasaskan Dungeon 3D yang diterbitkan oleh GAMEVIL , penerbit antarabangsa yang fokus untuk melepaskan permainan mudah alih. Sebagai tambahan kepada reputasinya yang sudah terkenal, GAMEVIL layak diberi sekurang-kurangnya penilaian 4 Bintang di Google Play Store kerana kualiti permainan yang sangat memerlukan jempol.

Pengkritik menggunakan Model Karakter Gaya Anime yang kadang-kadang mengingatkan kita akan permainan terkenal seperti Final Fantasy, Persona, dan sebagainya. Disokong oleh kesan visual dan kesan suaranya yang hebat menjadikan Hack n Slash terasa lebih tegang dan kejam.

Oh ya, selain itu anda juga dipermudah dengan fitur PVP di mana anda dapat melawan pemain lain dalam 3 mod PVP yang berbeza, ditambah dengan 8 pilihan kelas, yang masing-masing mempunyai gaya permainan tersendiri, PVP akan sangat mencabar.

Pautan Muat Turun: Kritika: The White Knights

RPG Games Gamevil DOWNLOAD

5. Pemburu Dungeon 4

Dungeon Hunter adalah permainan yang dikeluarkan oleh Gameloft . Permainan yang membawa tema Action-RPG sangat selesa dimainkan. Kerana sistem pengendaliannya sangat mudah dan tidak mengganggu permainan, dijamin anda dapat menghabiskan banyak masa tanpa disedari ketika bermain Dungeon Hunter 4 .

Kelebihan utama Dungeon Hunter adalah jumlah lokasi yang dapat dijelajahi oleh pemain, disertai dengan penampilan visual dan suara yang sesuai dengan lokasi membuat kita merasa seperti kita berada dalam permainan ini secara langsung.

Sayangnya, walaupun terkenal dengan kualiti permainan, masih ada poin yang sangat mengecewakan dari Dungeon Hunters, sistem Pembelian Dalam Aplikasi yang memberikan kesan ketara yang sangat merosakkan keseimbangan permainan. Namun, hanya untuk bermain dan menghabiskan masa, Dungeon Hunter 4 masih layak dimainkan!

Pautan Muat Turun: Dungeon Hunter 4

Itulah jenis permainan genre Hack dan Slash terbaik di Android yang mesti anda mainkan. Sekiranya anda mempunyai permainan lain, anda boleh berkongsi di ruangan komen. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan