Cara Mengubah Butang Navigasi Android Tanpa Root

Adakah anda bosan dengan paparan telefon pintar Navigation Bar? JalanTikus adalah cara mudah untuk menukar bar navigasi telefon pintar tanpa root.

Bagi pengguna telefon pintar Android, selain adanya Google Play Store, tidak kurang tipikalnya ialah butang navigasi Laman Utama , Belakang dan Aplikasi Terkini . Anda pasti sudah tahu bahawa ada 2 jenis butang navigasi pada telefon pintar Android bukan? Terdapat Bar Navigasi (butang navigasi di layar) dan butang navigasi fizikal (butang lembut).

Adakah telefon pintar anda menggunakan Navigation Bar dan adakah anda bosan dengan penampilannya? Sekiranya ada, JalanTikus ada untuk mengubah penampilan Navigation Bar tanpa root.

BACA JUGA
  • Cara menggunakan Navigation Bar a la Sony Xperia Z5 pada telefon pintar anda
  • Cara Menggunakan Bar Navigasi Android Lollipop pada Semua Jenis Telefon Android
  • Cara Mengubah Paparan Papan Kekunci Android dengan Gambar Anda Sendiri

Cara Mengubah Rupa Butang Navigasi Tanpa Akar

Bar Navigasi biasanya hanya dapat diubah jika Anda memiliki akses root pada telefon pintar Android. Tetapi sejak Android Nougat diluncurkan secara rasmi, anda dapat mengatur Navigation Bar dengan mudah. Sekarang anda boleh mengubah tampilan Navigation Bar pada telefon pintar Android tanpa perlu melakukan root pada Android mana pun.

Aplikasi Navbar, Aplikasi untuk Menukar Bar Navigasi!

Adakah anda bosan dengan paparan Bar Navigasi pada telefon pintar anda? Jadikannya kelihatan merah, biru, kuning, atau menghiasi gambar latar yang anda pilih! Caranya senang!

  • Muat turun aplikasi Navbar Apps. Aplikasi ini berperanan untuk mengubah penampilan Bar Navigasi telefon pintar anda. Jangan lupa untuk memberi akses pentadbir .

  • Setelah dipasang, anda boleh menetapkan warna Navigation Bar untuk setiap aplikasi yang anda buka. Atau anda juga boleh memilih warna statik untuk Navigation Bar.

  • Anda juga dapat menyesuaikan tampilan Bar Navigasi untuk menampilkan indikator bateri.

  • Tidak lupa, anda juga dapat menggunakan gambar untuk menghiasi paparan Bar Navigasi telefon pintar anda . Terdapat banyak pilihan gambar menarik yang boleh anda gunakan. Sekiranya kurang, anda boleh memuat turun gambar lain.

Itulah cara mudah untuk mengubah penampilan butang navigasi pada telefon pintar Android tanpa root. Sangat mudah, bukan? Jadi, anda tidak perlu bersusah payah memberi tahu Android hanya untuk mengubah penampilan Bar Navigasi.

Artikel Berkaitan