Crazy RAM 3TB, Spesifikasi PC Paling Canggih di Dunia! Untuk Permainan?

Ingin memasang PC yang paling canggih? Sekiranya anda ingin memasang PC yang paling canggih, ternyata 32 GB RAM adalah apa-apa. Kerana ada PC yang boleh memasang RAM hingga 3TB aka 3000GB! Wah, PC macam mana? Jumpa!

Untuk dapat menjalankan pelbagai perisian dan permainan hari ini dengan lancar, tentunya anda memerlukan spesifikasi yang tinggi. Contohnya seperti menggunakan RAM 32GB.

Ingin memasang PC yang paling canggih? Sekiranya anda ingin memasang PC yang paling canggih, ternyata 32 GB RAM adalah apa-apa. Kerana ada PC yang boleh memasang RAM hingga 3TB aka 3000GB! Wah, PC macam mana? Jumpa!

BACA JUGA
  • Lakukan Ini Untuk Meningkatkan Prestasi Permainan PC sebanyak 200%
  • Intel Merealisasikan Pengalaman Permainan PC dan Pengalaman VR Terbaik

Talian Stesen Kerja PC terbaru dari HP

Sumber gambar: Gambar: Telefon bimbit

HP dikhabarkan akan melancarkan barisan stesen kerja PC terbarunya. Kedudukan PC adalah Z8, Z6 dan Z4 . Rancangannya ialah barisan PC ini akan dikeluarkan pada bulan Oktober atau November 2017 .

Untuk memiliki PC stesen kerja Z8, anda dapat membelinya dengan harga mulai Rp 35 juta. Walaupun Anda bisa mendapatkan Z6 dengan harga mulai dari Rp 27 juta, dan terakhir anda dapat memiliki Z4 dengan harga mulai dari Rp18 juta.

56 Cores Processor, 3TB RAM, dan 48TB Hard Disk

Sumber gambar: Gambar: Telefon bimbit

Menariknya dari PC stesen kerja HP ‚Äč‚Äčterbaru ini, keupayaan peningkatan sangat mengagumkan. Untuk stesen kerja Z8, PC boleh ditingkatkan menjadi pemproses teras Xeon 56, RAM 3TB, cakera keras 48TB dan 72GB Nvidia Quadro VGA.

Sekiranya anda merasakan bahawa peningkatan stesen kerja Z8 terlalu berlebihan, anda boleh menggunakan Z6 atau Z4. Pada Z6 peningkatan RAM maksimum ialah 384GB, sementara pada Z4 peningkatan RAM maksimum adalah 256GB. Pada pemproses khas Z4, yang terbesar adalah 23 teras.

Bukan Untuk Permainan!

Sumber foto: Gambar: Enjin Unreal 4

Dengan spesifikasi ukuran ini, sebenarnya boleh untuk permainan. Tetapi tidak begitu optimum. Contohnya dalam penggunaan core prosesor, di mana untuk permainan dengan DirectX 12 API hanya optimum dengan 8 core sahaja. Ini bermaksud sebanyak 48 pemproses teras tidak berfungsi, betul sayang kan?

Namanya adalah stesen kerja PC yang sesuai untuk membuat filem, membuat reka bentuk 3D, membuat permainan dan banyak lagi. Pada dasarnya seperti namanya, PC ini ditujukan untuk pekerja profesional . Walaupun seperti Jaka, anda tidak memerlukan PC dengan spesifikasi canggih ini.

Sekiranya anda hanya memerlukan permainan, anda tidak boleh menggunakan PC seperti ini. Kami mengesyorkan menggunakan PC yang direka untuk permainan. Pendapat anda sendiri bagaimana, adakah anda masih mahu membeli PC ini? Kongsi pendapat anda!

Oh ya, pastikan anda membaca artikel berkaitan PC atau tulisan menarik lain dari 1S.

Sepanduk: ShutterStock

Artikel Berkaitan