4 Penyedia Laman Web E-Book Percuma Terbaik

Suka membaca buku dari telefon bimbit atau tablet anda? Lihat beberapa laman web penyedia e-book percuma terbaik untuk ditambahkan ke koleksi e-book anda!

Ramai di antara kita semua sangat gemar membaca buku . Macam mana boleh jadi? Buku adalah sumber pengetahuan yang dapat menjawab pelbagai soalan kami, menambah pandangan dan banyak lagi.

Sekarang, ketika teknologi berkembang, anda bukan sahaja dapat membaca buku dalam bentuk fizikal, tetapi juga dapat membaca buku dalam talian atau sering disebut sebagai e-buku yang tersedia secara percuma atau berbayar .

BACA JUGA
  • Ingin Menjadi Penggodam Profesional? Berikut 35+ eBook Mengenai Peretasan PERCUMA!
  • SEJUK! Buku nota ini mempunyai pautan hiper seperti di komputer
  • MIT Mengembangkan Kamera Untuk Bisa Membaca Buku Tertutup

Ini Dia 4 Website Penyedia E-Book Gratis Terbaik

Kehadiran e-book memang sangat menguntungkan bagi kamu yang hobi membaca. Kamu jadi bisa membaca buku dari berbagai sumber tanpa harus pergi mencari ataupun membelinya di toko buku. Cukup menyediakan kuota internet, maka kamu sudah bisa mengakses banyak buku dalam banyak bahasa sekalipun.

Anda sememangnya boleh mengakses buku elektronik dari sumber mana pun. Walau bagaimanapun, sebahagian besar laman web yang menawarkan e-buku percuma adalah haram dan tidak sah. Walaupun begitu, anda tidak perlu risau kerana masih ada beberapa laman web e-buku percuma terbaik yang secara sah menyediakan semua jenis e-buku terbaik untuk ditambahkan ke koleksi anda. Inilah Jaka, untuk memberitahu anda apa itu laman web.

1. Buku Bon

Sumber gambar: Foto: bookboon.com

BookBoon adalah laman web e-buku percuma terbaik yang menawarkan buku teks percuma dan e-buku Perniagaan premium . Laman web ini sangat sesuai untuk anda yang mencari e-buku mengenai perniagaan dan pemasaran . Terdapat lebih daripada 1,000 judul e-book percuma yang ditawarkan dan yang menarik, anda juga tidak perlu mendaftar untuk memuat turun e-book. Mudah kan?

2. Projek Gutenberg

Sumber gambar: Foto: gutenberg.org

Project Gutenberg adalah laman web e-book percuma terbaik yang sentiasa dikemas kini dan lengkap. Terdapat lebih daripada 49,000 judul yang tersedia dan di dalamnya terdapat banyak kategori buku. E-buku yang tersedia juga terdapat dalam beberapa format seperti epub, Kindle, dan audio . Anda juga boleh menemui buku klasik karya Jane Austen, Edgar Allan Poe, dan sebagainya di sini.

LIHAT ARTIKEL

3. Ebook Percuma

Sumber gambar: Foto: free-ebooks.net

Ebook Percuma adalah laman web penyedia e-book yang terdiri daripada beberapa kategori ** di mana setiap kategori disertakan dengan ** sub-kategori lagi.

Sekiranya anda ingin memuat turun buku dalam Ebook Percuma, anda diminta mendaftar terlebih dahulu . Pendaftaran juga percuma , jadi anda tidak perlu membayar untuk menjadi ahli.

4. Banyak Buku

Sumber gambar: Foto: manybooks.net

Many Books adalah laman web penyedia e-Buku percuma yang menyediakan lebih daripada 30,000 buku . E-buku boleh didapati dalam pelbagai format seperti NOOK, Kindle, iPads, dan eReaders . Di sini, anda boleh memilih format fail buku yang akan dimuat turun atau hanya mahu membacanya secara dalam talian .

Anda tidak perlu mendaftar untuk dapat memuat turun buku, cari buku apa yang anda perlukan dan anda boleh segera mendapatkannya . Laman web ini disertakan dengan senarai buku yang disyorkan dan juga buku yang paling banyak dimuat turun.

Itulah laman web penyedia e-book percuma dan sah yang perlu anda ketahui. Adakah anda mempunyai rujukan lain mengenai laman web penyedia e-buku terbaik dan percuma? Kongsi di ruangan komen!

Artikel Berkaitan