13 Watak Anime Cantik yang Ternyata Lelaki, Memikat dengan Cantik!

Tidak semua wanita cantik, geng! Buktinya, 13 watak anime lelaki ini boleh kelihatan cantik, malah mengalahkan kecantikan waif anda!

Salah satu perkara yang menjadikan seseorang seperti anime adalah watak wanita yang cantik. Tidak buruk, geng, untuk menyegarkan minda.

Malangnya, bukan semua yang cantik adalah gadis, geng! Banyak watak anime lelaki dibuat begitu cantik sehingga banyak yang menganggap dia watak wanita!

Daripada anda terperangkap dan sudah menjadikan watak itu sebagai waif anda, Jaka akan memberi anda senarai watak anime lelaki yang kelihatan seperti kanak-kanak perempuan , awas perangkap!

 • Akito / Agito / Lind Wanijima (Air Gear)
 • Nagisa Shiota (Kelas Pembunuhan)
 • Watak Anime Lain. . .
 • 13 Watak Anime Budak Yang Ternyata Gadis

  Mungkin anda terkejut, mengapa terdapat begitu banyak watak anime lelaki yang kelihatan seperti gadis. Ada beberapa sebab, geng!

  Pertama, kerana memang ada pasaran. Terdapat penikmat anime yang suka kanak-kanak lelaki yang comel dan cantik, malah berpakaian seperti wanita.

  Selain itu, crossdressing di Jepun tidaklah biasa. Banyak pemain cosplay melakukan itu (dan memperbodohkan banyak orang juga).

  Jadi, siapa watak anime lelaki seperti itu?

  1. Kurapika (Pemburu X Pemburu)

  Sumber foto: Fanpop ID

  Watak pertama adalah Kurapika dari anime aksi popular Hunter X Hunter . Jika dibandingkan dengan watak lain dalam senarai ini, Kurapika mungkin kelihatan paling maskulin.

  Walaupun begitu, sebenarnya banyak yang tertipu dan menyangka Kurapika adalah seorang wanita dengan rambut berambut pendek yang dia miliki.

  Di Indonesia, Kurapika dijuluki oleh wanita sehingga kesalahpahaman ini semakin diperburuk.

  2. Akito / Agito / Lind Wanijima (Air Gear)

  Sumber gambar: Fanpop

  Watak ini dari anime Air Gear mempunyai tiga keperibadian dalam satu badan, geng! Akito , Agito , dan Lind mempunyai badan yang sama.

  Walau bagaimanapun, yang kelihatan seperti wanita adalah versi Akitonya, di mana yang satu ini mempunyai ciri-ciri mata kanannya tertutup.

  Dengan rambut biru pendeknya, Akito mempunyai keperibadian yang comel dan ceria, 180 darjah berbeza dengan keperibadian Agito dan Lind.

  3. Nagisa Shiota (Kelas Pembunuhan)

  Sumber foto: YouTube

  Watak anime seterusnya adalah Nagisa Shiota dari anime Ansatsu Kyoshitsu . Dia adalah watak utama lelaki dengan rambut biru dan badan mungil.

  Kerana kelucuannya, dia sering menjadi mangsa kebodohan rakan sekelasnya dengan berpakaian untuk menjadi wanita.

  Walaupun kelihatan lemah dan selalu tenang, Nagisa mempunyai bakat untuk menjadi pembunuh rahsia, anda tahu, geng.

  Watak Anime Lain. . .

  4. Saika Totsuka (Yahari Ore no Seshun Love Comedy wa Machigatteiru)

  Sumber foto: YouTube

  Watak seterusnya yang sering membuat orang salah faham adalah Saika Totsuka dari anime Yahari Ore no Seshun Love Comedy wa Machigatteiru .

  Walaupun dia watak lelaki, dia mempunyai penampilan feminin dan keperibadian yang lembut. Lebih-lebih lagi, dia mempunyai rambut berwarna perak dan mata biru.

  Ini menjadikan watak lelaki utama anime ini, Hachiman, sering lupa bahawa Saika adalah lelaki.

  5. Kojuro Shuri (Masamune-kun Tanpa Dendam)

  Sumber foto: Reddit

  Kojuro Shuri adalah watak lelaki feminin lain dari anime Masamune-kun no Revenge .

  Dia memakai jepit rambut di hujung poni, bahkan mengikat rambut coklat muda. Sekiranya diperiksa dengan teliti, dia mempunyai mata merah jambu.

  Walaupun begitu, Kojuro terkenal sebagai rakan yang mengambil berat tentang rakannya, walaupun kemampuan akademiknya sedikit mementingkan.

  6. Hideyoshi Kinoshita (Baka Untuk Uji)

  Sumber gambar: Forum AS Blockland

  Selalunya dianggap sebagai salah satu anime komedi paling lucu, Baka to Test mempunyai watak bernama Hideyoshi Kinoshita .

  Dia mempunyai saudara perempuan bernama Yuuko yang pada pandangan pertama sukar dibezakan.

  Inilah yang menyebabkan ramai rakan sekolahnya berpendapat bahawa Hideyoshi adalah seorang wanita. Sebenarnya, dia selalu memakai seluar di sekolah.

  7. Haku (Naruto)

  Sumber foto: Narutopedia - Fandom

  Sekiranya ini Jaka pasti ramai di antara anda telah ditipu secara terang-terangan. Tahu watak Haku pemilik kuasa ais dalam Naruto anime , bukan?

  Haku dianggap sebagai wanita. Sebenarnya, watak yang dekat dengan Zabuza adalah lelaki sejati, geng!

  Memang, banyak yang tertipu kerana Haku menggunting rambutnya. Selain itu, Haku mempunyai bulu mata yang melengkung dan terdengar seperti wanita.

  8. Andromeda Shun (Saint Seiya)

  Sumber gambar: Stesen Jepun

  Siapa yang menyaksikan Saint Seiya semasa kecil ? Pasti ada di antara kamu yang jatuh cinta dengan Andromeda Shun .

  Perwatakan ini kelihatan sangat manis dengan rambut berwarna panjang dan mata biru. Bentuk badan langsing seperti wanita.

  Hanya itu, Jaka mesti merosakkan kebahagiaan masa kecil anda kerana sebenarnya watak ini adalah lelaki!

  Kini, Saint Seiya ada di Netflix dan Andromeda menukar jantina menjadi wanita. Ini membuatkan ramai peminat membantah.

  9. Asuramaru (Owari no Seraph)

  Sumber foto: Owari no Seraph Wiki - Fandom

  Beberapa anime mempunyai watak berbentuk syaitan yang tentunya dilukis dalam bentuk yang menggemaskan.

  Contohnya ialah Asuramaru dari anime Owari no Seraph . Dalam anime dan manga, dia termasuk dalam setan kepemilikan peringkat tinggi.

  Dia mempunyai rambut ungu gelap yang panjang dengan pakaian yang sangat feminin. Sebenarnya, dia adalah lelaki!

  10. Aoi Hyoudou (Kaichou wa Pembantu Sama!)

  Sumber gambar: Twitter

  Seterusnya adalah Aoi Hyoudou dari anime Kaichou wa Maid-Sama! . Walaupun dia lelaki, dia terkenal sebagai idola bersih yang comel.

  Sebabnya, dia suka berpakaian untuk menjadi wanita dengan menggunakan rambut palsu berwarna kuning. Dia juga lebih suka berpakaian menggunakan pakaian wanita.

  Pada mulanya, dia ingin mengusik watak lelaki utama dari anime ini, Takumi. Malangnya, Takumi tahu bahawa sebenarnya Aoi adalah lelaki.

  11. Hime Arikawa (Himegoto)

  Sumber gambar: Disqus

  Wajahnya comel dan comel, rambut merah jambu diikat ke belakang, bulu matanya melengkung, menjadikan sesiapa yang melihat watak ini akan menganggapnya wanita.

  Sebenarnya, Hime Arikawa dari anime Himegoto adalah lelaki, geng! Kerana dia berhutang, dia harus meminta dewan pelajar untuk membantu membayarnya.

  Sebaliknya, dia mesti menjadi hamba mereka dan mesti berpakaian wanita. Pada mulanya dia merasa tidak selesa, tetapi lama kelamaan dia dapat menikmati peranannya.

  12. Luka Urushibara (Steins; Gate)

  Sumber gambar: Pinterest

  Dilihat dari sudut mana pun, watak Luka Urushibara dari anime Steins; Pintu satu ini jelas dilihat sebagai seorang wanita.

  Masalahnya, dia adalah lelaki yang benar-benar feminin. Penampilannya telah menipu banyak lelaki, baik di anime maupun di dunia nyata.

  Sebenarnya, dia sangat gemar memakai pakaian wanita. Salah satu watak dalam anime ini pernah mengatakan bahawa Luka lebih feminin daripada semua wanita yang pernah ada.

  13. Mata Ikan (Sailor Moon)

  Sumber gambar: Pinterest

  Watak terakhir dalam senarai ini adalah Fish Eye dari anime legendaris Sailor Moon . Dia adalah ahli Dead Moon Circus.

  Pada pandangan pertama, dia kelihatan seperti Bulma dari anime Dragon Ball, hanya rambutnya yang biru yang kelihatan sangat panjang.

  Sebenarnya, dia adalah ikan yang diberi bentuk manusia oleh Zirconia. Dia sering berusaha untuk memikat lelaki, kemudian mengungkapkan identiti sebenarnya sebagai lelaki.

  Apa khabar, geng? Berapa banyak watak yang telah menipu diri sendiri? Oleh itu, berhati-hatilah ketika melihat watak anime. Cari maklumat terlebih dahulu, sama ada dia lelaki atau perempuan!

  Baca juga artikel mengenai Anime atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan