Adakah Layanan Suntikan Game PS4 di Indonesia, Bolehkah Dibajak?

Permainan PS4 yang bagus, proses pembuatannya pasti sukar. Jadikan harga permainan PS4 agak mahal. Tetapi sekarang, katanya, ada layanan penyuntikan permainan PS4 di Indonesia. Bolehkah ia benar-benar cetak rompak?

Playstation kini masih menjadi konsol permainan nombor satu yang paling popular di Indonesia. Versi terbaru, saat ini ada Playstation 4. Di mana teknologi konsol permainan sudah sangat canggih, sehingga paparan permainan dapat menjadi sebaik yang sebenarnya.

Permainan PS4 yang bagus, proses pembuatannya pasti sukar. Jadikan harga permainan PS4 agak mahal. Tetapi sekarang, katanya, ada layanan penyuntikan permainan PS4 di Indonesia. Bolehkah ia benar-benar cetak rompak?

BACA JUGA
 • 3 daripada 10 Hacker PlayStation HACKER berasal dari Indonesia!
 • 3 daripada 10 Hacker PlayStation HACKER berasal dari Indonesia! (Bahagian 2)
 • Mengapa Playstation Lebih Popular Dari Xbox di Indonesia?

Inilah Fakta Perkhidmatan Suntikan Permainan PS4 di Indonesia

Sekiranya anda adalah salah seorang aktivis atau memantau beberapa kumpulan PS4, pasti anda tahu bahawa pada masa ini isu hangat perkhidmatan penyuntikan permainan PS4. Beberapa kaedah penyuntikan permainan PS4 yang sedang dibincangkan pada masa ini, adalah seperti berikut.

 • Kaedah Klon HDD.
 • Kaedah Rapsberry.
 • Kaedah Perkongsian ID Asal.
 • Kongsi Kad Pengenalan atau Kaedah Mencuri.
 • Kaedah Web Eksploitasi.
 • Kaedah CFW.

Benarkah dengan salah satu daripada enam kaedah di atas kita dapat bermain permainan cetak rompak? Untuk lebih jelas, mari kita bincangkan satu persatu.

Kaedah Klon HDD

Contohnya ada PS4 A dengan HDD A, maka ada PS4 B dengan HDD B. Dengan mengklon HDD A ke HDD B, apa yang berlaku? Harapannya adalah untuk dapat bermain permainan PS4 A di PS4 B, betul? Sebenarnya, kedua-dua HDD akan rosak kerana sistem DRM PS4.

Kaedah ini pernah ada dan berfungsi dalam firmware 2.50, tetapi selepas itu Sony telah menutup jurang ini. Tetapi sekali lagi, kaedah ini tidak hanya mengklon HDD seperti biasa. Tetapi perlukan flasher (Teensy ++ 2.0 atau Raspberry Pi) untuk membuang dan memancarkan chip NOR.

Kesimpulan: Hoax

Kaedah Rapsberry

Terdapat kaedah baru yang menggunakan Rapsberry Pi dan memerlukan proses pembuangan NAND. Tetapi sayangnya di forum sumber kaedah ini, kaedah ini tidak dilancarkan kepada umum. Alias ​​hanya diberi keterangan tanpa perincian yang jelas, atau juga dapat disebut peribadi.

Kesimpulan: Khabar angin

Kaedah Perkongsian ID Asal

Ia disebut bahagian ID asal, kaedah ini pasti berfungsi dengan baik seperti biasa. Tetapi sayangnya, terdapat batasan untuk kaedah ini. Di mana lesen maksimum adalah untuk tiga pengguna, dua dalam talian dan satu di luar talian. Selebihnya, pasti tidak boleh. Sekiranya ada yang mengaku lebih, itu pasti dusta.

Kesimpulan: Boleh tetapi terhad kepada tiga pengguna

Bagikan Kad Pengenalan atau Kaedah Mencuri

Meletak kad dan mencuri akaun, ini adalah yang paling berbahaya. Kerana jika anda terperangkap menggunakan kad pengenalan ini atau dicuri, yang bukan sahaja dilarang ID PSN tetapi juga konsol dilarang oleh Sony. Ini agak berbahaya, kerana penjual permainan kad atau curi sering bergaul dengan perkhidmatan suntikan permainan PS4.

Kesimpulan: Boleh tetapi risiko konsol dilarang

Kaedah Web Eksploitasi

Kaedah ini tidak pernah ada. Kemudian ditambahkan eksploitasi web atau kernel exploit semasa yang dijumpai oleh qwertyoruiopz, berjalan lancar hingga firmware 4.55.

Kesimpulan: Hoax

Kaedah CFW

Kunci Firmware pada firmware PS4 masih belum dapat diselesaikan.

Kesimpulan: Khabar angin

Kesimpulan / Penyelesaian Terbaik untuk Permainan PS4 dengan Harga Rendah

Sumber gambar: Gambar: SpawnFirst

Setelah perbincangan mengenai enam kaedah di atas, dapat disimpulkan bahawa PS4 sama sekali tidak dapat memainkan permainan cetak rompak . Suntikan permainan di pasar Indonesia, yaitu antara Kaedah Asas Saham ID atau Kad Pengenalan Saham.

Ini adalah yang paling berbahaya. Kerana disamarkan oleh kata-kata suntikan, perbezaan antara Kad ID Saham dan Kad ID Pengenalan penjual tidak kelihatan. Sekiranya anda membeli permainan suntikan yang menggunakan Share ID Original, risikonya hanya permainan yang anda beli akan hilang.

Tetapi jika anda membeli permainan suntikan yang menggunakan Share ID Carding, anda boleh yakin bahawa konsol anda akan dilarang dan tidak boleh berada dalam talian selamanya. Yang pastinya, kesannya menjadikan harga permainan konsol PS4 anda jatuh.

Tetapi bagaimana, Jaka mencadangkan agar tidak menggunakan perkhidmatan suntikan permainan PS4 ini. Sebabnya adalah seperti berikut.

 • Risiko menggunakan permainan dari hasil kading yang akhirnya dilarang.
 • Mengecas permainan yang rumit, anda harus menghantar PS4.
 • Sekiranya ditimbang, masih jauh lebih cekap dan selamat untuk membeli BD terpakai atau menyewa BD atau berkongsi ID asal tanpa daya tarikan.

Baiklah jika anda ingin bermain permainan dengan harga rendah selain cetak rompak bagaimana? Sebenarnya, Jaka telah menjawab di atas, iaitu dengan membeli BD terpakai atau memajak BD atau dengan ID saham asal.

LIHAT ARTIKEL

Sekarang anda tahu bahawa PS4 tidak dapat dicabul sehingga kini. Selain itu, Jaka tidak menyangka anda perlu cetak rompak. Dengan kaedah di atas, anda sudah boleh mendapatkan permainan PS4 yang murah. Ok kawan-kawan, kongsi pendapat anda!

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan Playstation atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas .

Sepanduk: ShutterStock

Artikel Berkaitan