Selamat! Inilah Cara Menyembunyikan aib Foto dengan Foto Google

Mempunyai koleksi gambar yang banyak memang menyeronokkan. Namun, tidak akan menyenangkan jika orang lain melihat gambar peribadi kami. Bukan hanya peribadi, foto yang dilihat adalah foto yang diklasifikasikan sebagai aib atau memalukan. Atasi itu, Jaka

Abadikan setiap saat dalam foto adalah suatu keharusan di era moden ini. Terutama dengan telefon pintar yang menyediakan kamera yang mampu dan kapasiti memori yang besar , tentunya ramai di antara kita menyimpan banyak foto dalam telefon pintar.

Walau bagaimanapun, tidak semua gambar peribadi kita sempurna. Kadang kala kita mempunyai gambar memalukan atau memalukan yang tidak mahu dilihat oleh orang lain. Sebenarnya ia dapat dicegah dengan segera menghapus foto. Namun, seringkali kami merasa kasihan untuk menghapus foto tersebut dan ingin menjadikannya hanya penggunaan peribadi.

Atas sebab itu, JalanTikus cuba memberi anda petua mudah untuk menyembunyikan gambar aib sehingga tidak dapat dilihat oleh orang lain. Semudah apa? Lihat petua di bawah.

BACA JUGA
  • Tidak Perlu Dihapus Secara Tetap, Instagram Kini Boleh Menyembunyikan aib Foto
  • Cara menyembunyikan gambar 'Tacky' di Instagram tanpa menghapusnya
  • Cara Menyembunyikan Foto 'Rahsia' di Galeri HP Tanpa Teman lelaki Mengetahui

Sembunyikan Foto aib Anda dengan Foto Google

Buka Aplikasi Foto Google

Sumber foto: Sumber: Web Seterusnya

Untuk langkah awal, buka dan buka aplikasi Foto Google . Pasti ada banyak koleksi gambar peribadi anda termasuk beberapa gambar memalukan yang ingin anda sembunyikan.

Pilih Foto aib

Setelah membuka aplikasi Foto Google, pilih saja gambar di mana anda ingin menyembunyikan aib . Pilih satu atau lebih foto pada masa yang sama yang anda tidak mahu orang lain lihat.

Tandakan dan Masukkan Arkib

Setelah memutuskan foto mana yang ingin anda sembunyikan, tandakan foto dengan menekan lama sehingga tanda semak muncul di foto. Kemudian tekan ikon tiga titik di sudut kanan atas. Selepas itu, pilih pilihan " Arkib " sebagai tempat untuk menyembunyikan foto memalukan anda.

Foto Kejayaan Tersembunyi

Setelah anda memindahkan gambar anda yang memalukan ke arkib Foto Google, foto tersebut akan disembunyikan secara automatik . Untuk 'mengunjungi' tempat persembunyian foto yang memalukan anda, anda boleh mengetuk profil Google anda, kemudian pilih " Arkib ".

Itu adalah petua mudah untuk menyembunyikan gambar yang memalukan hanya menggunakan Foto Google. Semoga berjaya dan jangan takut untuk melihat aib anda dilihat oleh orang lain, lelaki!

Baca juga artikel mengenai Google atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan