10 Aplikasi Penyemak Imbas Tercepat pada tahun 2020, Internet Tanpa Kelewatan!

Perlukan cadangan aplikasi penyemak imbas terpantas sekarang? Cukup gunakan 10 aplikasi penyemak imbas web terpantas dan terbaik yang boleh anda gunakan sekarang.

Berbicara mengenai aplikasi penyemak imbas, saat ini ada banyak pilihan yang tersedia di gedung aplikasi seperti Google Play Store atau App Store.

Bermula dari penyemak imbas legendaris seperti Google Chrome, Opera, Firefox, hingga aplikasi penyemak imbas lain yang mula dipamerkan seperti Dolphin, Apus, dan banyak lagi.

Tetapi, dari sekian banyak aplikasi penyemak imbas yang ada sekarang, malangnya hanya sebilangan kecil yang menawarkan internet, geng.

Nah, bagi anda yang mencari aplikasi penyemak imbas terpantas, dalam artikel ini Jaka akan memberi anda beberapa cadangan, geng. Ayuh, lihat artikel penuh di bawah!

 • Penyemak Imbas Web Opera Mini
 • Firefox
 • Firefox Lite
 • Pelayar Pembelajaran
 • Aplikasi Penyemak Imbas Tercepat Lain ...
 • Aplikasi penyemak imbas terpantas 2020

  Kelajuan penyemak imbas adalah penting, walaupun sebenarnya ada sejumlah faktor lain yang mempengaruhi kelajuan penyemak imbas, seperti sambungan internet, peranti yang digunakan, dan lokasi ketika mengakses internet.

  Walaupun begitu, kini setiap aplikasi penyemak imbas juga dilengkapi dengan pelbagai ciri yang sangat baik untuk menarik minat anda untuk menggunakannya.

  Ada beberapa dari mereka yang mengemukakan sambungan pantas untuk memuat turun dan memuat naik, ada juga fokus untuk membuat kelajuan ketika melayari sendirian.

  Daripada ingin tahu, berikut adalah beberapa cadangan untuk aplikasi penyemak imbas web terpantas yang mesti anda miliki.

  1. Google Chrome, Aplikasi Penyemak Imbas Paling Popular

  Google Chrome adalah salah satu aplikasi penyemak imbas yang paling popular dan digunakan secara meluas hari ini pada kedua-dua peranti HP dan PC.

  Dinilai sebagai salah satu aplikasi penyemak imbas terpantas, Google Chrome menyediakan pelbagai ciri menarik seperti Penyemakan Imbas Selamat Google, mengakses kandungan yang telah dimuat turun di luar talian , dan banyak lagi.

  Selain itu, aplikasi penyemak imbas ini juga memiliki fitur penghemat data yang diklaim dapat menyimpan data hingga 60% dengan fitur pemampatan teks, gambar, video dan laman web tanpa mengurangi kualitinya, geng.

  MaklumatGoogle Chrome
  Pemaju Google LLC
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (21,545,691)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 5B +
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  Muat turun Aplikasi Google Chrome di sini!

  Apl Penyemak Imbas Google MUAT TURUN

  2. Penyemak Imbas Web Opera Mini

  Penyemak imbas web Opera Mini adalah salah satu aplikasi penyemak imbas terpantas dengan ciri VPN yang juga dilengkapi dengan pelbagai ciri menarik lain, kumpulan itu.

  Opera Mini juga membolehkan pengguna dapat melakukan apa sahaja yang mereka mahukan tanpa membuang paket data kerana selain pantas, penyemak imbas ini juga dapat menyimpan banyak data .

  Beberapa ciri menarik Opera Mini adalah penyekat iklan, penyegerakan peranti, mod malam, dan banyak lagi.

  MaklumatPenyemak imbas web Opera Mini
  Pemaju Opera
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (6.932.137)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 100M +
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  Muat turun Aplikasi Opera Mini di sini!

  Aplikasi Perisian Opera MUAT TURUN

  3. Firefox

  Firefox adalah penyemak imbas cepat, pintar, dan peribadi terbaik yang menawarkan perlindungan privasi yang dipertingkatkan yang menghalang apa-apa daripada menjejaki aktiviti anda dalam penyemak imbas.

  Aplikasi Firefox juga mempunyai paparan visual intuitif dan beberapa ciri berguna seperti akses kekunci pintas, penyekat iklan, pengurus kata laluan, dan banyak lagi.

  Selain itu, aplikasi ini juga memiliki fitur sinkronisasi Firefox pada semua perangkat, baik HP, PC atau tablet, sehingga lebih mudah bagi pengguna yang ingin membuka Firefox pada perangkat lain.

  Firefox boleh menjadi pilihan menarik bagi anda yang masih mempertimbangkan masalah memuat turun aplikasi penyemak imbas yang paling sesuai di telefon bimbit anda.

  MaklumatPenyemak Imbas Firefox
  Pemaju Mozilla
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (3,448,162)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 100M +
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  Muat turun Aplikasi Firefox di sini!

  Aplikasi Penyemak Imbas Organisasi Mozilla MUAT TURUN

  4. Firefox Lite

  Masih dari pembangun yang sama seperti sebelumnya, aplikasi Firefox Lite memberi kebebasan kepada penggunanya untuk melayari internet tanpa perlu risau telefon akan lambat atau terbeban.

  Ini kerana Firefox Lite direka dengan sangat ringan dan mesra walaupun pada telefon bimbit yang murah, tanpa kehilangan ciri penting.

  Dengan penyemak imbas terpantas dan ringan ini, anda masih boleh mendapatkan pelbagai ciri menarik seperti penyemakan imbas peribadi, tangkapan skrin keseluruhan halaman dan banyak lagi.

  MaklumatFirefox Lite
  Pemaju Mozilla
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (72,704)
  Saiz 6.1MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi Fireforx Lite di sini!

  Firefox Lite

  5. Pelayar Pembelajaran

  Sebagai salah satu penyemak imbas 2020 terbaik yang ada sekarang, Apus Browser diklaim sebagai aplikasi penyemak imbas yang kecil, ringan, mudah digunakan, dan kumpulan terpantas.

  Lear Browser itu sendiri dirancang dengan tujuan untuk memanjakan penggunanya dengan menyediakan proses melayari internet yang mudah, cepat dan boleh dipercayai .

  Aplikasi ini juga dilengkapi dengan pelbagai ciri menarik seperti mod penyamaran, mod malam, pemeriksaan keselamatan URL, mod pantas, muat turun pantas dan stabil, mod permainan, dan banyak lagi.

  MaklumatPelayar Pembelajaran
  Pemaju Pasukan Dev Penyemak Imbas APUS
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (289,461)
  Saiz 17MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 4.1

  Muat turun Aplikasi Penyemak Imbas Apus di sini!

  Penyemak imbas aplikasi Apus Group DOWNLOAD

  Aplikasi Penyemak Imbas Tercepat Lain ...

  6. Penyemak Imbas Dolphin

  Penyemak Imbas Dolphin adalah salah satu penyemak imbas android terpantas yang menawarkan penggunanya kadar pemuatan halaman web yang lebih pantas, lebih peribadi, dan lebih selamat.

  Salah satu aplikasi penyemak imbas terbaik juga mempunyai sejumlah ciri andalan menarik seperti pemain flash, AdBlock, Incognito, add-on, Sonar , dan banyak lagi.

  Selain itu, ciri tambahan yang disediakan oleh aplikasi ini juga cukup lengkap dan tentunya percuma, geng.

  MaklumatPenyemak Imbas Dolphin
  Pemaju Penyemak Imbas Dolphin
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (2,531,650)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 50M +
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  Muat turun Aplikasi Penyemak Imbas Dolphine di sini!

  Penyemak Imbas Penyemak Imbas Lumba-Lumba DOWNLOAD

  7. Penyemak imbas Web Puffin

  Penyemak Imbas Web Puffin diklaim sebagai salah satu aplikasi penyemak imbas muat turun terpantas yang sangat pantas dengan memindahkan beban kerja peranti ke pelayan awan.

  Sekiranya anda ragu-ragu tentang keselamatan, aplikasi ini juga memberikan penggunanya perlindungan sistem awan yang disulitkan sehingga anda tidak perlu risau tentang serangan penggodam , geng.

  Selain itu, aplikasi Penyemak Imbas Web Puffin juga menggunakan algoritma buatan sendiri yang dilaporkan dapat menjimatkan lebar jalur data hingga 90% yang anda tahu, geng.

  MaklumatPenyemak imbas Web Puffin
  Pemaju CloudMosa, Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (667,561)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 50M +
  Android Minimum 4.1

  Muat turun Aplikasi Penyemak Imbas Puffin di sini!

  Apl Penyemak Imbas CloudMosa Inc. MUAT TURUN

  8. Penyemak Imbas UC

  Siapa, siapa yang tidak mengetahui aplikasi penyemak imbas yang satu ini? UC Browser adalah salah satu penyemak imbas Android terpantas yang ada sekarang kerana pelbagai ciri dan kelebihan yang ditawarkannya.

  Salah satu kelebihan yang menarik banyak pengguna adalah muat turun dan pemampatan data yang sangat pantas yang dapat menjimatkan kuota internet anda, geng.

  Selain itu, aplikasi penyemak imbas ini juga dilengkapi dengan sejumlah ciri seperti AdBlock, kawalan video dengan gerakan, mod malam, dan banyak lagi ciri menarik lainnya.

  MaklumatPenyemak imbas UC
  Pemaju UCWeb Singapore Pte. Ltd.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.8 (21,516,191)
  Saiz Bervariasi mengikut peranti
  Pasang 500M +
  Android Minimum 4.0

  Muat turun Aplikasi Penyemak Imbas UC di sini!

  Aplikasi Penyemak Imbas UCWeb Inc. MUAT TURUN

  9. Penyemak Imbas CM

  Dibangunkan oleh pemaju CM Master LLC, Penyemak Imbas CM adalah aplikasi penyemak imbas Android terpantas yang juga ringan, selamat, dan pastinya menyediakan penyemakan imbas web berkelajuan tinggi.

  Menariknya, aplikasi penyemak imbas ini juga mempunyai fitur pencegahan aplikasi berbahaya yang dapat memberikan peringatan kepada pengguna ketika laman web dianggap berbahaya dan mengandung penipuan.

  Di samping itu, ciri muat turun pintar juga membolehkan aplikasi ini mengesan video yang boleh anda muat turun secara automatik dari laman web, kumpulan itu. Ciri ini tentunya sangat sesuai untuk anda yang gemar memuat turun video.

  MaklumatPenyemak imbas CM
  Pemaju CM Master LLC
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.4 (2,374,347)
  Saiz 51MB
  Pasang 50M +
  Android Minimum 4.0

  Muat turun Aplikasi Penyemak Imbas CM di sini!

  Cheetah Mobile Inc. Penyemak Imbas MUAT TURUN

  10. Penyemak Imbas Nox

  Nox Browser adalah cadangan terakhir dari aplikasi penyemak imbas terpantas yang boleh menjadi pilihan untuk anda muat turun, geng.

  Dilengkapi dengan pelbagai ciri tab, perlindungan data tahap tinggi, pengurusan muat turun, penyemakan imbas luar talian, hingga mod penyamaran, aplikasi Nox Browser dapat memberikan pengalaman melayari pengguna dengan pantas dan selamat.

  Sebagai tambahan kepada ciri-ciri ini, aplikasi Nox Browser juga mempunyai reka bentuk yang elegan dan kesan visual yang menawan yang merosakkan mata penggunanya.

  MaklumatPenyemak Imbas Nox
  Pemaju Nox Ltd.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (29,422)
  Saiz 16MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi Penyemak Imbas Nox di sini!

  Penyemak Imbas NOX

  Itulah sepuluh aplikasi penyemak imbas terpantas dan terbaik pada tahun 2020 yang boleh menjadi pilihan untuk anda muat turun sekarang, geng.

  Walaupun sambungan internet tetap menjadi faktor utama yang menentukan proses memuat turun atau memuatkan proses cepat atau lambat, tetapi dengan bantuan aplikasi penyemak imbas terpantas sekurang-kurangnya aktiviti melayari dapat menjadi lebih cepat.

  Semoga maklumat yang dikongsi Jaka kali ini dapat bermanfaat untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi Penyemak Imbas Terpantas atau artikel menarik lain dari Shelda Audita

  Artikel Berkaitan