Cara Menetapkan dan Memilih Pemberitahuan yang Muncul di Ponsel Android Anda

Pemberitahuan yang masuk pada telefon pintar Android sangat membantu untuk terus berhubung dengan rakan dan saudara kita. Namun, kadangkala semakin banyak aplikasi dipasang, menjadikan paparan bar notifikasi penuh. Kesannya, j

Pemberitahuan yang masuk pada telefon pintar Android sangat membantu untuk terus berhubung dengan rakan dan saudara kita. Namun, kadangkala semakin banyak aplikasi dipasang, menjadikan paparan bar notifikasi penuh. Kesannya, begitu tidak selesa di mata. Lalu, bagaimana mengatur dan memilih pemberitahuan yang muncul di telefon Android anda?

Aplikasi seperti BBM dan Multi Copy Paste menjadikan bar pemberitahuan kelihatan penuh sebagai tanda berhubung dengan aplikasi. Belum lagi jika pemberitahuan lain muncul dari WhatsApp, Facebook, LINE dan aplikasi lain, ia pasti akan menjadikan bar pemberitahuan lebih tidak selesa dilihat.

BACA JUGA
 • Cara menghilangkan pemberitahuan BBM Group yang menjengkelkan untuk Android
 • Cara Mudah untuk Menunjukkan Pemberitahuan Android yang Dihapus
 • Cara memaparkan pemberitahuan di skrin kunci gaya Lollipop Android

Utamakan Pemberitahuan Penting

Agar tidak terganggu dengan jumlah pemberitahuan yang masuk, ada baiknya Anda mencobanya agar hanya aplikasi penting yang muncul di bar pemberitahuan. Kali ini Jaka akan memberi anda petua supaya anda dapat dengan mudah menetapkan pemberitahuan yang ingin anda lihat.

 1. Pertama sekali, anda mesti memasang aplikasi Snowball - Smart Notifications pada Android anda . Anda boleh memuat turun aplikasi 13 MB di bawah.

  DOWNLOAD Aplikasi Peningkatan Desktop Squanda
 2. Selesai memuat turun, buka aplikasi. Kemudian izinkan ketika aplikasi meminta akses ke Akses Pemberitahuan. Memberi akses bertujuan agar Snowball dapat menggantikan pemberitahuan Android lalai anda.

 3. Selanjutnya, anda boleh menetapkan aplikasi mana yang dimasukkan ke dalam senarai Penting dan yang disenaraikan dalam Tetapan Bola Salji Tersembunyi .

 4. Dengan mengaktifkan bar status Enable Important, anda boleh menyembunyikan pemberitahuan yang tidak termasuk dalam senarai aplikasi penting. Oleh itu, anda tidak akan diganggu lagi oleh pemberitahuan yang tidak penting.

 5. Pemberitahuan yang tidak termasuk dalam senarai tab Penting yang tidak termasuk dalam senarai Tersembunyi akan muncul di bawah pemberitahuan penting. Anda juga boleh memasukkannya ke dalam senarai Penting atau Tersembunyi dengan leret ke sebelah kiri pemberitahuan.

 6. Tidak hanya menyediakan akses untuk mengelola pemberitahuan penting pada Android Anda, Snowball juga menyediakan fitur tambahan dalam bentuk Quick Reply yang memungkinkan Anda membalas pesan masuk tanpa harus membukanya terlebih dahulu.

 7. Selain itu, Snowball juga menjadikan panel Tetapan Pantas lebih menarik dan mempunyai penampilan yang lebih sederhana.

Anda tidak akan lagi terganggu dengan pemberitahuan yang anda rasa tidak penting pada Android anda . Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan