RAHSIA! Inilah Cara Mengesan Lokasi Teman lelaki dengan iPhone secara diam-diam

Sekiranya anda dan teman wanita anda menggunakan iPhone atau peranti iDevice lain, anda boleh mengesan lokasinya secara diam-diam. Inilah cara untuk mengesan lokasi orang yang mempunyai iPhone.

Sekiranya anda dan teman wanita anda menggunakan iPhone atau peranti iDevice lain, anda boleh mengesan lokasinya secara diam-diam. Bukan kita meragui kesetiaannya, ya, tujuan pengintipan adalah kerana kita peduli dan berjaga-jaga.

Bagaimana untuk melacak lokasi orang dengan iPhone ini, kita akan menggunakan aplikasi lalai bernama Find My Friends, aka Find My Friends. Sudah tentu, anda memerlukan persetujuan kedua-dua pihak sebelum berkongsi lokasi.

Namun, dengan muslihat ini anda dapat mengesan kedudukan teman lelaki tanpa mereka sedari? Bagaimana untuk?

BACA JUGA
  • Cara Mengesan Nombor Telefon Untuk Mengenal Identiti Anda, Dijamin Tepat!
  • 20 Aplikasi untuk Mengesan Kehadiran Seseorang dan Bagaimana

Cara Mengesan Lokasi Orang dengan iPhone secara Diam-diam

1. Pinjam Telefon bimbit Teman Wanita Anda

Caranya ialah, anda harus meminjam iPhone teman lelaki anda, kemudian cepat aktifkan Cari Rakan Saya dan sembunyikan aplikasinya ke folder. Anda pasti boleh, bagaimana meminjam telefon bimbit teman lelaki seperti bagaimana.

LIHAT ARTIKEL

2. Aktifkan Kongsi Lokasi Saya di Tetapan Cari Rakan Saya

HP sudah ada di tangan anda? Sekarang cari dan buka Cari Rakan Saya, ini adalah aplikasi lalai sejak di iOS 9. Jika belum ada, pasang ke App Store. Sekiranya sudah ada, langkah berikut.

  • Pergi ke Cari Rakan Saya> Klik Saya (Saya).
  • Kemudian, aktifkan "Kongsi Lokasi Saya" atau Kongsi Lokasi Saya .
  • Tatal ke bawah sekali lagi dan pastikan "Benarkan Permintaan Rakan" dan "Tunjukkan Isyarat Geofence Dari: Semua orang ".

3. Tambahkan Rakan Alias ‚Äč‚ÄčAnda

  • Jika ya, klik "Selesai" dan kembali ke Cari Rakan Saya.
  • Kemudian klik "Tambah", taipkan akaun e-mel anda dan klik "Kirim".
  • Langkah terakhir, pilih "Share Unlimited".

Permintaan Cari Teman Saya akan dikirimkan ke perangkat Anda, pilih "Terima" dan "Jangan Bagikan" sehingga Anda tidak dapat melacak Anda kembali. Sekarang kebanyakan aplikasi Find My Phone jarang dibuka walaupun kita tidak peduli, jadi lebih selamat untuk memindahkannya ke dalam folder aplikasi sehingga tidak dapat dihubungi.

Itulah cara untuk mengesan lokasi orang yang mempunyai iPhone. Sekarang buka aplikasi Find My Friends di iPhone anda dan anda akan melihat dua titik iaitu anda dan lokasi teman wanita anda.

Ya, pastikan anda tidak sedih jika teman lelaki anda berbohong dan menipu. Ha ha ha! , jangan lupa untuk berkongsi pendapat anda.

Baca juga artikel mengenai iPhone atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan