Bosan dengan Semakan Tesis? 2 Perkara Ini Dapat Menjadikan Kehidupan Pelajar Lebih Percuma Tanpa Ikatan!

Anda sudah mengetahui Logitech sebagai salah satu jenama yang menyediakan pelbagai peralatan untuk PC dan komputer riba. Kini beberapa produk seperti Logitech MK275 dan Logitech M330 sebenarnya dapat membuat anda hidup dengan bebas tanpa ikatan!

Pelajar tahun akhir pasti benar-benar bosan dengan semakan tesis nama.

Pasti anda akan lebih menyusahkan, terutamanya dengan wayar tetikus dan papan kekunci anda yang tidak kemas di meja kan?

Tidak perlu risau! Bagi anda yang mempunyai anggaran terhad, terdapat sejumlah pilihan tetikus dan papan kekunci tanpa wayar yang dapat menjadikan kehidupan pelajar bebas tanpa ikatan.

BACA JUGA
  • Cara Mengubah Android menjadi Komputer atau Komputer riba Tetikus dan Papan Kekunci
  • 15 Aplikasi Papan Kekunci Keren untuk Android, Sembang Menjadi Lebih Menarik!
  • Jangan berasal dari cinta, ini adalah 18 makna emoji hati yang mesti anda ketahui

Siri Tetikus dan Papan Kekunci Tanpa Wayar Logitech Jadikan Kehidupan Anda # Bebas-Tidak Terikat!

Kali ini Jaka tiba di dua periferal, iaitu Logitech MK275 dan Logitech M330 , yang keduanya telah membawa reka bentuk tanpa wayar yang menjadikan hidup anda lebih #BebasTanpaKankat !

Beli Logitech MK275 dan Logitech M330 di sini

Dengan bajet yang berpatutan, tentunya kedua-duanya sangat sesuai untuk anda yang mempunyai poket tipis seperti pelajar atau pelajar kolej di sini.

Sebelum anda membelinya, cuba periksa mari kita tinjau Logitech MK275 dan Logitech M330 dari JalanTikus di bawah. Mari lihat lebih banyak lagi!

Kajian semula Logitech MK275, Pakej Pengikat Tanpa Wayar Tetikus & Papan Kekunci!

Pertama ada Logitech MK275 yang merupakan paket bundle tetikus dan papan kekunci tanpa wayar dalam pakej penjualan, yang pastinya boleh dipercayai untuk penggunaan seharian.

Memang, dalam reka bentuk, tetikus dan papan kekunci mempunyai produk reka bentuk standard Logitech yang digunakan untuk penggunaan pejabat.

Papan kekunci Logitech K275 sendiri membawa reka bentuk Saiz Penuh lengkap dengan numpad sendiri di sebelah kanan. Sementara M185 Mouse juga standard tanpa penambahan butang alternatif seperti mouse gaming pada umumnya.

Dalam mana-mana pakej penjualan, anda akan mendapat secara langsung 2 bateri AAA untuk papan kekunci dan 1 bateri AA untuk tetikus yang sudah dipasang.

Untuk penyambungan juga terdapat penerima yang diletakkan di bahagian bawah tetikus.

Lalu bagaimana pengalaman pengguna? Sekiranya anda merasakan terdapat beberapa perbezaan yang akan menjadi titik penjualan.

Di bahagian atas papan kekunci Logitech K275 anda akan menemui 8 kekunci pintasan yang terbahagi kepada 2 bahagian.

Di sebelah kiri terdapat butang Main / Jeda, Bisu, Turunkan Kelantangan dan Naikkan Kelantangan untuk tujuan multimedia.

Semasa di sebelah kanan fungsinya lebih kompleks. Butang utama untuk pergi ke penyemak imbas lalai, Kirimkan e-mel ke aplikasi e-mel lalai, AKTIF untuk menghidupkan / mematikan PC dalam Tidur dan Kalkulator.

Untuk lampu penunjuk, hanya ada penunjuk CapsLock yang berada di sebelah suis On / Off guys.

Rasa penggunaannya cukup selesa, di mana beban papan kekunci tidak terlalu berat jika anda ingin membawanya ke mana sahaja. Lebih-lebih lagi, tetikus dan papan kekunci ini mempunyai jarak lebar hingga 10 meter .

Manakala untuk Logitech M185 tetikus itu sendiri mempunyai fungsi yang cukup standard. Tetapi yang menjadi perhatian adalah ukurannya cukup ringkas, membuat beberapa lingkaran mungkin agak tidak selesa menggunakannya.

Tetikus tanpa wayar yang diberikan mempunyai ukuran yang kecil sehingga bagi anda yang mempunyai tangan yang besar akan mudah merasa sakit dan letih dalam penggunaannya.

Ulasan Logitech M331 Silent Plus, Untuk Anda Yang Suka Diam!

Kemudian ada Logitech M331 Silent Plus yang dibuat khas untuk anda yang suka berdiam diri. Kenapa?

Kerana tetikus tanpa wayar yang telah disahkan oleh Quite Mark mempunyai teknologi Silent Plus yang mengurangkan jumlah bunyi sehingga 90 persen, tetapi dengan sensasi klik seperti tetikus pada umumnya.

Dalam pakej penjualan, anda akan mendapat unit Logitech M331, 1 bateri AAA dan penerima USB untuk dipasang ke PC / komputer riba anda.

Secara reka bentuk, tetikus Logitech M331 Silent Plus khusus untuk pengguna yang menggunakan tangan kanan.

Lebih-lebih lagi, tetikus ini ergonomik sangat selesa digunakan dan tidak sakit kerana mempunyai ukuran sederhana sehingga sesuai untuk anda yang mempunyai tangan besar dengan tambahan jempol.

Plus ada lampu penunjuk di bahagian atas, yang menunjukkan tetikus disambungkan atau tidak ke komputer riba anda. Betul praktikal kan?

Ini adalah sedikit ulasan Jaka mengenai tetikus dan papan kekunci tanpa wayar dari Logitech. Mengenai harga yang anda tidak perlu risau!

Masalahnya adalah dengan harga itu sendiri, anda dapat memperoleh Logitech MK275 dengan kisaran Rp 275 - 300 ribu sementara Logitech M330 Rp 150-180 ribu. Berminat kan?

Baca juga artikel mengenai Logitech atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan