Cara mencari gambar yang sama di mana-mana aplikasi di Android

Ini adalah cara mencari gambar yang sama pada telefon pintar Android, berguna bagi anda yang ingin mencari gambar dengan visual yang serupa atau gambar yang sama tetapi dengan resolusi yang lebih tinggi.

Menganggap Android dibuat oleh syarikat carian gergasi Google. Agak aneh bahawa sistem operasi mudah alih tidak disatukan dengan sistem carian gambar yang mendalam.

Ya, anda boleh bergantung pada penyemak imbas Chrome untuk mencari gambar yang berkaitan atau serupa dengan menekan gambar. Tetapi ia tidak berfungsi dalam aplikasi lain.

Fungsi carian gambar yang dipautkan itu sendiri berguna untuk anda yang ingin mencari gambar dengan visual yang serupa. Atau mungkin bagi anda yang mahukan gambar yang sama tetapi dengan resolusi yang lebih tinggi daripada foto yang anda ada.

Jaka ada jalan penyelesaian, ingin tahu bagaimana? Inilah cara mencari gambar yang sama di Android.

BACA JUGA
  • Masih Perlu Memasang Custom ROM pada Android?
  • 10 Telefon Pintar Android Terkini Februari 2017

Cara Mencari Gambar yang Sama di Android

Muat turun Aplikasi Cari Imej

Dilaporkan dari Gadget Hacks, seorang pengembang bernama Qixingchen telah membuat aplikasi yang sangat berguna untuk mencari gambar yang berkaitan yang disebut Image Search .

Aplikasi ini menghadirkan ciri Google Images ke telefon pintar anda, memungkinkan untuk mencari gambar yang berkaitan atau serupa dengan mudah dalam aplikasi apa pun.

LIHAT ARTIKEL

Cara menggunakan aplikasi Carian Imej

  • Muat turun dan pasang aplikasi Carian Gambar pertama di Google Play Store.
  • Buka aplikasi, anda boleh menyesuaikan tetapannya.
  • Sekarang, yang harus anda lakukan adalah mematikan tetapan "Buka tetapan sebelum memuat naik", sehingga anda dapat melakukan pencarian gambar dengan lebih cepat.

Selesai, sekarang anda boleh mencari gambar yang berkaitan dengan aplikasi apa pun. Anda melakukannya dengan menggunakan menu kongsi, kemudian pilih "Carian Imej". Tunggu beberapa saat, hasilnya akan keluar. Anda boleh memilih gambar dengan resolusi yang lebih tinggi atau mencari gambar yang serupa secara visual.

Semoga berjaya, kongsi pendapat anda! Baca juga artikel mengenai aplikasi atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan