Selain NoxPlayer, ini adalah 5 emulator Android paling ringan untuk PC

Sebilangan orang pasti tidak berpuas hati ketika bermain permainan Android menggunakan layar kecil. Oleh itu, tidak jarang orang yang menggunakan PC untuk bermain permainan Android.

Sebilangan orang pasti tidak berpuas hati ketika bermain permainan Android menggunakan layar kecil. Oleh itu, tidak jarang orang yang menggunakan PC untuk bermain permainan Android. Namun, terdapat banyak emulator yang berat untuk digunakan pada PC sehingga akan mempengaruhi prestasi permainan.

NoxPlayer adalah emulator yang telah banyak digunakan oleh pemain kerana mempunyai beberapa kelebihan, salah satunya adalah kapasiti ringan. Nah, kali ini Jaka akan menyediakan 5 emulator Android paling ringan selain NoxPlayer . Apa-apaan? Datang langsung melihat.

BACA JUGA
  • JOMBLO KHAS! 7 Teman lelaki maya ini yang boleh anda mainkan di Android
  • 5 Aplikasi Android yang Mesti Anda Miliki di Single Cellphone
  • Masih bujang? Di sini, 5 Aplikasi untuk Memikat Wanita untuk Dapatkan Teman lelaki Dengan Cepat!

5 Emulator Android Paling Ringan Selain NoxPlayer

1. BlueStacks

BlueStacks menghadirkan emulator yang memanjakan mata anda dengan antara muka pengguna semasa anda bermain permainan Andoid. Emulator ini adalah salah satu emulator terbaik kerana mempunyai sekitar 96% permainan dan aplikasi Android yang boleh anda mainkan. Walau bagaimanapun, emulator ini tidak menyokong permainan Andoid FPS seperti PB Strike.

2. KoPlayer

Selain didedikasikan untuk pemain Android, emulator ini juga dapat menggunakan pemetaan kunci untuk meniru pengawal dengan papan kekunci anda. Di dalamnya, anda juga boleh merakam permainan dan memuat naiknya ke mana-mana aplikasi yang tentunya merupakan kelebihan emulator ini. Memasang emulator ini adalah mudah dan percuma yang anda tahu.

3. Andyroid

Andyroid adalah emulator yang mempunyai keupayaan hampir sama dengan emulator BlueStacks. Emulator ini dapat menjalankan aplikasi produktiviti, pelancar, dan permainan. Walaupun emulator ini tertumpu pada produktiviti , tetapi emulator ini juga sangat sesuai digunakan untuk bermain permainan Android. Kelebihan emulator ini ialah ia mempunyai kawalan yang boleh anda sesuaikan dengan keinginan anda.

4. Anda Gelombang

YouWave adalah emulator paling ringan untuk PC seterusnya. Emulator ini menyajikan ciri berbilang pemain untuk bermain permainan di Android dan juga termasuk fungsi Kad SD yang boleh anda gunakan untuk berkongsi fail dan sudah menggunakan sistem operasi Lollipop. Memasang emulator ini sangat mudah kerana tidak perlu mengatur grafik, audio, dan sebagainya.

5. AMIDuOS

AMIDuOS adalah emulator yang masih baru dan mempunyai 2 sistem operasi, Lollipo dan Jelly Bean . Emulator ini sangat sesuai digunakan oleh pengguna pejabat, pekerja rumah, dan lain-lain. Ia mempunyai ciri berasaskan produktiviti, menjadikan emulator ini tidak bagus untuk bermain permainan Android.

Nah, itulah 5 emulator paling ringan untuk PC selain NoxPlayer. Semoga bermanfaat dan selamat mencuba.

Artikel Berkaitan