7 Permainan Android Mimic Pokemon Ini Ternyata Lebih Menarik daripada yang Asal

Oleh itu, jika anda peminat permainan pertempuran raksasa maka anda sangat beruntung kerana beberapa permainan peniru Pokemon tersedia untuk Android.

Anda adalah salah seorang peminat Pokemon? jika ya, maka itu betul, kerana Jaka akan meninjau permainan keren yang serupa dengan Pokemon dan anda boleh memuat turunnya secara percuma untuk telefon pintar Android anda. Permainan RPG seperti ini di Android agak jarang berlaku kerana kebanyakan permainan pertempuran monster hanya tersedia untuk peranti PC dan konsol.

Oleh itu, jika anda peminat permainan pertempuran raksasa maka anda sangat beruntung kerana beberapa permainan tersedia untuk Android. Permainan pertempuran raksasa sangat luar biasa dalam permintaan, kerana permainan ini sangat menarik untuk dimainkan. Sekarang bagi mereka yang ingin tahu mengenai permainan Android pokemon copycat , anda boleh merujuk ulasan Jaka berikut!

BACA JUGA
  • Muat turun sekarang! 8 Permainan Pertarungan Ini Tidak Menurunkan Kegembiraan dari Mobile Legend
  • 10 Permainan Pokemon Terbaik di Android yang Harus Anda Mainkan
  • Nostalgia dengan Aplikasi Pokemon dan Permainan di Android

7 Permainan Android Pokemon Peniru Ternyata Lebih Menyeronokkan!

1. Ketik Ketuk Monster

Pasti anda tidak pernah mendengar permainan Tap Tap Monster ini , bukan? Ya kerana permainan seperti ini memang sangat jarang berlaku. Tetapi ia sangat sesuai untuk dimainkan. Sekiranya anda menyukai permainan Pokemon maka permainan Tap Tap Monster boleh menjadi salah satu alternatif terbaik .

Permainan seperti Pokemon ini cukup mudah dimainkan, anda hanya perlu memanfaatkan semua perkara untuk semua tujuan ketika melawan monster . Bagaimanapun permainan ini sangat mirip dengan permainan Pokemon dan anda mesti memasangnya.

2. Bulu Raksasa

Walaupun tajuk permainan ini agak pelik , Monster Fur, tetapi permainan yang satu ini akan menjadikan anda menjadi monster trainer yang terletak di pulau bulu . Permainan ini juga menyajikan lebih dari 10 peta yang mencabar anda untuk meneroka.

Permainan ini menyediakan ratusan monster yang mesti anda tangkap menggunakan bola khas seperti permainan Pokemon. Di samping itu, untuk mencuba pelbagai sensasi, anda juga boleh memainkannya dalam talian.

3. Morphs

Permainan ketiga ini akan membuat anda menjelajah pulau Morphs untuk mencari bapa kandung yang telah hilang. Dalam perjalanan ini, anda akan diberi cabaran untuk melatih monster , menangkap monster dan naik level.

Sangat serupa dengan permainan Pokemon, bukan? Sudah tentu, raksasa ini mesti dipercayai dan digunakan untuk melalui pelbagai pertempuran .

4. Teluk Beastie

Permainan yang menggabungkan simulasi bandar dengan Pokemon , yang pastinya bukan hanya menyerupai Pokemon, tetapi ada beberapa perkara yang lebih menarik. Dari sisi simulasi bandar anda ditugaskan untuk membina ladang, telaga untuk membina dermaga .

Sementara itu, dari sisi Pokemon nanti anda akan melawan dan menangkap monster dalam permainan ini.

5. Mikromon

Micromon mungkin dianggap permainan super mirip dengan Pokemon baik dari grafik hingga jumlah monster yang ada. Misi permainan ini juga sangat menyerupai Pokemon sehingga tugas pemain hanya mencari dan menangkap Pokemon kemudian bertarung di antara monster . Sekiranya anda sangat menyukai permainan Pokemon, Micromon juga merupakan keharusan untuk koleksi telefon pintar anda.

6. Pulau Naga Biru

Permainan ini juga sangat serupa tetapi ada perbezaan yang menurut Jaka menjadikan permainan Dragon Island Blue ini lebih baik daripada Pokemon, yang dilihat dari monster yang kelihatan lebih menakutkan. Cara bermainnya sangat mudah kenapa anda hanya diminta untuk menjelajahi ruang bawah tanah dan mengumpulkan sejumlah barang.

7. Mino Monsters 2

Pokemon terakhir yang meniru permainan Android adalah Mino Monsters 2, yang juga merupakan salah satu permainan kegemaran Jaka kerana menyajikan permainan yang cukup memuaskan. Bermula dari membina persekutuan pasukan raksasa yang akan diperlukan ketika kita ingin berjuang hingga puluhan hingga ratusan spesies yang terdapat di dunia Mino Monsters, pasti anda ingin memuat turun, bukan?

Itulah 7 permainan android tiruan Pokemon yang paling menarik yang dimainkan . Permainan di atas serupa dengan permainan Pokemon tetapi ada beberapa perbezaan yang menjadikan 7 permainan di atas lebih sesuai dimainkan daripada Pokemon. Sekiranya anda ingin tahu, anda boleh memasangnya di telefon pintar anda.

Artikel Berkaitan