Cara memintas akaun Mi (Akaun Mi) Untuk Dihapus di Xiaomi Mobile, 100% Berfungsi!

Adakah anda mahu memadam dan memintas akaun Mi Cloud yang terkunci? Di sini, Jaka memberi anda trik dan cara untuk memintas akaun Mi di telefon bimbit Xiaomi anda dengan mudah dan 100% berfungsi, anda tahu!

Xiaomi menjadi salah satu jenama telefon bimbit Android murah terbaik yang berjaya menguasai pasaran telefon pintar di Indonesia. Harga yang berpatutan tentunya menjadi tarikan utama, bukan?

Telefon bimbit Xiaomi juga tidak bebas dari masalah, geng. Salah satunya adalah akaun Mi atau Mi Account yang dikunci kerana anda tidak tahu kata laluan.

Akaun Mi atau Mi Cloud yang terkunci adalah yang kadang-kadang menghalang beberapa keperluan anda, misalnya hanya untuk menetapkan semula telefon bimbit Xiaomi.

Nah, untuk mengatasinya, anda juga dapat mengikuti tutorial lengkap cara memintas akaun Mi Cloud dan Mi Account dengan mudah, yang telah dikaji Jaka di bawah ini, ok!

 • Koleksi Cara Memintas Akaun Awan Mi Berkunci, Mudah & Tanpa Frills!
  • Cara Memecahkan Akaun Mi dengan PC (Alat Buka Kunci Akaun Mi)
  • Cara Menghapus Akaun Mi Tanpa PC dan Aplikasi Tambahan
 • Apa itu Bypass Akaun Mi Cloud?

  Sumber gambar: techmundo.com (Akaun Bypass Mi kadang-kadang diperlukan jika anda mengalami keadaan kaya di bawah ini, geng.)

  Bagi anda yang masih belum terbiasa dengan masalah telefon Android "oprak-oprek", terutama Xiaomi, mungkin keliru dengan istilah Mi atau Mi Account.

  Cukup, memintas akaun Mi boleh dikatakan cara untuk memecahkan akaun Mi dan menghapusnya dari peranti yang anda gunakan kerana pelbagai keadaan.

  Secara amnya anda mencari jalan untuk memintas akaun Mi seperti di bawah kerana dua syarat berikut.

  • Anda membeli telefon bimbit Xiaomi terpakai dan menyedari bahawa masih ada Akaun Mi lama yang tersangkut pada peranti anda. Di sini anda perlu lulus akaun Mi Cloud yang terkunci dengan kata laluan.

  • Anda adalah pemilik telefon bimbit Xiaomi, tetapi lupa e-mel, kata laluan, atau nombor telefon anda yang digunakan untuk Akaun Mi tidak lagi digunakan.

  Koleksi Cara Memintas Akaun Awan Mi Berkunci, Mudah & Tanpa Frills!

  Dalam ulasan ini, Jaka mempunyai dua kaedah mudah yang boleh digunakan oleh pengguna telefon bimbit Xiaomi anda yang biasanya menggunakan Akaun Mi pada peranti anda.

  Mi Account sendiri disambungkan ke perkhidmatan Mi Cloud , yang salah satu fungsinya adalah untuk mengesan telefon bimbit Xiaomi, geng yang hilang. Fungsinya sangat penting, bukan?

  Bagi anda yang ingin memintas akaun Mi dan menggantinya dengan Akaun Mi anda sendiri, anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah seperti berikut.

  1. Cara Memecahkan Akaun Mi dengan PC (Alat Buka Kunci Akaun Mi)

  Cara pertama untuk memintas akaun Mi Cloud anda adalah dengan menggunakan PC yang dilengkapi dengan aplikasi bernama Mi Account Unlock Tools .

  Kaedah ini boleh digunakan tanpa perlu mengetahui kata laluan atau kata laluan dari Akaun Mi pengguna sebelumnya. Bagaimana langkahnya?

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Alat Buka Kunci Akaun Mi

  • Kali pertama, muat turun aplikasi Mi Account Unlock Tool yang anda dapat melalui pautan di bawah. Seterusnya pasangkannya di PC atau komputer riba anda seperti biasa, geng.

  Muat turun Alat Buka Kunci Akaun Mi di sini!

  Langkah 2 - Matikan telefon bimbit Xiaomi anda dan masukkan Mod Pemulihan

  • Sekarang beralih ke telefon bimbit Xiaomi, anda hanya mematikan peranti dan memasuki Mod Pemulihan . Caranya adalah dengan menahan butang Power + Volume Up secara serentak.
  • Setelah memasuki Mode Pemulihan, sekarang sambungkan telefon bimbit Xiaomi anda ke PC menggunakan kabel USB. Pastikan menggunakan kabel USB yang asli agar prosesnya berjalan dengan lancar.

  Langkah 3 - Buka Alat Buka Kunci Akaun Mi dan periksa telefon bimbit Xiaomi anda

  • Buka aplikasi Mi Account Unlock Tool pada PC atau komputer riba anda dan anda boleh terlebih dahulu memeriksa sama ada peranti disambungkan dengan memilih pilihan Maklumat seperti berikut.

  Langkah 4 - Mulakan Bypass Akaun Mi

  • Sekiranya anda berhubung, sekarang anda hanya perlu beralih ke pilihan Mi Account Bypass . Apabila diklik, telefon bimbit Xiaomi akan reboot secara automatik dan menunggunya dihidupkan semula.
  • Sekarang yang perlu anda lakukan ialah memeriksa sama ada Akaun Mi dan Mi Cloud telah dihapuskan dari peranti anda atau tidak, geng. Sangat mudah, bukan?

  2. Cara Menghapus Akaun Mi Tanpa PC dan Aplikasi Tambahan

  Sekiranya anda tidak mempunyai PC atau peranti komputer riba, anda juga boleh mengikuti kaedah pintasan akaun Mi tanpa PC yang akan disemak Jaka pada ketika ini.

  Tetapi ingat, dengan mengikuti kaedah ini, anda juga akan menetapkan semula semua telefon bimbit Xiaomi. Oleh itu, jangan lupa untuk membuat sandaran kenalan, galeri dan fail penting di telefon bimbit anda.

  Sekiranya anda faham, anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah untuk menghapus akaun Mi tanpa PC seperti berikut.

  Langkah 1 - Buka Tetapan Akaun Mi

  • Pastikan semasa anda ingin menetapkan semula telefon bimbit Xiaomi anda, paparan akan muncul untuk memasukkan kata laluan Akaun Mi anda terlebih dahulu, geng.
  • Jika ia dikunci dan anda tidak boleh melangkau, langkah pertama yang anda perlu lakukan adalah membuka Tetapan menu > Akaun Mi .

  Langkah 2 - Sambungkan Akaun Mi dengan Facebook

  • Di halaman Akaun Mi, yang perlu anda lakukan ialah memilih pilihan Akaun dan sambung ke akaun Facebook anda jika masih Tidak Bersambung , geng. Di halaman seterusnya, anda hanya ketik Sambungkan akaun .

  Langkah 3 - Masukkan E-mel dan Kata Laluan Facebook anda

  • Kemudian anda akan dibawa ke halaman log masuk Facebook, kemudian masukkan e-mel dan kata laluan FB anda seperti biasa dan ketuk Log masuk .
  • Tunggu beberapa saat untuk kembali ke tetapan Akaun Mi dan kemudian anda ketuk Log masuk ke Akaun Mi anda .

  Langkah 4 - Log masuk Akaun Mi dengan Facebook Berjaya

  • Sekiranya anda berjaya, pemberitahuan akan muncul seperti pada gambar di bawah.
  • Untuk memastikan sama ada ia disambungkan, anda hanya perlu kembali ke pilihan Akaun dan periksa sama ada pilihan Facebook Bersambung atau tidak.

  Langkah 5 - Buka Laman Web Xiaomi Indonesia

  • Sekarang beralih ke aplikasi penyemak imbas Android, seperti Google Chrome dan lawati laman web Xiaomi Indonesia (//www.mi.com/id).
  • Di sini anda hanya memilih tab Akaun di bahagian bawah kemudian pilih pilihan Akaun Mi di halaman seterusnya, geng.

  Langkah 6 - Log masuk Akaun Mi dengan Facebook

  • Oleh kerana anda sudah tersambung ke Facebook, anda hanya perlu log masuk dengan pilihan ini tersedia di bahagian Pilihan lebih . Log masuk seperti biasa sehingga dialihkan ke papan pemuka Akaun Mi.

  Langkah 7 - Log masuk Mi Cloud

  • Seterusnya anda menutup semua tab dalam Google Chrome dan kini membuka Mi Cloud tapak (//i.mi.com/) dan ketik Daftar masuk dengan Akaun Mi butang .
  • Ini dapat dilihat bahawa pilihan log masuk Akaun Mi dengan Facebook tidak tersedia seperti pada langkah sebelumnya. Lalu bagaimana untuk mengaksesnya?

  Langkah 8 - Hancurkan Akaun Awan Mi Tanpa PC

  • Dalam langkah ini anda akan memecahkan akaun Mi Cloud anda dengan mudah, geng. Cara membuka tab baru dan kemudian ikuti langkah 5 hingga langkah 6 sehingga anda memasuki papan pemuka Akaun Mi.
  • Sekarang beralih ke tab Mi Cloud dan semua yang anda perlu lakukan adalah ketuk ikon tiga titik pada Google Chrome dan mengaktifkan Laman desktop pilihan . Jadi secara automatik, Mi Cloud akan log masuk dengan akaun Mi, anda tahu.
  • Kemudian anda hanya memilih pilihan Cari peranti yang dipaparkan di halaman Mi Cloud.

  Langkah 9 - Pilih Peranti Mudah Alih Xiaomi

  • Untuk memintas akaun Mi, anda mesti mematikan ciri carian yang dipasang pada telefon bimbit Xiaomi anda. Di sini anda hanya memilih telefon bimbit Xiaomi dalam pilihan di kanan atas.

  Langkah 10 - Matikan Ciri Carian Peranti Xiaomi

  • Kemudian ketik ikon tiga titik di bahagian atas dan pilih Matikan Carian peranti . Munculan akan muncul dan anda hanya memilih OK .
  • Sekiranya langkah-langkah di atas yang anda lakukan mengikut pesanan, di sini anda hanya memulakan semula telefon bimbit Xiaomi anda seperti biasa, geng.

  Langkah 11 - Pastikan Ciri Carian Peranti Dinyahdayakan

  • Untuk memastikan bahawa ciri Cari peranti dinyahaktifkan, anda cukup kembali ke pilihan Akaun Mi dan pilih perkhidmatan Mi Cloud .
  • Dalam pandangan ini, ternyata bahawa status dan Cari Alatan adalah Off, yang bermakna anda telah berjaya dinyahaktifkan peranti Cari terlebih dahulu ciri.

  Langkah 12 - Mula menetapkan semula telefon bimbit Xiaomi

  • Akhirnya, yang harus anda lakukan adalah menetapkan semula telefon bimbit Xiaomi anda yang baru dengan pergi ke Tetapan> Tetapan tambahan> Sandaran & tetapkan semula> Tetapkan semula data kilang dan ketuk pilihan Tetapkan semula telefon di bahagian bawah.
  • Tetapi ingat, sebelum anda melakukan ini, anda harus memastikan anda mempunyai sandaran data penting terlebih dahulu ya, geng.

  Langkah 13 - Hapus & Abaikan Akaun Mi Berjaya!

  • Akibatnya, telefon bimbit Xiaomi anda akan diset semula dan anda harus melakukan tetapan awal seperti membeli telefon bimbit baru.
  • Untuk memeriksa apakah pintasan akaun Mi berjaya, anda hanya perlu membuka semula pilihan Akaun Mi di menu Tetapan. Sekiranya menunjukkan perkara seperti ini, itu bermakna anda berjaya melakukannya, geng!
  • Maka anda hanya perlu mendaftarkan Akaun Mi baru dan mengaktifkan ciri Cari Peranti untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini juga berlaku.

  DISCLAIMER:


  Metode di atas sudah diuji dan berhasil pada perangkat Xiaomi Redmi 4X dengan antarmuka MIUI 11. Cara bypass akun Mi ini juga bisa diterapkan pada HP Xiaomi tipe lainnya.

  Itulah ulasan penuh mengenai cara memintas akaun Mi atau Akaun Mi yang boleh anda lakukan sendiri tanpa perlu pergi ke pusat servis.

  Walaupun anda mengalami kesukaran untuk melakukan ini, jangan ragu untuk bertanya di ruangan komen di bawah. Semoga berjaya dan semoga bermanfaat!

  Baca juga artikel mengenai Xiaomi atau artikel menarik lain dari JalanTikus .

  Artikel Berkaitan