20+ Lagu TikTok Viral Terkini pada tahun 2020, Bukan Aplikasi Lagi!

Ingin membuat video lucu dengan lagu TikTok yang kembali viral? Berikut adalah lagu TikTok terbaru yang sedang viral pada tahun 2020! Anda mesti mencuba!

Sekarang, nampaknya tidak ada hari yang berlalu tanpa selebriti atau tokoh awam lain yang mengambil bahagian dalam cabaran tertentu di TikTok , geng.

Sebelum ini hanya terkenal di kalangan orang muda, media sosial yang satu ini mula tersebar kepada orang-orang pertengahan umur yang semakin menambah populariti TikTok.

Nah, salah satu sebab utama populariti ini adalah lagu TikTok terbaru yang banyak digunakan sebagai asas untuk menghadapi cabaran di TikTok, geng!

 • Zico - Sebarang Lagu
 • Twist plot - Yang Saya Mahukan Untuk Krismas Adalah Anda
 • Genius Pelik - Lathi
 • Natalie Taylor - Penyerahan
 • Jualan - Tahun Baru Cina
 • Doja Cat - Gula-gula
 • Kucing Doja - Katakanlah
 • Justin Bieber - Sedap
 • Y2K & bbno $ - Lalala
 • Satu lagi Lagu TikTok Viral Terkini ...
 • Melly Goeslow - Seperti Langit (Versi Remix)
 • Lagu TikTok Terkini Sedap Viral

  Dari artis terkenal Dian Sastrowardoyo hingga Menteri Luar Negeri Retno Marsudi , tidak ada yang boleh bebas dari pesona TikTok.

  Terdapat juga banyak pemuzik yang menjadi terkenal terima kasih kepada TikTok seperti rapper Lil Nas X yang lagunya, Old Town Road , telah menjadi viral di media sosial.

  Bagi anda yang belum pernah merasai TikTok, mungkin inilah masanya untuk anda mengambil bahagian dalam memeriahkan TikTok melalui pautan di bawah, geng!

  Aplikasi Video & Audio TikTok Pte. Ltd. MUAT TURUN

  Sekarang, pada kesempatan ini, Jaka ingin membincangkan 21+ lagu TikTok terbaru yang sedang viral yang boleh anda gunakan sebagai idea kandungan!

  1. SZA & Calvin Harris - Hujung Minggu (Funk Wav Remix)

  Lagu West TikTok ini adalah versi lagu The Weekend from SZA (baca gunting) yang telah dicampurkan semula oleh DJ terkenal Calvin Harris , kumpulan tersebut.

  Lagu TikTok terbaru ini menjadi viral setelah menjadi bahan cabaran tarian pada akhir 2019 berkat pergerakan yang mudah dan senang diikuti.

  Pelakon Dian Sastrowardoyo malah menggunakan lagu ini untuk debutnya di TikTok di mana dia ditemani oleh Zara Adhisty dan pembuat filem veteran Slamet Rahardjo .

  2. Zico - Sebarang Lagu

  Mengikuti jejak Lil Nas X , ahli kumpulan K-Pop Blok B , Zico , adalah contoh pemuzik yang menggunakan TikTok sebagai jalan menuju kejayaan, geng.

  Untuk memasarkan lagu barunya, Apa-apa Song , Zico bermula Apa-apa Challenge Song dengan Hwasa dari MAMAMOO yang ditonton oleh 4 juta pengguna tiktok.

  Lagu TikTok 2020 terbaru yang satu ini menjadi semakin viral setelah bintang K-Pop lain seperti Tiffany dari SNSD menyertai cabaran, geng!

  3. Plot Twist - Yang Saya Mahukan Untuk Krismas Adalah Anda

  Sebagai lagu klasik Christmas, All I Want For Christmas Is You dari Mariah Carey selalu muncul di tangga lagu pada masa Krismas.

  Tetapi pada akhir tahun 2019, muncul versi unik yang menggabungkan lagu dengan lagu Crank That dari rapper Soulja Boy , geng!

  Lagu TikTok terbaru pada bulan Disember 2019 telah menjadi viral berkat plot yang unik di mana lagu asalnya berubah menjadi lagu Crank That secara tiba-tiba.

  4. Genius pelik - Lathi

  Siapa yang tidak tahu lagu TikTok terbaru yang sedang viral? Lagu ini merupakan gabungan antara genius antara EDM dan muzik tradisional.

  Lagu Lathi menjadi sorotan antarabangsa ketika mula digunakan di TikTok sebagai salah satu lagu utama kandungan TikTok.

  Kemudian, pengguna akan menggunakan alat solek dan pakaian tradisional sebelum beralih ke bentuk menyeramkan yang penuh dengan nilai etnik yang tebal. Sungguh suka mempromosikan budaya Nusantara, geng!

  5. Natalie Taylor - Penyerahan

  Lagu terbaru di TikTok memang telah dikeluarkan sejak tahun 2015, tetapi keunggulannya baru-baru ini meningkat setelah ditambahkan ke kandungan TikTok.

  Lagu ini biasanya digunakan untuk kandungan yang menyedihkan, geng, sama ada ia berpacaran atau ada tragedi dalam hidupnya. Tetapi tidak jarang juga digunakan untuk kandungan motivasi.

  Sebagai perkhidmatan media sosial yang menjadi pusat mengekspresikan emosi, lagu ini pasti akan menggerakkan emosi anda ke tahap yang sebenarnya!

  6. Jualan - Tahun Baru Cina

  Sekiranya anda ingin melihat aksi yang terlalu sengaja dilakukan oleh pengguna TikTok, cuba tonton video lagu Tahun Baru Cina Tiktok terbaru dari Sales , geng.

  Di sini nanti, pada mulanya orang akan berpose secara senyap atau biasa seperti tidak berlaku apa-apa.

  Kemudian, ketika saya memasuki bahagian "Saya melihat anda di filem", orang mula menari dan berjoging lucu. Pasti anda juga menggunakannya, bukan?

  7. Kucing Doja - Gula-gula

  Salah satu lagu TikTok terbaru pada tahun 2019 yang masih popular hingga kini adalah Candy dari rapper dari Amerika Syarikat, Doja Cat .

  Lagu ini sendiri banyak digunakan sebagai muzik latar untuk pengguna TikTok yang ingin menunjukkan kemahiran menari mereka, geng!

  Malangnya, bagi kita yang ingin tunduk sendirian, kita harus berusaha bersungguh-sungguh untuk menjadi peminat pasif kerana pergerakan cabaran tarian ini agak sukar.

  8. Kucing Doja - Katakanlah

  Nampaknya Doja Cat mempunyai pemahaman yang baik mengenai TikTok kerana lagu berjudul Say So juga berjaya menjadi viral di TikTok, geng.

  Lagu TikTok terbaru yang satu ini sangat senang didengar sehingga Jaka juga tidak terkejut ketika lagu ini meletup di TikTok.

  Nasib baik, cabaran tarian yang satu ini lebih bergantung kepada pergerakan tangan sehingga anda yang berkoordinasi hampir tidak dapat memeriahkannya, geng!

  9. Justin Bieber - Sedap

  Untuk meraikan kepulangannya ke muzik, Justin Bieber memutuskan untuk bergabung dengan TikTok dengan lagu barunya, Yummy , the gang!

  Pengguna TikTok juga segera menyambut kedatangan Bieber kerana lagu ini segera menjadi viral berkat paduan suara yang sangat menarik.

  Sepertinya Bieber, yang juga pemain permainan sejati, berhasrat untuk mengikuti jejak pemuzik lain yang berjaya memperoleh kejayaan di TikTok melalui lagu ini.

  10. Y2K & BBNO $ - Lalala

  Lagu West TikTok yang juga menjadi viral baru-baru ini adalah Lalala yang merupakan kolaborasi pengeluar muzik Y2K dan rapper bbno $ .

  Pendahuluan lagu ini yang dimulakan dengan frasa Adakah saya benar-benar melupakan melodi itu? memang sangat ikonik dan menjadi asas inspirasi bagi pengguna TikTok.

  Nah, pada akhir tahun 2019, lagu ini menjadi lebih viral kerana adanya Lalala Hand Challenge di mana pengguna dicabar untuk menunjukkan emoji tangan di skrin, geng!

  Lagu ini adalah salah satu contoh utama kreativiti pengguna TikTok yang menjadikan media sosial sangat menarik, geng!

  Satu lagi Lagu TikTok Viral Terkini ...

  11. Orang Desa - YMCA (Versi City Party)

  Untuk menggunakan lagu TikTok terbaru dan kembali viral, biasanya disertai dengan cabaran dan kesan zoom. Siapa yang berwajah paling zum, dia yang kalah dalam cabaran ini. Ramai yang berjaya menjadi viral kerana lagu ini, geng.

  12. Tarian DJ Ubur-ubur

  Asal populariti lagu yang satu ini agak kabur tetapi lagu TikTok viral DJ Jellyfish Dance meletup di kalangan pengguna Indonesia, geng!

  Tidak hairanlah, banyak orang menggunakan lagu ini sebagai salah satu lagu kegemaran dalam kandungan TikTok mereka.

  Bagaimana dengan anda, geng? Adakah anda berminat untuk menggunakan lagu ini?

  13. Anne-Marie - 2002

  Salah satu cabaran tarian paling popular yang pernah dilakukan oleh pengguna TikTok adalah lagu tahun 2002 dari Anne-Marie yang sangat viral di kalangan pengguna dari Asia.

  Lagu-lagunya juga sangat berkaitan dengan generasi milenium, salah satunya adalah lagu yang disebut 2002.

  Tidak hairanlah, terdapat banyak pengguna TikTok yang menjadikan lagu ini sebagai kandungan impian mereka.

  14. Conkarah - Pisang

  Pasti anda tahu lagu TikTok yang paling popular di lagu ini! Walaupun dilancarkan pada tahun 2019, lagu ini telah kembali menjadi viral terima kasih kepada TikTok.

  Kemudian dalam kandungan TikTok, orang akan menari menggunakan kacamata yang disertai dengan alunan lagu Pisang.

  Kerana senang mendengar dan pergerakannya juga mudah, banyak orang berminat menggunakan lagu ini sebagai bahan untuk kandungan kreatif mereka.

  15. Melly Goeslow - Seperti Langit (Versi Remix)

  Nah, ini adalah lagu TikTok yang paling popular dan viral suatu ketika dahulu. Sebenarnya ini adalah lagu pop Indonesia terbaik yang dimiliki oleh salah satu divas Indonesia, Melly Goeslow.

  Bukan itu sahaja, terima kasih kepada #FaceZoomChallenge, lagu ini menjadi sangat viral dengan menunjukkan wajah yang comel dan menggemaskan sambil memperbesar.

  Tidak hairanlah begitu banyak selebriti dan tokoh masyarakat di dalam dan luar negara suka menggunakan lagu ini dalam kandungan TikTok mereka.

  16. ATC - Seluruh Dunia (La La La La La)

  Mungkin anda ingin tahu mengenai tajuk lagu TikTok terbaru yang digunakan dalam Head Snake Challenge yang muncul pada akhir tahun 2019?

  Nah, lagu yang digunakan dalam cabaran adalah All Around the World (La La La La La) yang pertama kali keluar pada tahun 2000, geng!

  Cabaran yang satu ini juga agak unik kerana terdapat banyak variasi pelik ajaib yang dibuat oleh pengguna TikTok di seluruh dunia.

  16. Permukaan - Terbaik Ahad

  Lagu TikTok, yang viral pada tahun 2020, sebenarnya telah dirilis dari tahun 2019. Nasib baik, berkat TikTok, lagu ini telah menjadi popular lagi dan bahkan menduduki tangga teratas di banyak negara.

  Lagu ini menggabungkan pergerakan dan lagu yang funky dan menarik. Biasanya pengguna akan menari dengan riang bersama.

  Bagi anda yang sedih atau kecewa, lagu TikTok yang satu ini sangat sesuai untuk dimasukkan ke dalam senarai main anda.

  17. Powfu - Tempat Tidur Kematian

  Bagi anda yang gemar menggunakan TikTok, sudah tentu biasa dengan lagu yang satu ini, bukan?

  Berjudul Death Bed oleh Powfu, lagu ini sangat sesuai digunakan sebagai kandungan terbaik anda di TikTok.

  Lagu yang cenderung sejuk biasanya digunakan untuk kandungan yang kreatif dan inovatif.

  18. Awam - Jadikan Anda Tambang

  Jangan mengakui TikTokers sejati jika anda belum menggunakan lagu ini sebagai bahan kandungan terbaik anda, geng!

  Tetapi ya juga, biasanya lagu ini hanya digunakan untuk momen romantis yang dirakam dalam rakaman kamera.

  Contohnya, momen pertunangan, perkahwinan, perkahwinan, dan seumpamanya. Bagi mereka yang masih bujang, dapat merasai kemanisan saat ini, terisak-isak!

