8 Aplikasi Android Terbaik yang Tidak Ada di Google Play Store

Melalui artikel berikut, kami akan memberitahu anda tentang aplikasi super keren yang tidak dapat dijumpai di Google Play Store.

Google Play Store telah menjadi penyelesaian sehenti sebagai tempat memuat turun pelbagai aplikasi. Bermula dari aplikasi sembang, permainan larian tanpa henti, pemeriksaan haid, hingga aplikasi eksentrik yang dapat mengeluarkan suara kentut juga ada.

Tetapi tidak semua aplikasi hebat ada di Play Store . Masih banyak aplikasi lain yang tidak dapat memasuki Play Store kerana tidak sesuai dengan peraturan yang berlaku, menyekat iklan, dll. Oleh itu, melalui artikel berikut kami akan memberitahu anda mengenai aplikasi yang sangat hebat tetapi tidak dapat dijumpai di Google Play Store.

BACA JUGA
  • 4 Trik Rahsia Google Play Store yang Anda Tidak Perlu Tahu
  • 6 Permainan Kontroversi Disekat oleh App Store tetapi Lulus di Google Play Store
  • 6 Aplikasi Android Kontroversi Disekat oleh Google Play Store

8 Aplikasi Android yang Tidak Ada di Google Play Store

1. Permainan Xmodg

Pertama ada aplikasi yang sering kita bincangkan ialah Xmodgames. Xmodgames adalah aplikasi yang dapat mengubah permainan tertentu sehingga permainan dapat memiliki fitur baru di luar permainan yang asli. Xmodgames dulu dikenali dengan nama xxzhushou, dengan perbezaan mendasar yang kini menggunakan Bahasa Inggeris / Indonesia sebagai pengantar.

Xmodgames semakin popular kerana boleh mengubah permainan Clash of Clans dan menambahkan ciri seperti simulasi serangan dan melihat perangkap.

Alat Pembangun Aplikasi xmodgames MUAT TURUN

2. Kerangka Xposed

Ingin mempunyai ciri baru di Android tanpa perlu membeli telefon bimbit baru? Maka Kerangka Xposed adalah jawapannya. Aplikasi ini adalah kerangka yang dapat mendukung aplikasi modifikasi lain yang memerlukan Xposed seperti Fisik Butang Muzik, BootManager, hingga ScreenOffAnimation.

Xposed dapat menjadikan telefon bimbit anda kelihatan lebih canggih kerana menyajikan fitur luar biasa seperti mengubah fungsi butang kelantangan fizikal, mengubah animasi ketika layar dimatikan, dan bahkan mengubah tata letak panel pemberitahuan.

Alat Pembangun Apl rovo89 DOWNLOAD

3. AdAway

Kesal dengan iklan yang selalu muncul ketika anda melayari atau membuka aplikasi tertentu di Android? Tenang, ada aplikasi bernama AdAway yang dapat membantu menghilangkannya. AdAway adalah aplikasi khas yang dapat dengan mudah menghilangkan semua bentuk iklan di Android. Mulakan iklan pop timbul, iklan sepanduk, dan sejenisnya.

Pemasangan dan penggunaan yang mudah menjadikan aplikasi ini selalu dicari oleh ramai orang yang memerlukannya.

Produktiviti Aplikasi AdAway DOWNLOAD

4. Kotak Petunjuk

Anda pernah menonton filem? Sekiranya anda seorang penonton filem, anda juga mesti menggunakan telefon bimbit sebagai alat penstriman filem popular. Sekarang ada aplikasi yang menyokong aktiviti anda yang anda tahu. Namanya adalah Show Box dan dia menyajikan banyak filem Box Office berkualiti HD.

Lagi seronok, anda boleh menggunakan Show Box secara percuma tanpa sekatan. Selain itu, aplikasi ini juga menyediakan pelbagai pelayan dan sari kata untuk dipilih sehingga anda masih dapat menonton dengan selesa.

DOWNLOAD Tunjukkan Aplikasi Penyemak Imbas Pasukan Kotak

5. TimePin

Aplikasi berikut sangat keren. TimePin dapat membantu anda memastikan telefon pintar anda mudah diakses oleh orang lain. Caranya adalah dengan menukar pin pada skrin kunci secara berkala mengikut masa dan tarikh. Oleh itu, jika anda membuka telefon bimbit anda pada jam 2:30 petang, maka pin untuk membuka kunci telefon bimbit anda ialah 1430.

Silap mata ini juga dapat diubahsuai lebih jauh sehingga pin dapat dalam bentuk pengulangan seperti 14301430 atau cermin seperti 14300341.

6. Moboclean

Ingin mempunyai akses root tetapi anda malas untuk melakukan root secara kekal? maka aplikasi yang disebut Moboclean boleh menjadi pilihannya. Aplikasi ini dapat memisahkan akses root sehingga anda dapat menetapkan aplikasi mana yang akan berjalan di latar belakang.

Di samping itu, Moboclean juga dapat mematikan autostart aplikasi yang diinginkan, melindungi privasi, untuk menyamarkan lokasi dan jenis peranti.

Aplikasi Pembersihan & Tweak UUsafe Inc. MUAT TURUN

7. OGInsta + (Dual Instagram)

Bagi sebilangan orang, mempunyai lebih dari satu akaun media sosial menjadi keperluan. Sama ada diperlukan untuk kedai dalam talian, akaun promosi blog, atau bahkan akaun ego alter dari seseorang. Kini semua itu dapat dilakukan dengan mudah menggunakan OGInsta + (Dual Instagram).

memang aplikasi Instagram kini mampu memuatkan lebih dari satu akaun, tetapi dengan menggunakan OGInsta + , anda juga boleh memuat turun gambar yang ada dengan mudah.

MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

8. WhatsApp Plus

Tidak seperti aplikasi WhatsApp biasa, WhatsApp Plus mempunyai ciri tambahan yang boleh anda gunakan. WhatsApp + mempunyai ciri-ciri yang sangat baik seperti menukar tema, menguruskan kualiti menghantar gambar dan video, menukar warna ikon pemberitahuan, dan banyak lagi. Aplikasi Sosial & Pemesejan JalanTikus MUAT TURUN

Itulah aplikasi Android yang mantap yang tidak terpilih di JalanTikus di Google Play Store . Adakah anda terlepas aplikasi kegemaran anda? Jangan lupa memberikan pendapat anda melalui komen di bawah.

Pemuat turun & Internet Aplikasi Google Inc. MUAT TURUN

Artikel Berkaitan