Cara Mengatasi HTTP URL Not Found Indosat Yellow

Kamu pengguna Paket Yellow Indosat dan pernah mengalami masalah tidak bisa internetan? Begini cara mengatasi http url not found pada jaringan Indosat.

Paket internet Yellow merupakan salah satu layanan paket harian dari Indosat. Paket ini menawarkan harga murah dengan kuota melimpah. Dengan harga Rp 1.500 kamu bisa mendapat kuota 1GB yang berlaku selama 24 jam di semua jaringan.

Namun, ternyata banyak pengguna mengalami masalah ketika menggunakan pakej internet Kuning ini. Masalahnya ialah tidak dapat mengakses internet dan kelihatan url http tidak dijumpai . Tenang, Jaka tahu jalan penyelesaiannya, berikut cara mengatasi url url Yellow Yellow yang tidak dijumpai .

BACA JUGA
  • Senaraikan harga pakej internet Indosat 3G / 4G 2020 terkini, bermula 10 ribu!
  • 4 Cara Memeriksa Kuota Indosat & Tempoh Aktifnya (Internet, SMS, Telefon)
  • Cara Mendaftar Kad SIM untuk Semua Pengendali (Kemas kini 2019)

Inilah Cara Mudah Mengatasi URL HTTP yang Tidak Terdapat dalam Pakej Internet Kuning Indosat

Untuk mengatasi url http yang tidak dijumpai Indosat sebenarnya lelaki yang sangat mudah. Masalah ini boleh timbul kerana beberapa sebab. Oleh itu, kita mesti memastikan beberapa perkara terlebih dahulu.

Langkah 1: Pastikan Kuota Internet Masih Ada

Langkah pertama untuk mengatasi url http yang tidak terdapat dalam Pakej Internet Kuning Indosat adalah memastikan kuota internet kita masih ada. Anda boleh melakukan ini dengan membuka aplikasi MyIm3. Semasa membuka aplikasi ini, kita dapat melihat berapa banyak kuota yang masih ada dan pelbagai maklumat lain.

MUAT TURUN Apl

Sekiranya anda mendapati bahawa kehabisan kuota, anda boleh membeli pakej Internet Kuning dengan mengakses kod seperti yang ditunjukkan di bawah melalui dailan telefon bimbit anda. Selepas itu anda akan diberi SMS pengesahan dari 363. Balas OK untuk mengaktifkan pakej internet Indosat Yellow .

Langkah 2: Buka Tetapan Internet Kami

Sekiranya hasilnya ternyata kuota anda masih tersedia dan anda masih tidak dapat mengakses internet , maka langkah seterusnya untuk mengatasi url http tidak dijumpai pakej kuning adalah dengan membuka tetapan rangkaian internet anda. Masalah tidak dapat melayari biasanya disebabkan oleh perubahan tetapan APN . Untuk memperbaikinya, ikuti langkah berikut:

  • Pertama, buka menu tetapan pada telefon pintar Android anda. Selepas itu pilih SIM & Rangkaian . Seterusnya adalah memasuki Menu APN .
  • Pastikan tanda semak ada pada pilihan WAP ISAT . Url tidak dijumpai masalah http biasanya disebabkan oleh tetapan APN berada pada pilihan ISAT BB INTERNET . Anda hanya perlu mengetuk dan memeriksa pilihan WAP ISAT .
  • Selepas itu langkah terakhir untuk mengatasi url http yang tidak dijumpai adalah menghidupkan semula telefon pintar anda untuk menetapkan semula tetapan rangkaian. Setelah menghidupkan cuba dengan mengakses laman web melalui penyemak imbas atau menjalankan aplikasi lain.

Baiklah, mereka adalah petua bagaimana menangani url http yang tidak dijumpai Indosat dari Jaka. Sekiranya anda masih mengalami masalah ini berulang kali cuba menghubungi pusat panggilan Indosat untuk memastikannya. Semoga bermanfaat!

Baca juga artikel mengenai Internet Indosat atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan