Anti Kesesakan! Cara Menentukan Spesifikasi Permainan PC yang Sempurna

Untuk bermain permainan terkini, terdapat beberapa peranti yang boleh digunakan. Contohnya seperti Playstation 4 atau Xbox One atau permainan Laptop atau permainan PC.

Di antara semua peranti permainan yang ada, umumnya membingungkan adalah permainan PC. Kerana jika anda adalah permainan PC, anda harus menentukan sendiri spesifikasinya. Bagaimana anda menentukan spesifikasi permainan PC yang sempurna?

BACA JUGA
  • Lakukan Ini Untuk Meningkatkan Prestasi Permainan PC sebanyak 200%
  • Intel Merealisasikan Pengalaman Permainan PC dan Pengalaman VR Terbaik
  • Inilah 3 PC Permainan Genggam Seperti Telefon Pintar!

Cara Menentukan Spesifikasi Permainan PC yang Sempurna

Sumber gambar: Gambar: ASUS

Penyakit yang berlaku berkaitan dengan pemilihan spesifikasi permainan PC, iaitu kemacetan. Bottleneck bermaksud bahawa kemampuan perkakasan PC tidak dapat dimaksimumkan, kerana spesifikasi PC yang digunakan tidak seimbang. Cara mengelakkan penyakit ini, seperti berikut ...

Langkah Menentukan Spesifikasi Permainan PC yang Sempurna

Langkah 1

Mula-mula lawati laman web yang disebut "The Bottlenecker" , anda boleh mengunjunginya melalui pautan berikut:

Lawati: Laman web Bottlenecker

Langkah 2

Masukkan spesifikasi permainan PC yang telah anda rancangkan. Bermula dari "Processor" , "VGA" , "RAM" dan "Storage" . Sekiranya demikian, klik "Kira" .

Langkah 3

Tunggu sebentar, maka hasilnya akan segera keluar. Dalam contoh tersebut, diketahui bahawa terdapat "Bottleneck" . Sekiranya spesifikasi pemproses yang dipilih Jaka terlalu lemah, disarankan untuk menukar ke Intel Core i7-5960X.

Sangat mudah bukan, anda hanya memasukkan spesifikasi PC yang akan dipasang dan kemudian segera hasilnya keluar. Dengan cara mudah ini, spesifikasi yang dijamin untuk permainan PC anda sempurna. Selamat mencuba!

Pastikan juga anda membaca artikel berkaitan PC atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas .

Sepanduk: ShutterStock

LIHAT ARTIKEL

Artikel Berkaitan