5 Tencent Games Selain PUBG yang jauh lebih menggembirakan, No.3 Play Store yang Disekat?

Selain permainan PUBG yang ada di seluruh dunia sekarang, ternyata penerbit permainan ini mempunyai permainan lain yang tidak kalah kerennya.

Adakah anda suka bermain PUBG dan mengejar makan malam ayam? Kagum dan peminat PUBG dan benar-benar memuji Tencent sebagai penerbit permainan ini? Adakah anda ingin tahu mengenai permainan hebat Tencent?

Tencent memang merupakan salah satu penerbit dan pembangun permainan terbesar di dunia hari ini. Kejayaan Tencent membawa versi PC PUBG, PUBG Mobile, PUBG Lite ke PUBG x Resident Evil 2 semakin menjadikan nama Tencent lebih dikenali oleh pencinta permainan.

Sebenarnya, Tencent juga mempunyai beberapa permainan lain yang tidak kurang hebatnya dengan PUBG. Sebenarnya, sebahagian daripadanya dimainkan oleh banyak orang.

Ingin tahu permainan apa selain PUBG yang dikeluarkan oleh Tencent? Atau sebaliknya anda sudah bermain permainan tetapi tidak menyedarinya?

Selamat membaca lelaki! Semoga ada permainan yang sesuai untuk anda mainkan! Pasti bosan jika anda bermain PUBG secara berterusan.

 • Bilah Cahaya Bulan
 • Wangzhe Rongyao (Raja Kemuliaan)
 • Crossfire - Legends
 • Arena of Valor (AOV)
 • 5 Permainan Tencent Selain PUBG yang Tidak Kalah Menarik

  Sekiranya anda berfikir bahawa PUBG adalah satu-satunya permainan Tencent yang paling menarik untuk dimainkan sekarang, anda agak salah, di sini!

  Sebabnya, ada juga permainan selain PUBG yang dikeluarkan oleh Tencent yang boleh anda mainkan di PC atau Mobile. Dijamin permainan ini akan sangat menggembirakan jika anda cuba bermain!

  1. Cincin Elysium

  Ring of Elysium adalah permainan berbilang pemain dalam talian secara percuma dalam bentuk battle royale yang dikembangkan oleh Tencent. The Ring of Elysium diterbitkan oleh Tencent dan Garena di seluruh dunia.

  Di Amerika Utara dan beberapa negara Asia, permainan ini boleh anda mainkan di Steam. Saya tertanya-tanya apa puncanya, permainan ini tidak begitu terkenal dan terkenal di pasaran.

  Permainan ini sendiri dilancarkan sekitar akhir suku ke-3 2018. Permainan ini telah memasuki musim kedua dan sedang dibuat spin-off dari permainan ini yang diberi nama Europa.

  Tidak diragukan lagi permainan dan permainan. Grafik permainan ini benar-benar luar biasa dan sangat nyata. Anda juga dapat melihat bayang-bayang, rumput bergoyang, hembusan angin yang membuat pokok bergoyang, dengan warna air yang sangat mirip dengan yang asli.

  DOWNLOAD Permainan

  2. Bilah Cahaya Bulan

  Adakah anda biasa dengan permainan PC dalam talian ini? Ya kerana permainan ini tidak diterbitkan secara global dan hanya dipasarkan ke pasaran China. Hingga kini tidak ada kejelasan apakah Tencent akan melepaskan permainan ini dalam versi global.

  Moonlight Blade sendiri adalah permainan MMORPG yang mempunyai latar belakang tentang kerajaan China pada masa lalu. Dalam permainan ini terdapat 8 klan yang berbeza untuk dipilih. Anda akan merasakan sedikit sensasi bermain permainan RPG juga di sini.

  Seperti permainan MMORPG yang lain, anda boleh mendapatkan pelbagai item dan kemahiran apabila anda dapat menyelesaikan pencarian, melawan bos dan melaksanakan semua misi yang diberikan dalam permainan ini sehingga selesai.

  Adakah anda berminat bermain permainan ini? Mungkin anda boleh menggunakan VPN untuk bermain permainan ini. Menurut Jaka, permainan Moonlight Blade cukup menarik untuk dimainkan kerana terdapat banyak mod permainan untuk dipilih. Tambahan, peta dalam permainan ini sangat luas.

  DOWNLOAD Permainan

  3. Wangzhe Rongyao (Raja Kemuliaan)

  Tahukah anda bahawa permainan ini adalah salah satu permainan yang tidak ada di Play Store? Tidak disekat kerana mengandungi unsur-unsur poronografi atau apa sahaja, tetapi memang permainan ini hanya boleh dimainkan di China di sana.

  Permainan Android MOBA ini adalah yang paling popular di China di sana. Permainan ini dilancarkan sekitar November 2015 dan merupakan hasil kerjasama antara Tencent dan Riot.

  Permainan ini juga menjadikan dirinya sebagai salah satu permainan yang paling kerap dimainkan oleh warganegara China. Sudah lebih dari 200 juta orang bermain permainan ini dan rata-rata 80 juta pemain setiap hari.

  King of Glory ini sudah mempunyai lebih dari 80 wira yang dapat dimainkan . King of Glory yang lain mempunyai jenis permainan lain seperti permainan MOBA seperti 5vs5, 3vs3, 1vs1, Rank system, dll. Oh ya, kelebihan permainan ini adalah kemampuannya bermain dengan kadar bingkai 60 FPS.

  Hebatnya, permainan ini dapat dimainkan dengan RAM 1GB sahaja! Walaupun, memang RAM minimum yang disarankan untuk bermain permainan ini ialah 2GB. Pilihan yang bagus untuk permainan MOBA selain Mobile Legends!

  4. Crossfire - Legends

  jika PUBG adalah permainan battle royale terbaik yang dihasilkan oleh Tencent dan merupakan salah satu permainan paling popular hari ini, maka CrossFire juga mempunyai catatan sejarah tersendiri.

  Cross Fire dikatakan sebagai salah satu permainan FPS terbaik di Android yang boleh anda mainkan sekarang. Dalam permainan, Crossfire juga sangat menarik kerana mempunyai mod Mutant Kill, TDM dan BR Mode yang sangat menarik untuk dimainkan.

  CrossFire sebenarnya telah hadir dalam versi PC dan mendapat banyak peminat setia yang bermain permainan ini. Sekarang, untuk memenuhi permintaan pencinta permainan, kemudian hadir versi Android dari Crossfire.

  TheScore Simulation Games, Inc. MUAT TURUN

  5. Arena of Valor (AOV)

  Pasti anda sangat biasa dengan permainan MOBA yang satu ini? AOV sendiri di Indonesia dibawa oleh Garena, yang bahkan membuat pelayan khas di Indonesia untuk menjadikan permainan ini lebih lancar untuk dimainkan.

  Sebenarnya permainan ini adalah hasil perkembangan Raja Kemuliaan yang meletup di China. Untuk mengembangkan lagi kekuatan Tencent sebagai raja permainan dunia, akhirnya membuat AOV dan dilepaskan di banyak negara termasuk Indonesia.

  Ramai orang sering salah faham atau menuduh Mobile Legends adalah permainan plagiarisme yang meniru AOV atau League of Legend (LOL). Sebenarnya ini agak rumit untuk dijelaskan.

  LOL memang dicipta oleh RIOT. Sehingga akhirnya Tencent membeli RIOT dan memperoleh syarikat itu sambil mengambil semua paten dari RIOT.

  Nah, Tencent menjual kod permainan LOL kepada pembuat permainan lain seperti Moonton yang kemudian menjadikan permainan Mobile Legends dan Heroes Evolved yang diadakan oleh R2 Games.

  Anda sudah tahu sejauh mana kejayaan Tencent sebagai Raja Syarikat Permainan? Selain memperoleh RIOT Games, Tencent sebenarnya juga memiliki saham cukup besar dalam SUPERCELL dan saham kecil di Activision Blizzard dan Epic Games.

  RPG Garena Games DOWNLOAD

  Oleh itu, perbincangan Jaka mengenai permainan Tencent selain PUBG tidak kurang menarik daripada PUBG.

  Sebenarnya terdapat banyak fakta lain mengenai syarikat permainan gergasi Tencent. Sekiranya anda berminat, Jaka akan membuat artikel khas untuk ini. Dijamin anda akan terkejut dengan kenyataan syarikat ini!

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan