Senarai harga jam tangan imoo Original yang lengkap dan terkini 2020 (Sahaja Asli)

Memerlukan harga penanda aras jam imoo? Sangat sesuai, Jaka akan memberi anda maklumat mengenai berapa jam imoo lengkap dengan spesifikasi dan kelebihan masing-masing.

Bukan hanya pasaran telefon pintar yang berkembang pesat sejak kebelakangan ini, smartwatch menjadi komoditi teknologi baru yang muncul.

Apple Watch dan Galaxy Watch adalah dua nama besar yang bersaing sengit di pasaran smartwatch hari ini.

Bukan hanya dua syarikat gergasi teknologi yang bersaing di pasar jam tangan pintar, imoo juga mulai melonjak menjadi terkenal dengan produk jam tangan pintar di pasaran Indonesia hari ini.

 • Harga Jam Zoo imoo
 • Harga Jam Zoo imoo
 • Harga Jam Zoo imoo
 • Harga untuk imoo Z6 Frozen II Edition
 • Harga dan Spesifikasi Jam IMoo

  Pengilang teknologi ini, yang memfokuskan pada produk teknologi untuk kanak-kanak, telah beberapa tahun kebelakangan ini membuat siri smartwatch sendiri.

  Harga jam tangan imoo asli juga berbeza mengikut spesifikasi yang terdapat pada setiap produk. Spesifikasi yang ditawarkan juga cukup bagus dan sesuai dengan tujuannya.

  Adakah anda ingin tahu mengenai jam tangan imoo? Di sini Jaka telah menyediakan senarai harga untuk telefon bimbit Imoo lengkap dengan spesifikasi untuk perbandingan.

  1. Harga jam imoo Y1

  Siri pertama yang dibincangkan oleh Jaka dan berkongsi harga jam tangan imoo yang asli dalam artikel ini ialah imoo Y1. Produk ini dikelaskan sebagai produk awal yang dikeluarkan oleh imoo.

  Walaupun produk lama, jam pintar ini dilengkapi dengan fungsi yang sangat meluas untuk jam tangan pintar untuk kanak-kanak. Harga jam tangan imoo Y1 cukup berpatutan.

  Jam tangan pintar yang berpatutan ini dilengkapi dengan peranti GPS yang tepat, jadi ibu bapa sentiasa dapat memantau lokasi anak mereka pada bila-bila masa.

  Selain itu, jam pintar ini juga dilengkapi dengan telefon dan menghantar mesej , memudahkan ibu bapa untuk selalu menghubungi anak-anak mereka.

  Selain itu, jam tangan smat ini juga dibuat kalis air, dan ibu bapa juga akan mendapat amaran ketika jam basah sebagai tanda bahawa anak mereka sedang bermain air.

  Dengan kualiti seperti ini, harga imoo Y1 masih berpatutan, dan cukup berpatutan.

  Perincianimoo Y1
  Paparan 0.9 inci
  Kesalinghubungan 2G (Nano SIM), GPS
  Dimensi 245.7 x 40 x 12.98 mm
  Bateri 680 mAh
  Harga untuk jam imoo Y1 Rp.999.000

  2. Harga Jam Zoo imoo

  Jam pintar ini adalah pembukaan siri Z dari imoo yang dipasarkan di Indonesia, dan ciri - cirinya jauh lebih canggih daripada siri pendahulunya.

  Harga Jam Telefon Jam Zoo imoo juga dapat dibandingkan dengan fungsi menarik yang ditawarkannya, dan salah satu fungsi yang menonjol adalah sokongan rangkaiannya.

  Berbeza dengan siri sebelumnya yang hanya dapat menyokong rangkaian 2G, salah satu jam pintar terbaik yang satu ini sudah menyokong rangkaian 4G dari penyedia terkenal seperti internet Telkomsel, Indosat dan juga Tri.

  Skrin yang disertakan dalam jam pintar ini juga lebih besar, 1.3 inci, sehingga anak-anak dapat melihat menu yang dipaparkan dengan lebih jelas.

  Ciri-ciri canggih lain seperti menyekat panggilan masuk asing, fungsi GPS yang tepat, dan penghitung langkah masih boleh didapati di jam tangan ini.

  Berapakah harga jam imoo Z1? Anda dapat melihat secara lengkap jadual yang disertakan Jaka. Yang jelas harganya setanding dengan ciri-ciri yang ditawarkan .

  Perincianimoo Watch Telefon Z2
  Paparan 1.3 inci
  Kesalinghubungan 4G, GPS
  Pemproses Spreadtrum 9820E
  Ram -
  Ingatan dalaman 256MB + 512MB
  Mainkan Kamera 2MP
  Bateri 700 mAh
  Harga Jam Zoo imoo Rp2,199,000

  3. Harga Jam Zoo imoo

  Sebelum Jaka memberitahu kami tentang harga telefon bimbit imoo Z5 kalis air, kami lebih baik membincangkan spesifikasi terlebih dahulu sehingga kami tahu harganya kira-kira berbaloi atau tidak.

  Siri imoo Z5 adalah siri smartwatch pertama dari imoo yang menggunakan pemproses Qualcomm Snapdragon , menjadikannya lebih responsif dengan penggunaan bateri yang lebih cekap.

  Sealin, sensor penentu lokasi yang disertakan dalam jam pintar ini dapat menggunakan 6 jenis sensor yang berbeza, dan tentunya hasilnya jauh lebih tepat.

  Kamera yang ditambahkan pada jam pintar ini juga lebih baik. Kamera 5MP ini didakwa dapat menangkap gambar kanak-kanak dan kawasan sekitarnya dengan lebih jelas.

  Selain itu, sokongan rangkaian 4G pada jam pintar ini juga menyokong lebih banyak operator, jadi pengguna tidak perlu memperuntukkan SIM khas untuk jam pintar ini.

  Harga jam tangan imoo Z5 juga dibeli dengan harga yang berpatutan, jadi ibu bapa yang ingin memberikan jam tangan ini kepada anak-anak mereka tidak perlu menghabiskan banyak perbelanjaan.

  Perincianimoo Watch Telefon Z6
  Paparan 1.41 inci
  Kesalinghubungan Sambungan 4G & Wifi
  Pemproses Qualcomm Snapdragon Wear 2100
  Ram -
  Ingatan dalaman 4GB
  Mainkan Kamera 5MP
  Bateri 680 mAh
  Harga Jam Zoo imoo Rp.2.699.000

  4. Harga Jam Zoo imoo

  Dengan semua ciri canggih yang terdapat di dalamnya, harga imoo Z6 tidak terlalu jauh dari siri pendahulunya.

  Spesifikasi pada telefon pintar ini cukup bagus untuk jam tangan pintar yang khusus untuk kanak-kanak. Imoo Z6 juga dapat digunakan di luar negeri juga , tidak hanya di Indonesia.

  Siri smartwatch ini masih disokong oleh siri pemproses Snapdragon khas yang tentunya sangat responsif ketika digunakan. Selain itu, kapasiti penyimpanan jam pintar ini juga telah ditingkatkan menjadi 8GB.

  Ciri menarik jam pintar ini adalah sistem kamera dua yang dipasang. Jam ini boleh dilipat untuk menjadikan kamera depan 5MP dan kamera belakang 8MP siap digunakan.

  Skrin jam tangan imoo ini juga menggunakan skrin AMOLED khas yang didakwa memancarkan lebih sedikit sinar biru, menjadikan anak-anak lebih selesa.

  Untuk harga jam tangan imoo Z6 ini, Jaka masih terasa berpatutan kerana ciri yang disertakan cukup bagus.

  PerincianTelefon Imoo Watch Z6
  Paparan 1.41 inci
  Kesalinghubungan Sambungan 4G & Wifi
  Pemproses Qualcomm Snapdragon Wear 2100
  Ram -
  Ingatan dalaman 8GB
  Mainkan Kamera 8MP
  Kamera Sekunder 5MB
  Bateri 680 mAh
  Harga Jam Zoo imoo Rp.3.299.000

  Harga untuk imoo Z6 Frozen II Edition

  Spesifikasi untuk telefon bimbit ini sebenarnya sama dengan siri Z6 biasa, cuma rekaannya sedikit berubah dengan menambahkan hiasan Frozen II padanya .

  Ini bermakna anda masih dapat menikmati ciri-ciri canggih seperti GPS yang tepat, kalis air hingga kedalaman 20 meter, dan juga masih dilengkapi dengan ciri kamera ganda.

  Ciri kamera dua ini sememangnya menjadi tumpuan siri Z6 kerana dengan ciri ini semasa panggilan video dengan anak-anak, ibu bapa dapat melihat persekitaran di sekitarnya dengan lebih jelas.

  Berapa versi asal jam tangan imoo ini? Jawapan untuk soalan ini memang agak rumit. Siri ini memang diklasifikasikan sebagai siri edisi terhad dan belum dijual di kedai rasminya.

  Ini menjadikan harga edisi imoo Z6 Frozen II yang asli sangat pelbagai, dan Jaka akan meletakkan harga termurah pada tahun 2020 sebagai penanda aras.

  PerincianImoo Watch Phone Z6 Frozen II Edition
  Paparan 1.41 inci
  Kesalinghubungan Sambungan 4G & Wifi
  Pemproses Qualcomm Snapdragon Wear 2100
  Ram -
  Ingatan dalaman 8GB
  Mainkan Kamera 8MP
  Kamera Sekunder 5MB
  Bateri 680 mAh
  Harga untuk imoo Z6 Frozen II Edition Rp.3,399,000

  Berikut adalah senarai jam tangan imoo terbaru pada tahun 2020. Anda boleh memesan jam tangan imoo ini melalui kedai rasmi imoo di pasar yang dipercayai.

  Bagi anda yang benar-benar memerlukan alat komunikasi dengan anak, tetapi masih bimbang untuk memberikan jam tangan imoo, ini boleh menjadi alternatif yang menarik.

  Semoga maklumat yang telah dikongsi Jaka berguna untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai Smartwatch atau artikel menarik lain dari Restu Wibowo .

  Artikel Berkaitan