  19. Melanie Martinez - Tarikh Main

  Baiklah, jika lagu TikTok yang satu ini sudah lama dimasukkan oleh Melanie Martinez. Lagu ini lebih bervariasi dalam penggunaannya dan cenderung lebih inovatif.

  Katakan seseorang menggunakan lagu ini untuk menunjukkan kehidupan seharian mereka di gim atau ketika membeli-belah.

  Ada juga yang menggunakan lagu ini untuk menunjukkan keharmonian pasangan. Bagaimanapun, dijamin sangat keren, geng!

  20. Gudang

  Hingga kini Jaka masih belum faham mengapa lagu TikTok yang satu ini tiba-tiba menjadi viral dan ramai yang menggunakannya.

  Konsepnya juga agak tidak jelas, berbeza dengan lagu-lagu lain yang bertemakan romantik atau kesedihan.

  Ramai menggunakan lagu ini untuk konsep persahabatan, persahabatan, atau persaingan antara dua kumpulan yang berbeza.

  21. Saya Suka Mama Shake Badan

  Untuk lagu TikTok yang satu ini, ia akan menjadi viral pada tahun 2020. Ini kerana lagu ini merangkumi koreo yang tidak terlalu sukar dan mempunyai irama yang sejuk.

  Tidak hairanlah, orang ramai sibuk membuat liputan video. Walaupun dari orang biasa hingga artis dan pegawai negeri yang tidak mahu ketinggalan, geng!

  Bagaimana dengan anda? Adakah anda meniru pergerakan lagu ini?

  22. Kucing Doja - Boss Bitch

  Dikeluarkan sebagai salah satu lagu yang dimainkan dalam filem Birds of Prey (2020) , lagu ini ternyata menarik minat pencipta TikTok untuk menjadi kreatif.

  Biasanya, lagu ini digunakan untuk menggambarkan kemewahan dan kekayaan penggunanya.

  Selain itu, lagu ini juga digunakan untuk memamerkan barang-barang eksentrik yang dimiliki oleh pengguna TikTok yang menggunakannya. Lagipun kelakar dan menarik!

  23. Katelyn Lapid - Ketika Dia Mencintaiku (penutup)

  Nah, jika lagu yang satu ini sebenarnya adalah lagu dari Sarah McLachlan yang dikeluarkan dari tahun 2009 sebagai soundtrack filem Toy Story (2009).

  Kerana mempunyai irama dan nada yang sedih, lagu ini sering digunakan untuk menggambarkan isi TikTok yang menyedihkan.

  Bermula dari kisah kanak-kanak yang merindui ibu bapanya hingga kisah kematian binatang kesayangan, dijamin kandungan ini akan membuat anda banjir dengan tangisan, geng!

  24. Remix Rataouille & Percutian Rom

  Pernahkah anda melihat kandungan TikTok yang menyajikan dua peristiwa yang berbeza, di mana satu menunjukkan pemandangan panik dan yang lain menunjukkan pemandangan yang tenang dan tenang?

  Baiklah, mereka menggunakan remix dua lagu ini, geng. Rataouille sendiri berasal dari soundtrack filem animasi popular berjudul Rataouille (2007).

  Sementara lagu Roman Holiday itu sendiri adalah lagu oleh rapper dan pemuzik Nikki Minaj. Dijamin lucu kelakar!

  25. Pelan Ringkas - Saya Hanya Anak

  Dikenali sebagai salah satu lagu Barat yang paling popular nampaknya menjadikan I Just a Kid by Simple Plan menjadi salah satu lagu TikTok yang sering dijadikan isi.

  Lagu ini sendiri agak unik kerana digunakan oleh TikTokers sebagai kandungan nostalgia pada zaman kanak-kanak.

  Kemudian, mereka akan berpose sebagai foto masa kecil mereka, kemudian layar akan berubah menjadi foto yang dimaksudkan. Sangat sesuai untuk meningkatkan keakraban keluarga atau rakan sebaya.

  Itulah, geng, senarai lagu TikTok terbaru yang sedang viral ! Ramai kenalan Jaka yang pada awalnya tidak berminat dengan TikTok sekarang juga ikut.

  Untuk lelucon kecil, aplikasi TikTok sememangnya pilihan yang baik, terutamanya jika digunakan dengan rakan dan rakan sekerja, geng!

  Adakah anda pernah mengikuti cabaran dengan lagu di atas? Atau adakah anda mempunyai cadangan lain untuk lagu TikTok terbaru? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan