Kawaiii !! 5 Permainan RPG Android Jepun Terkini

Dari IOS, Android, hingga PC atau peranti konsol, Jepun telah berjaya melancarkan permainan RPG yang dinikmati secara meluas. Seperti Final Fantasy, yang berjaya pada peranti konsol, dan baru-baru ini mula meneroka peranti Android

Japan Role Playing Game atau JRPG adalah permainan RPG yang berasal dari Jepun. Dengan meningkatkan jalan cerita anime dan naratif khas, kejayaan menjadikan Jepun pencipta permainan RPG terbaik .

Dari IOS, Android, hingga PC atau peranti konsol, Jepun telah berjaya melancarkan permainan RPG yang dinikmati secara meluas. Seperti Final Fantasy, yang berjaya pada peranti konsol, dan baru-baru ini mula meneroka peranti Android. Tetapi bukan hanya Final Fantasy, masih terdapat banyak permainan Android JRPG terbaik lainnya .

BACA JUGA
  • 5 Permainan RPG Jepun Terbaik di Android yang Perlu Anda Cuba
  • 7 Permainan Ini Mengaku sebagai Permainan RPG Terbaik Sepanjang Masa, Adakah Anda Setuju?
  • Tanpa PC, PS, Mod! Inilah Cara Bermain Final Fantasy 13 di Android

5 Permainan RPG Android Jepun Terkini

1. Kawaii Strike: Cute to Bill

Dilancarkan oleh salah satu pengeluar permainan terbaik, Android Elex, yang kualitinya tidak diragukan lagi menjadikan Kawaii Strike dengan cepat mendapat namanya di kalangan pemain. Lebih-lebih lagi, permainan ini menimbulkan watak kawaii dan jalan cerita yang unik berjaya menyihir mata pemain untuk memainkannya.

2. Raja Raid

Diterbitkan oleh Vespa Inc. untuk peranti Android, permainan ini akan memberi anda pengalaman permainan JPRG baru dan unik. Tingkatkan pertempuran antara pahlawan, dan anda mungkin memilih pahlawan dan memulakan pertempuran yang menarik.

3. Final Fantasy Brave Exvius

Menyambung kejayaannya, Square Enix melancarkan semula siri Final Fantasy kali ini untuk peranti Android. Final Fantasy Brave Exvius, mengambil watak dan grafik dari siri klasiknya, membuat Square Enix berjaya menjadikan versi Final Fantasy Rebuild klasik untuk Android.

4. Waktu malam

Mengambil jalan cerita sebagai kuda dalam menyampaikan barangan sukar dan berbahaya. Dengan grafik sederhana dan nuansa kartun yang menarik, anda pasti tidak akan bosan bermain permainan yang satu ini.

5. Kisah Sinar

Menambah semula siri lama dari Tales, Bandai Namco mengeluarkannya semula untuk peranti Android. Masih memaparkan kisah Ix dan Millena, anda akan memulakan pengembaraan baru yang menarik. Grafik 3D dan kawalan yang mudah tentu akan membuatkan anda ketagih bermain permainan ini.

Terdapat juga banyak permainan JRPG Android terbaik dan terbaru, bukan ? Adakah anda berminat untuk mencubanya? jangan lupa untuk meninggalkan tanda anda di ruangan komen, ok?

Artikel Berkaitan