Cara Mengimbas Dokumen di Android Supaya Anda Tidak Ganggu Menyalin Lagi!

Adakah anda ingin mengetahui fungsi aplikasi CamScanner? JalanTikus seterusnya berkongsi petua mengenai cara mengimbas dokumen di Android, ikuti langkah-langkahnya!

Dalam keadaan tertentu ada kalanya kita perlu mengimbas dokumen. Sekiranya kita pernah pergi ke jurugambar pada masa lalu, sekarang anda tidak perlu repot lagi.

Kerana, sekarang anda dapat menggunakan aplikasi Android. Inilah CamScanner , aplikasi yang sangat berguna dan kaya ciri yang membolehkan anda mengimbas dokumen, bahkan membuat fail PDF . JalanTikus seterusnya berkongsi petua mengenai cara mengimbas dokumen di Android, ikuti langkah-langkahnya!

BACA JUGA
  • 10 Laman Perkongsian Fail Terbaik untuk Menghantar Fail Besar
  • Jangan Buka Jenis Fail Ini Sekiranya Anda Tidak Mahu HACK!
  • Cara menyembunyikan fail rahsia dalam kalkulator

Cara Mengimbas Dokumen di Android

Aplikasi ini menjalankan tugasnya dengan sangat baik. Hasilnya sangat serupa dengan hasil imbasan dari pengimbas sebenar. Bagaimana untuk?

Pasang Aplikasi CamScanner

Pertama, pasang aplikasi CamScanner, percuma untuk pengguna Android. Sementara itu, pengguna iOS mesti mengeluarkan US $ 1,99 atau sekitar Rp 25 ribu.

CamSanner membantu anda mengimbas dokumen, menyimpan, menyegerakkan, dan bekerjasama antara telefon pintar, tablet dan komputer.

Cara melakukan imbasan

Kaedahnya sangat mudah! Buka aplikasi CamScanner. Anda akan dibimbing, dan dapat segera mendaftar , memasukkan, atau menggunakan secara langsung. Seterusnya, klik logo kamera di bawah kanan.

Anda boleh menggunakan kamera untuk mengimbas dokumen, seperti resit, nota, invois, papan perbincangan, kad nama, sijil, dan lain-lain.

Kemudian anda boleh menyimpan dalam format PDF atau JPEG . Anda juga boleh berkongsi secara langsung di e-mel atau media sosial. Untuk menghantar menggunakan pautan, anda boleh menetapkan kata laluan.

Aplikasi berguna untuk cara mengimbas dokumen di Android sangat sesuai jika anda atau keluarga anda memulakan perniagaan, dengan CamScanner anda dapat mendigitalkan dokumen . Lebih praktikal daripada mengendalikan dokumen secara manual, apa pendapat anda?

Artikel Berkaitan