Berikut adalah Beberapa Aplikasi Pembersih Vakum Kuota Internet yang Perlu Anda Perhatikan

Kuota internet yang hilang dengan banyaknya memang mengecewakan. Baiklah, berhati-hatilah dengan sebilangan aplikasi ini sebagai kuota internet vakum secara diam-diam.

Masih ada segelintir orang yang tidak menyedari bahawa kuota internet mereka dapat hilang secara drastik walaupun hanya digunakan untuk beberapa aplikasi. Namun, banyak yang tidak menyedari bahawa ada aplikasi yang menghisap kuota internet dan memakan data internet anda.

Beberapa aplikasi ini mempunyai ciri-ciri yang menjadikan kuota data internet habis tanpa pengetahuan pengguna. Tentunya sebilangan pengguna telefon pintar tidak tahu hanya menjadi pemarah atau bahkan pemarah kepada kad sim pembekal .

BACA JUGA
  • Inilah Cara Menjimatkan Kuota 1GB selama 1 Bulan
  • Sebelum Menyesal, Terapkan 5 Perkara Penting Ini di Penyemak Imbas Anda
  • Cara Menyimpan Kuota Data Internet di Google Chrome pada PC

Aplikasi Telefon Pintar Sedutan Kuota Internet

Untuk berhati-hati, mari kita lihat penjelasan mengenai beberapa aplikasi pengosongan kuota internet yang cukup tidak menyenangkan bagi pengguna telefon pintar.

1. Facebook

Ciri video di Facebook Mobile sememangnya sangat berguna dan menghiburkan apabila dilanda kebosanan. Namun, siapa sangka bahawa aplikasi ini adalah calon pertama sebagai aplikasi untuk banyak mengosongkan kuota internet. Ciri autoplay yang digunakan untuk mempermudah malah menghabiskan banyak kuota internet yang anda miliki.

Cara mematikannya cukup mudah dan tidak rumit. Anda hanya perlu menekan butang Lagi di sudut kanan bawah dan tekan Tetapan . Pergi ke Tetapan Akaun dan ketik Video dan Foto . Selepas itu, tekan Autoplay dan pilih nonaktifkan.

Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN

2. Instagram

Aplikasi pengunggah foto yang paling popular adalah salah satu aplikasi penyedotan kuota internet yang perlu diperhatikan. Melihat foto atau video beberapa saat bukanlah halangan utama, tetapi jika anda membuka Instagram secara berterusan, sudah tentu ia dapat menyebabkan kuota internet anda habis dengan cepat.

Baiklah, ada petua untuk anda semua peminat Instagram untuk dapat menyimpan kuota internet anda dengan cukup dramatik (Baca juga: 7 Cara Simpan Kuota Data Internet di Android ). Anda hanya perlu membuka Tetapan atau tetapan dan meneruskan ke Penggunaan Data Selular kemudian aktifkan fitur Use Less Data untuk menyimpan data di Instagram anda.

MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Instagram

3. Youtube

Hanya menonton video di Facebook memang menyeronokkan, terutamanya di Youtube . Namun, jangan hanya membuka dan memutar video ketika membuat aplikasi Youtube di telefon pintar anda. Jangan lupa untuk menetapkan video yang anda tonton tidak berat dan membuang kuota anda dengan sia-sia.

Cara menguruskan kuota yang lebih cekap juga cukup mudah. Anda hanya tekan titik 3 di sudut kanan atas dan pergi ke Tetapan . Kemudian hidupkan Play HD di Wi-Fi sahaja untuk menjimatkan kuota internet anda.

Aplikasi Video & Audio Google Inc. MUAT TURUN

4. Spotify

Menikmati muzik dalam talian adalah yang paling menggembirakan kerana lagu yang ingin anda dengarkan juga sangat lengkap. Salah satu aplikasi yang cukup bagus adalah Spotify . Namun, jangan salah, aplikasi ini boleh menjadi aplikasi kuota internet yang cukup besar. Namun, mudah, ada cara yang kuat agar kuota tidak terlalu membengkak , dengan menetapkan Quality Streaming dalam Tetapan ke Normal .

Nah, itu adalah beberapa aplikasi pengosongan kuota internet yang harus anda perhatikan. Sekarang anda tidak perlu risau lagi apabila menggunakan keempat-empat aplikasi ini yang pastinya lebih cekap dalam kuota internet anda sekiranya anda mengikuti petua di atas.

Spotify MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

Artikel Berkaitan