Lebih dalam daripada Web Dalam, 8 Misteri Internet Paling Mengerikan dalam Sejarah

Di internet, tidak ada yang tahu mengenainya. Dicipta untuk menjadi tempat aktiviti yang dilakukan dari jarak jauh, internet tidak bebas dari pantang larang

Di internet , tidak ada yang tahu mengenainya. Dicipta untuk menjadi tempat aktiviti yang dilakukan dari jarak jauh, internet tidak bebas dari pantang larang.

Beberapa misteri internet membuat banyak orang menjadi penasaran dan mencari jawapan. Jaka telah mengumpulkan 8 Misteri Internet Paling Menakutkan yang Pernah . Lihat ulasan di bawah.

BACA JUGA
  • 7 Misteri di langit yang belum dapat diselesaikan hingga kini
  • Terungkap, Inilah Misteri 1337 Berasal dari Hacker Legend!
  • RAHSIA! 12 Pemain Permainan Misteri Tahap Tidak Tahu (Bahagian 2)

8 misteri internet paling menakutkan yang pernah ada

1. Video Doktor Wabak

Ia terdiri daripada seseorang yang memakai topeng pelindung yang melakukan serangkaian aktiviti aneh di bangunan yang bobrok. Tajuk video tidak kurang membingungkan, berbunyi, 01101101 01110101 01100101 01110010 01110100 01100101 ' , atau setelah diterjemahkan dari nombor binari ke dalam teks, ' Muerte ' yang bermaksud, kematian dalam bahasa Sepanyol .

Saya tidak tahu, apa tujuan kandungan video itu, semuanya meninggalkan kesan menakutkan dan misteri . Malah 'detektif internet amatur' yang muncul di ruangan komen tidak mendapat makna sebenarnya. Adakah ini hanya lelucon Halloween ? Pemasaran viral? Atau adakah video pengganas? Yang pasti ialah sehingga kini ia tidak pernah terungkap.

2. Cicada 3301

Gambar sederhana muncul di internet di seluruh dunia pada 4 Januari 2012 , dengan perkataan yang berbunyi,

'Helo. Kami mencari individu yang sangat pintar. Untuk mencarinya, kami telah membuat ujian. Terdapat mesej tersembunyi dalam gambar ini. Cari, dan ini akan membawa anda ke jalan mencari kami. Kami berharap dapat bertemu dengan beberapa orang yang berjaya menyelesaikannya. Semoga berjaya. '

Gambar itu juga ditandai dengan angka '3301' , yang ketika dipasangkan dengan gambar teka-teki dalam bentuk kriket , memberikannya nama, Cicada 3301 .

Sejak itu, Cicada terus muncul setiap tahun. Salah satu orang yang berjaya menyelesaikannya, bercakap dengan Fast Company pada tahun 2014 , mengenai akses ke laman web darknet , dan membawanya untuk mengembangkan sesuatu yang disebut, Cicada Anonymous Key Escrow System atau disingkat sebagai Kek . Tetapi Cicada akhirnya hilang sejak 2015 . Sehingga kini tidak ada yang mengetahui atau menerangkan keseluruhannya.

3. A858

A858 adalah singkatan yang diberikan kepada A858DE45F56D9BC9 , kedua-dua nama pengguna Reddit dan tajuk subreddit yang misterius. Sejak 2011 , Redditor telah mengirim serangkaian mesej aneh, dipercayai teka-teki kod seperti Cicada 3301 .

Ini juga menarik perhatian masyarakat, mulai dari pakar komputer hingga orang biasa, berjuang untuk memecahkan semua kod yang ada. Sehingga akhirnya, sedikit demi sedikit, hasilnya hanya diketahui dalam bentuk kata-kata mudah seperti 'terima kasih' . Bukankah itu pelik? Yang membingungkan ialah siapa yang berada di sebalik semua ini? Apa tujuan dan tujuannya, sebenarnya belum terungkap hingga kini.

4. Pemutar Web Saluran YouTube Torso

2013 , selama tujuh bulan terakhir , satu saluran YouTube bernama Webdriver Torso telah memuat naik rata-rata satu video setiap 20 saat . Setiap video sama persis, berdurasi 10 saat , mereka hanya mengandungi animasi segi empat merah dan biru, disertai dengan serangkaian nada. Kedudukan, ukuran bentuk, tajuk video, dan nada semuanya kelihatan sangat rawak.

Sebanyak 77,000 atau lebih video telah dimuat naik. Ini juga menarik perhatian netizen, dan mereka mula meneka apa tujuan di sebalik semua ini. Ada yang curiga dengan projek pemerintah rahsia , penggodam, mafia, malah makhluk asing . Namun, setelah mendapat kesan yang mendalam dan misterius, saluran tersebut didedahkan oleh YouTube dan Google adalah kaedah pengujian video. Sekarang, jika anda menulis 'torso webdriver' di medan carian Google atau YouTube, logo akan berubah menjadi video tersebut.

5. Markovian Parallax Denigrate

Kembali pada tahun 1996 , di mana terdapat salah satu misteri internet tertua dan legenda. Pada masa itu komuniti pengguna Usenet dibanjiri spam dengan tumpukan mesej aneh di bawah tajuk Markovian Parallax Denigrate .

Kandungan mesej berbunyi seperti berikut, jitterbugging McKinley Abe break Newtonian inferring caw update Cohen air bekerjasama rue sportswriting rococo invocate tousle shadflower Debby Stirling pathogenesis escritoire novitious novo ITT yang paling pengetua Dwight Hertzog berbeza titik persaingan loket McKinightic Webb fail impomptu pewarisan pewarisan kohesi penyejukan morfin inland inland inland namebook yearbook hark '

Dalam arkib Usenet Google , hanya satu mesej yang tersisa dengan tajuk yang serupa. Dan nama alamat e-mel pengirim mesej ditulis sebagai Susan Lindauer . Dia dikenal pasti sebagai bekas wartawan yang ditangkap pada tahun 2004 setelah didakwa berkhidmat sebagai ejen kerajaan Saddam Hussein . Sejak itu dia menjadi pembekal pelbagai teori konspirasi, begitu juga peristiwa bersejarah 9/11 .

Tidak lama setelah hubungan Lindauer dengan semua ini digali pada tahun 2016 , halaman Wikipedia yang menyatakan bahawa ini telah hilang . Hingga kini perkara itu menjadi misteri, adakah benar semua ini ada kaitannya dengan golongan elit dunia atau sekadar gurauan?

6. E-mel The Deadman

Seorang lelaki bernama Tim Hart mendakwa bahawa pada bulan November 2011 , dia menerima e-mel dari rakan baiknya Jack Froese , yang mengatakan, Adakah anda mendengar saya? Saya di rumah anda membersihkan loteng anda! ' Subjek e-mel ini berbunyi, 'Saya sedang menonton' . Apa yang kelihatan seperti gurauan di antara rakan-rakan, menjadi sangat menakutkan dengan menambahkan satu perincian sederhana, Jack Froese sudah mati pada saat e-mel ini dihantar.

Ramai orang mengatakan bahawa itu adalah jenaka yang tidak lucu. Namun, Tim Hart menegaskan bahawa ini tidak benar ketika dia mendakwa bahawa kali terakhir dia berkomunikasi dengan Jack sedang membersihkan loteng sambil bergurau. Tim mengatakan bahawa dia tidak pernah memberitahu sesiapa mengenai perkara ini. Seiring dengan ini, keluarga Jack Froese menyatakan bahawa tidak ada yang mempunyai akses ke akaun e-mel selain Jack sendiri.

7. Eht-Namuh Mengeja Manusia

Laman web ini, 973-eht-namuh-973.com , benar-benar mengelirukan sesiapa sahaja yang mengunjunginya. Bermula dengan perkataan 'A Maze' diikuti dengan perkataan 'abracadabra' beberapa kali disusun menjadi segitiga.

Sekiranya kita menekan perkataan 'A Maze' ia akan membawa kepada tiga simbol animasi. Ketiga-tiga halaman paparan dengan mesej yang agak aneh. Kesemuanya dipetik dari Alkitab , beberapa rujukan rohani dan agama lain, dan sekumpulan angka, yang diyakini berusaha menyiratkan sesuatu. David Denison , seorang seniman dari England dikenali sebagai pembuatnya. Namun, tidak ada yang tahu motif di sebalik pembuatan laman web ini.

8. Laman web Mariana

Sekiranya anda berpendapat bahawa web dalam cukup mendalam dari luasnya internet, anda harus berfikir semula. Dilaporkan bahawa ada bahagian yang jauh lebih dalam, yang disebut 'Mariana's Web' . Bahagian web ini mendapat namanya dari Mariana Trench , parit lautan terdalam di dunia.

Dianggap bahawa Mariana's Web adalah tempat apa sahaja yang anda cari mesti ada dan dipercayai menyimpan semua perkara paling rahsia dari manusia . Sebenarnya, disebutkan bahawa ada lokasi kota Atlantis yang hilang. Namun, telah dinyatakan bahawa untuk mengakses Web Mariana, seseorang mesti menggunakan Derivasi Polimerik Falcighol . Ini adalah sejenis fungsi matematik yang bergantung pada keberadaan komputer kuantum , tetapi tidak ada komputer kuantum yang diketahui di dunia.

Itulah 8 Misteri Internet Paling Menakutkan yang Pernah . Mana yang paling menarik perhatian anda? Tuliskan di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan