SEJUK! Ini adalah 5 aplikasi yang biasa digunakan oleh penggodam

Mungkin identiti kami di pelayan berjaya dicuri dan digunakan untuk fitnah. Melalui artikel ini, berikut adalah aplikasi yang digunakan untuk mengambil maklumat seseorang dan cara mengatasinya.

Akhir-akhir ini dengan masa yang semakin meningkat, semua perkara yang kita mahukan menjadi lebih mudah dan senang dipelajari dan dicari. Bahkan sekarang banyak sekolah, syarikat, dan komuniti yang membuat aplikasi berasaskan dalam talian. Malangnya, terdapat banyak orang yang ingin mengganggu orang lain melalui media komputer yang disebut Cracker (jahat Hacker).

Atas sebab ini, kita mesti berwaspada ketika menggunakan komputer untuk penggunaan harian. Mungkin identiti kami di pelayan berjaya dicuri dan digunakan untuk fitnah. Melalui artikel ini, berikut adalah aplikasi yang digunakan untuk mengambil maklumat seseorang dan cara mengatasinya.

BACA JUGA
  • MESTI TAU! Penggodam 5 Cara Ini Mencuri Data Dari Pengguna Facebook
  • Ini adalah 10 Penggodam Paling Berbahaya di Dunia (Psst ... Ada Penggodam Indonesia)
  • Op, Antivirus Ini Bahkan Membuat Kata Laluan Anda Dengan Mudah Diretas HACKER!

5 Aplikasi Yang Biasa Digunakan oleh Penggodam

1. Menyerang IP

IP Attacking adalah aplikasi yang sangat sering digunakan untuk mengesan alamat IP. Aplikasi ini juga dapat digunakan untuk menerobos sistem komputer orang lain melalui port jaringan yang lemah untuk menyerang. Aplikasi DDOS Attacking IP ini dapat diatasi dengan hanya mengemas kini semua driver perisian di komputer anda. Oleh itu, kemas kini pemacu yang ada di komputer riba, terutamanya pemacu Rangkaian dan Antivirus secara berkala supaya tidak mudah diserang.

2. Sambungan Desktop yang dijauhkan

Remote Desktop / Mstsc adalah aplikasi Utiliti Windows, jadi anda dapat mematikan fitur tersebut jika aplikasi ini tidak diperlukan. Aplikasi Desktop Jauh biasanya digunakan di pejabat untuk menghubungkan 1 PC ke PC lain. Aplikasi ini digunakan setelah berjaya memasuki sistem komputer orang lain. Aplikasi ini dianggap tidak begitu berbahaya, kerana Antivirus kini memiliki perlindungan terhadap berbagai ancaman yang menyebabkan sistem komputer. Intinya adalah, anda harus mengemas kini Antivirus agar tidak mudah digodam.

3. Perisian hasad dari Mesej Gmail

Berhati-hatilah dengan mesej e-mel dari orang yang tidak anda kenali, kerana ada kemungkinan orang tersebut mempunyai rancangan jahat untuk anda. Banyak cracker menggunakan e-mel yang mengandungi kod malware sebagai alat penyebaran virus, perisian hasad atau perisian intip dan kemudian digunakan untuk mencuri data peribadi anda atau memantau komputer anda dari jauh.

4. Program Keretakan

Crack Program adalah program yang boleh diistilahkan sebagai Program Cheat . Jadi program ini dapat menjadikan aplikasi berbayar menjadi percuma. Ramai orang memuat turun program secara percuma, kemudian membuat program menjadi program Pro atau Versi Penuh . Hari ini banyak orang menggunakannya untuk menyebarkan virus dan mencari maklumat peribadi. Sekiranya Antivirus anda mengesan bahawa program ini mengandungi virus, hapus aplikasi ini kemudian matikan sambungan internet dan bersihkan komputer dengan aplikasi CCleaner. Aplikasi Pembersihan & Tweaking Piriform DOWNLOAD Aplikasi Pembersihan & Tweaking Piriform DOWNLOAD

5. Pembalakan Utama

Program ini jarang dijumpai tetapi anda dapat melihatnya di beberapa komputer kafe internet. Program ini digunakan untuk memantau aktiviti kekunci papan kekunci anda. Oleh itu pengendali akan melihat butang apa yang anda taipkan di komputer. TONTON! Kata laluan anda mungkin ditemui semasa memasukkan ID dan Kata Laluan akaun yang anda miliki. Penyelesaiannya adalah dengan memeriksa terlebih dahulu aplikasi apa yang dipasang di kafe internet. Sekiranya terdapat perkara yang mencurigakan, tanyakan kepada pengendali kafe internet terlebih dahulu dan kemudian hapuskannya.

Rangkaian Aplikasi Nir Sofer DOWNLOAD

Artikel Berkaitan