Cara menggunakan pelekat untuk WhatsApp untuk menambah slanga!

Tidak ketinggalan oleh pesaingnya, perkhidmatan pesanan Facebook, Whatsapp, juga melancarkan pelekat untuk Android dan iOS. Bagaimana untuk menggunakannya? Di sini Jaka beritahu saya!

Bagi sesetengah orang, meluahkan sesuatu di media sosial tidak mencukupi dengan emoji atau GIF . Mereka memerlukan sesuatu yang berbeza.

Dalam aplikasi sembang lain seperti Line , terdapat pelbagai ciri pelekat untuk menjadikan chat dengan rakan menjadi lebih menyeronokkan.

Sudah tentu WhatsApp juga tidak mahu kalah, jadi mereka juga menunjukkan ciri pelekat ini dalam aplikasi mereka.

BACA JUGA
  • Cara Membuat WhatsApp Tidak Terlihat Dalam Talian, 100% BEKERJA!
  • Cara Mengetik WA Melalui E-mel, Sesuai untuk Pasangan Berjalan!
  • Cara Mengubah Tema WhatsApp Terkini 2020 | Tiada Permohonan!

Cara menggunakan pelekat untuk WhatsApp

Yang pertama adalah pelekat Android WhatsApp. Sebelum cuba menghantar pelekat di WA anda, pastikan versi terbaru anda dikemas kini. Buka Play Store untuk mengemas kini WA anda.

Sekiranya anda ingin menghantar teks 3D di WA, ada caranya! Cuba periksa pautan ini.

Setelah menyelesaikan kemas kini, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah membuka perbualan.

Kemudian, pilih menu Emoji yang terletak di sebelah lajur menaip, pilih ikon pelekat yang terletak di sebelah ikon GIF.

Untuk menambahkan pek pelekat, ketuk ikon tambah yang terletak di sudut kanan, di bawah butang nota suara.

Kemudian, muat turun pelekat yang anda mahukan.

Tekan butang anak panah belakang untuk memilih pelekat yang ingin anda pilih, SELESAI !

Itu untuk pengguna Android. Bagaimana dengan pengguna iOS? Lebih mudah dilakukan, kerana butang pelekat terletak di sebelah lajur menaip.

Di samping itu, anda juga boleh memilih pelekat kegemaran yang anda suka. Caranya, buka menu pelekat dan tahan pelekat yang ingin anda tambahkan ke senarai kegemaran. Tahan, kemudian tekan tambah .

Cara yang sama boleh anda lakukan untuk membuang pelekat dari senarai kegemaran. Terdapat juga kaedah untuk membuat pelekat di WhatsApp sendiri , baca artikel di bawah!

LIHAT ARTIKEL

Anda perlu tahu, pelekat untuk WhatsApp tersedia untuk Android dan iOS. Terdapat banyak pilihan pelekat yang boleh anda muat turun secara percuma.

Pengguna Android diminta untuk mengemas kini aplikasinya ke versi 2.18.329 , sementara pengguna iOS harus memiliki versi 2.18.100 .

Sekiranya telefon bimbit anda tidak dapat mengemas kini ke versi itu, bersabarlah. Tunggu kemas kini telefon bimbit anda dilancarkan secara rasmi.

Atau anda juga boleh memuat turun aplikasi WhatsApp versi 2.18.329 di pautan ini. Selain itu, anda juga boleh mengganti telefon bimbit baru :)!

Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

Artikel Berkaitan