6 Permainan Rahsia Google, Pernahkah Anda Bermain?

Sebagai gergasi mesin pencari di Internet, nampaknya Google juga mempunyai permainan tersembunyi yang boleh anda mainkan semasa melayari. Adakah anda ingin tahu apa itu permainan tersembunyi Google?

Selain dikenali sebagai pemilik enjin carian terbesar, Google yang berada di bawah syarikat Alphabet terkenal kerana membawa banyak inovasi baru. Malah sistem operasi Android yang dibeli oleh Google , berjaya menjadi platform telefon pintar terbesar yang banyak digunakan di dunia.

Tetapi adakah anda tahu bahawa Google juga mempunyai permainan? Ya, permainan yang dibuat oleh Google ini masih tersembunyi, jadi tidak semua orang tahu!

BACA JUGA
  • Kejutan! Anda Boleh Main Solitaire dan Tic Tac Toe di Carian Google
  • Fasih Cari Google dalam Bahasa Indonesia, Boleh Diundang untuk Berbual!
  • 10 Produk Google Hebat yang Ramai Orang Tidak Tahu

Permainan Tersembunyi Google

Permainan dibuat untuk mengusir sepanjang masa apabila anda bebas. Menyedari ini, sebagai gergasi mesin pencari dan juga pemilik penyemak imbas Chrome yang terkenal, Google ternyata menyediakan permainan tersembunyi yang boleh anda mainkan dengan kata kunci rahsia. Berikut adalah permainan tersembunyi di Google :

1. Lompat T-Rex

Untuk pengguna Google Chrome, pernahkah anda ketika sibuk melayari tetapi tiba-tiba sambungan internet terputus? Agar tidak kecewa ketika Internet pengguna terputus, Google sedang menyiapkan permainan rahsia dalam bentuk T-Rex . Dengan membawa grafik monokrom, Anda ditugaskan untuk mengatasi rintangan untuk halangan yang ada dengan menekan Space Bar pada papan kekunci. Sambil menunggu internet anda dihidupkan lagi, cubalah mencetak skor tertinggi dalam permainan Google ini.

Penyemak Imbas Apl Google Inc. MUAT TURUN

2. Pacman

Bagi peminat permainan klasik, Pacman pastinya tidak asing lagi . Pacman pertama kali diperkenalkan pada tahun 1980 oleh Namco dan diterbitkan oleh Midway . Sejak itu permainan ini menjadi terkenal kerana permainannya yang menarik dan ketagihan.

Nah, bagi anda pecinta Pacman , cuba ketik kata kunci "Pacman" di Google, maka coretan Pacman akan muncul. Sekiranya diklik, coretan ini akan berubah menjadi pop-up yang membawa anda ke permainan Pacman. Google mencipta permainan ini pada tahun 2010 sebagai perayaan 30 tahun permainan klasik.

3. Zerg Rush

Cuba cari kata kunci "Zerg Rush" di Google, maka kejutan akan datang kepada anda. Anda akan terharu dengan jumlah huruf "O" yang siap untuk memaparkan paparan hasil carian Google anda. Walaupun tidak dapat dihentikan, tetapi Anda dapat berlumba untuk menembak huruf O yang datang untuk mendapat skor tertinggi, kemudian bagikan ke Google Plus. Sudahkah anda mencubanya?

4. Tic Tac Toe

Tic Tac Toe adalah permainan bersilang bulat di papan 3x3. Tugas anda dalam permainan Tic Tac Toe adalah berlumba terlebih dahulu untuk mendapatkan 3 kotak selaras. Nah, Google baru-baru ini mengeluarkan permainan Tic Tac Toe di enjin cariannya. Cukup ketik kata kunci "Tic Tac Toe" , maka papan 3x3 untuk memainkan Tic Tac Toe akan muncul. Anda boleh memainkannya dengan rakan atau komputer.

5. Solitaire

Seiring dengan pengenalan permainan tersembunyi Tic Tac Toe di Google, Google juga memperkenalkan permainan Classic Solitaire yang dapat dimainkan di mesin pencari. Cukup ketik kata kunci "Solitaire" di Google, kemudian teks Ketuk untuk Main akan muncul , setelah diklik, paparan Solitaire akan memenuhi layar telefon pintar Android anda.

6. Easter Egg Android

Selain menggunakan kata kunci khas dalam carian Google, nampaknya Google juga mempunyai permainan khas yang dilengkapi pada telefon pintar Android. Permainan ini adalah permainan seperti Flappy Bird yang tersembunyi. Baik itu Android Kitkat hingga Android Marshmallow, Anda dapat mengakses permainan Android telur Paskah dengan menekan 3 kali dengan cepat di Versi Android di menu Tetapan - Tentang .

Setelah logo versi Android muncul (dalam hal ini Android M), klik dan tahan sebentar. Taraaaa, hadir permainan seperti Flappy Bird sesuai dengan versi Android anda.

Permainan Arked DOTGEARS DOWNLOAD

Nah, ada 6 permainan tersembunyi milik Google yang boleh anda mainkan untuk mengisi masa lapang semasa melayari. Walaupun anda tidak tersambung ke Internet, anda boleh bermain permainan Google. Mari cuba semuanya!

Artikel Berkaitan