Cara Menambah Baki Steam Wallet Menggunakan Kredit di Codashop untuk 2018 Summer Steam Sale

Jualan Musim Panas Steam 2018 akan berlangsung dari 21 Jun hingga 5 Julai 2018. Bagi anda yang tidak mahu ketinggalan, berikut adalah cara menambah baki Steam Wallet anda menggunakan kredit di Codashop dengan mudah dan cepat.

Setiap tahun, permainan platform terbesar selalu memberikan potongan besar. Salah satunya adalah melalui Steam Summer Sale yang akan menggoda anda untuk membeli permainan yang asli.

Sekarang tidak perlu bersusah payah lagi. Tanpa memerlukan kad debit atau kredit, anda juga dapat menambah baki Steam Wallet anda menggunakan kredit di Codashop. Ingin tahu bagaimana untuk menyelesaikannya? Mari lihat artikel berikut.

BACA JUGA
  • 10 Bahaya Yang Menyakitkan Sekiranya Anda Menggunakan Windows Pirated
  • 5 Sebab Mengapa Orang Menggunakan Perisian dan Kandungan Rompak
  • 5 Permainan ini Bermain Pemain yang Bermain Versi Bajak Laut, Bagaimana ia canggih ?!

Cara Menambah Baki Steam Wallet Menggunakan Kredit melalui Codashop

Codashop telah menjadi salah satu perkhidmatan untuk pemain membeli baucar permainan, seperti Steam, Gemscool, Megaxus, Mobile Legends: Bang Bang, Arena of Valor dan banyak lagi.

Baca Juga: Cara Membeli Diamond Legends Mudah Alih Menggunakan Kredit tanpa Kad Kredit

Tetapi sekarang, Jaka akan memberi tumpuan kepada bagaimana menambah baki Steam Wallet menggunakan kredit di Codashop . Terutama untuk menyambut Steam Summer Sale 2018 yang hanya tinggal beberapa hari lagi.

Langkah 1

Pertama, pastikan anda mempunyai kredit yang mencukupi untuk membeli kod Steam Wallet di Codashop. Kemudian anda hanya pergi ke salah satu aplikasi penyemak imbas dan pergi ke alamat //www.codashop.com/id.

Codashop sendiri menyediakan pelbagai baucar permainan dari pelbagai platform. Di sini anda tinggal di Steam lama yang menggunakan rupiah nominal.

Langkah - 2

Kemudian anda akan dibawa ke halaman Steam Wallet Code - Indonesia . Pilih jumlah nominal kod Steam Wallet dan kaedah pembayaran. Di sini Jaka akan menggunakan baki Rp 12,000, - dengan pembayaran menggunakan kredit Telkomsel.

Langkah - 3

Tatal ke bawah kemudian di lajur Beli! Masukkan alamat e-mel yang akan digunakan untuk menghantar kod Steam. Sekiranya anda sudah mengetuk butang Beli sekarang .

Kemudian anda akan diberi bil yang mesti dibayar menggunakan nombor telefon. Isi bidang Nombor Mudah Alih dan ketik Seterusnya untuk memulakan proses pembayaran.

Langkah - 4

Anda akan mendapat SMS pengesahan secara automatik . Lakukan kaedah mengikut arahan yang diberikan pada SMS. Sekiranya demikian, kredit anda akan ditolak untuk membeli Steam Wallet di Codashop.

Langkah - 5

Akhirnya, kembali ke halaman Codashop di penyemak imbas anda. Kemudian halaman pengesahan akan dibuka dengan kod Steam Wallet yang boleh anda tukarkan untuk mengisi semula baki Steam anda.

Cara Menebus Kod Dompet Steam dengan Mudah

Langkah seterusnya jika anda sudah mendapatkan kod Steam Wallet, sudah tentu anda wajib menebus segera melalui aplikasi Steam atau laman web rasmi. Inilah cara untuk menyelesaikannya!

Pemuat turun & Pemalam Aplikasi Valve Corporation DOWNLOAD

Langkah 1

Untuk menebus kod Steam Wallet, anda hanya perlu pergi ke halaman seterusnya //store.steampowered.com/account/redeemwalletcode. Isi kod yang anda peroleh sebelumnya, klik Teruskan untuk meneruskan proses.

Langkah - 2

Tidak perlu lama, anda akan mendapat halaman pop timbul yang mengandungi pengesahan penambahan Steam Wallet yang berjaya beserta nominal yang dimuat. Kini anda boleh membeli-belah di Steam Summer Sale 2018!

Jadi itulah cara menambah baki Steam Wallet anda menggunakan kredit melalui Codashop dengan mudah dan cepat. Adakah anda mempunyai cadangan mengenai cara menambah yang lebih murah dan lebih mudah? Kongsi bersama di ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai Permainan atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan