Cara Menetapkan VPN untuk PC atau Laptop, Anti Blocking Dijamin!

Kesal kerana tidak dapat mengakses laman web kegemaran kerana Kerajaan menyekatnya? Berehatlah, inilah cara untuk menyiapkan VPN untuk PC atau Laptop anda!

Bagaimana perasaan anda ketika ingin mengunjungi laman web tertentu dan ternyata disekat? Ia pasti menjengkelkan, bukan?

Masalah ini timbul sejak Pemerintah menetapkan kebijakan Internet Positif pada semua penyedia rangkaian internet di Indonesia. Pelbagai laman web tidak dapat diakses kerana pencegahan pusat.

Atas sebab ini, VPN kini merupakan salah satu cara yang paling dicari dan digunakan oleh pengguna internet.

 • Gunakan Sambungan Penyemak Imbas pada PC atau Komputer riba
 • Gunakan Aplikasi VPN dengan Bertanggungjawab
 • Cara menyediakan VPN untuk PC atau Laptop

  Penggunaan VPN yang semakin berleluasa didasarkan pada keinginan pengguna internet untuk mengakses laman web yang disekat.

  Melalui serangkaian langkah dan trik tertentu, laman web yang pada awalnya disekat dapat dibuka dan dapat diakses dengan bebas berkat VPN.

  Nah, bagaimana cara menyediakan VPN untuk PC atau Laptop yang mana yang paling mudah dan rumit? Tenang, lihat ulasan Jaka berikut!

  Menggunakan Aplikasi VPN di PC atau Laptop

  Sekiranya anda terbiasa dengan aplikasi VPN terbaik di Android , ternyata anda juga dapat menggunakannya di PC atau Laptop anda, anda tahu!

  Terdapat beberapa aplikasi VPN PC atau Laptop terbaik yang boleh anda gunakan. Kali ini, Jaka akan menyediakan panduan mengenai cara untuk menyediakan VPN pada PC atau komputer riba anda menggunakan aplikasi Hide.me itu . Ingin tahu? Ini caranya!

  Langkah - 1 : Muat turun dan pasang aplikasi Hide.me dari laman web rasmi atau melalui pautan berikut :

  Aplikasi Rangkaian eVenture Ltd. MUAT TURUN

  Langkah - 2 : Setelah memuat turun dan memasang, anda akan memasuki skrin aplikasi. Terdapat 2 pilihan. Yang pertama, "Mulakan Percubaan Percuma Anda", dan yang kedua adalah "Ada Akaun? Log Masuk Di Sini".

  Oleh kerana anda tidak mempunyai akaun, klik Mula Percubaan Percuma Anda . Kelebihan aplikasi ini adalah percubaan percuma tanpa had. Malangnya, kuota terhad kepada 2GB sebulan .

  Langkah - 3 : Selepas itu, anda akan memasukkan ciri utama aplikasi ini, di mana kemudian anda akan diberitahu untuk mengklik Enable VPN untuk mengaktifkan VPN pada PC atau komputer riba anda.

  Kerana Percubaan Percuma, negara yang dipilih adalah rawak . Sekiranya anda mempunyai langganan premium, anda boleh memilih negara anda secara bebas.

  Langkah - 4 : Setelah mengklik Aktifkan VPN , tunggu sebentar sehingga tanda semak hijau muncul lengkap dengan penunjuk nombor di bawah.

  Nah, apabila ia muncul, selamat! Anda boleh melayari keseronokan melalui VPN.

  Gunakan Sambungan Penyemak Imbas pada PC atau Komputer riba

  Sekarang, selain menggunakan aplikasi VPN di PC, Anda juga dapat menggunakan sambungan atau tambahan yang dipasang di penyemak imbas.

  Dalam panduan ini, Jaka akan memberikan panduan mengenai cara menyediakan pelanjutan VPN di Google Chrome , ok, geng. Inilah arahannya!

  Langkah - 1 : Muat turun dan pasang pelanjutan anonymoX di penyemak imbas anda. Caranya, anda boleh memuat turunnya melalui pautan muat turun di sini . Kerana Jaka menggunakan Google Chrome, maka klik Tambah ke Chrome .

  Langkah - 2 : Kemudian sebelum pelanjutan penyemak imbas dipasang, tetingkap pop timbul akan muncul meminta persetujuan anda untuk memasang aplikasi. Klik Tambah pelanjutan .

  Langkah - 3 : Aplikasi telah dipasang secara automatik di penyemak imbas anda. Kemudian anda boleh memilih nama yang anda gunakan dan negara yang akan menjadi tempat VPN anda.

  Kelebihan pelanjutan penyemak imbas yang satu ini adalah pengguna percuma dan senang. Anda tidak perlu memasang atau memasukkan pilihan yang rumit, satu klik, segera dipasang dengan optimum!

  Gunakan Aplikasi VPN dengan Bertanggungjawab

  Sebenarnya, apa yang dilakukan oleh kerajaan tidak salah sepenuhnya. Ini kerana laman web yang disekat kebanyakannya adalah laman web pornografi dan ganas.

  Walaupun begitu, terdapat beberapa laman web yang tidak disekat dengan betul oleh pemerintah, dengan mengingat bahawa laman web ini benar-benar menyediakan hiburan yang berguna untuk pengguna internet, terutama sesiapa yang memerlukannya.

  Oleh itu, jika anda sudah mengetahui cara membuka laman Internet Positif , gunakanlah dengan bijak dan sihat, geng!

  Itulah panduan untuk menyediakan VPN untuk PC atau komputer riba yang boleh anda gunakan untuk keperluan peribadi anda. Sangat mudah, bukan? Apa pendapat kamu?

  Jika misalnya anda mempunyai pendapat atau tetapan VPN yang lain, tulislah di ruangan komen di bawah, ya! Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai VPN atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan